Innkvotert kvinne biter hånden som mater henne

Det er – dessverre – et utbredt fenomen blant høyresiden både i Norge og internasjonalt å ansette hva amerikanerne kaller «diversity hires». Det er altså noen som er ansatt fordi de tror de trenger en svart/kvinnelig/homoseksuell/utenlandsk stemme som på sett og vis skal gi dem troverdighet blant allmennheten generelt og venstresiden spesielt.

Det funker aldri. Ja, jeg påspanderer meg både fet tekst og kursiv på det ordet. Venstresiden fortsetter å angripe oss for rasisme og homofiendtlighet som om ingenting har skjedd. Ekstremeksempelet her er jo Milo Yiannopoulus, en jødisk homse som er gift med en svart mann, og som stadig anklages for rasisme og antisemittisme. Det hjelper ikke engang å bli tatt av en neger i ræva – du blir aldri kvitt rasismeanklagene.

https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--zf6KmHev--/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/ueqdgxjtjb93ixlfvwnm.png
Selv denne fyren altså…

Men konservative bare fortsetter. Det mest konservative tidsskriftet i Norge, resett.no, har hatt ikke èn men to «diversity hires»:  Shurika Hansen, som vi tidligere har dekket, og nyhetsredaktør Elisabeth Sjølie.

Forestill deg derfor mitt totale fravær av sjokk når jeg ser Elisabeth Sjølie dolke resett i ryggen.

NRK

Dette har provosert nyhetsredaktøren i Resett. I et Facebook-innlegg og i flere kommentarer på Facebook skriver Sjølie svært kritisk om kvinnesynet til Resett:

«Jeg gikk ikke fra en bra jobb for å fremme holdninger som feks at abort er lik nazisme, at kvinner ikke kan være ledere eller i Forsvaret (jeg jobbet i Forsvaret selv), at norske kvinner er utakknemlige beist som bør takke mannen hver dag.», skriver Sjølie, som tidligere var seniorkonsulent i Forsvarets forskningsinstitutt.

«Prosjektet har gått helt av skaftet, det har vært i en nedadgående spiral og er nå på bunnivå. Det er ikke bare jeg som er skuffet over det, men jeg er skuffet over ar jeg har brukt så mye tid på noe, helt forgjeves», skriver hun videre.

Sjølie har vært sykemeldt fra jobben i Resett siden juli. Hun ønsker ikke å kommentere årsaken til dette eller innlegget på Facebook ytterligere.

Det er jo selvfølgelig mange ting å bemerke her. Dersom Sjølie, en kvinne, har hatt karriere i forsvaret, så har hun fått fordeler av sitt kjønn i flere tiår. Å dytte kvinner inn der de ikke passer har tross alt vært en målsetning i lang tid.

Den andre tingen å bemerke er at kvinnfolket er sykemeldt. Hun skriver altså disse tingene samtidig som hun ligger hjemme og overlater jobben sin til andre, med de vansker det medfører.

Hun er selvølgelig ikke alene.

NRK er kjent med at en annen journalist i Resett også har vært kritisk til den redaksjonelle linjen til nettstedet.

I september i år sa journalisten Bjørg Uhlen opp stillingen sin i Resett. Til NRK sier hun at årsaken er et foreldet kvinnesyn i Resett.

– Jeg sluttet fordi jeg ikke kunne stå inne for det synet de har på kvinnesak, feminisme og likestilling. I tillegg gjør de seg til talerør for kun klimaskeptikere, sier Bjørg Uhlen til NRK.

– I mange saker ser Resett på feminismen som noe som er i ferd med å ødelegge det norske samfunnet. Feminister er aggresive mennesker som ødelegger skolesystemet, rettssystemet og nå Forsvaret. De har et foreldet kvinnesyn, sier Uhlen til NRK.

Hun har nå gått tilbake til sin gamle jobb i Forsvarets forskningsinstitutt.

Tenk å bli ansatt et sted som resett, og så bli overrasket over at de ikke er for «kvinnesak, feminisme og likestilling» samt klimaskepsis. Det er litt som å få jobb i se og hør og bli overrasket over at man blir bedt om å skrive om kjendiser. Jeg registrerer dog at begge disse kvinnelige ansatte er fra Forsvarets forskningsinstitutt – minn meg på å aldri ta denne institusjonen seriøst igjen.

nn.jpg
Illustrasjonsfoto, basert på en ekte historie. Fra venstre: Helge Lurås, Elisabeth Sjølie.

Denne totale mangelen på takknemlighet er ganske vanskelig for oss menn å sette oss inn i, men den kommer av at kvinnesinnet er annerledes enn det mannlige. De er rett og slett ikke skrudd sammen til å ta ansvar på samme måte som oss menn. Dette gjøres verre av at dette kvinnemennesket har mottatt de facto velferd på grunnlag av sitt kjønn i hele sitt arbeidsliv, og har alltid blitt belønnet for å bruke kjønnskortet enda sterkere. Derfor kan vi bare forvente denne type oppførsel.

Løsningen er imidlertid like lett som den er fristende: Bare la vær å ansette kvinner og minoriteter. Du tjener ingenting ovenfor venstresiden, du slipper å bli dolket i ryggen senere og du får et mer produktivt arbeidsmiljø. Vær en (hvit) mann og snakk for deg selv uten å dytte kvinner og minoriteter foran deg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s