Feminister demonstrerer mot overgrep: Kvinner må av og til følge loven!

Jeg tror vi har demonstrert til fulle at feminisme i all hovedsak er en narsissistisk og barnslig bevegelse. I dag har kvinner ikke bare like mange rettigheter som menn, men flere rettigheter, og all feminisme som er igjen handler da om å klage på de forholdsvis få gangene en kvinne opplever å bli holdt igjen på noe vis – selv om de bare blir bedt om å kontrollere seg og følge loven. En ny rapport demonstrerer dette til fulle.

Dagbladet

Rapport: Kvinnelige kunstnere knebles. Fikk Facebook-straff for dette bildet

Kvinners rett til å uttrykke seg er truet i alle verdens hjørner, også i Norge, finner ny rapport.

Uff da. Vi i Dagens Blest er sterke tilhengere av ytringsfrihet, så dette høres dumt ut. Vi er klar over at nasjonalisters ytringsfrihet er sterkt innskrenket, men hva slags problemer møter kvinnelige «kunstnere» på?

nn.PNG
Hentet fra dagbladet.

Å ja. Så de fikk ikke lov til å poste puppebilder på facebook, så de er… Undertrykket? Tror de noen andre får lov til dette? Mannlige «kunstnere» får heller ikke lov til å gjøre dette, så hva har det med diskriminering å gjøre? (Se forøvrig dagens blest dekning av kunstnernorge).

I dag la han frem rapporten «Creativity Wronged: How Woman’s right to artistic freedom is denied and marginalized» i København. Den er den første av sitt slag.

Bak det over 100 sider lange dokumentet ligger et omfattende forskningsarbeid av Freemuse’ forskere. Rapporten lanseres sammen med det danske senteret for forskning og informasjon om kjønn, likhet og mangfold (KVINFO).

Ah, et «forskningsarbeid». Da er det jo til å stole på. Han er en forsker, må vite.

Resultatet er urovekkende, mener Plipat. Flere titalls intervjuer og analyse av over 90 tilfeller fra hele verden viser at kvinnelige kunstnere marginaliseres og begrenses.

– Vi ser klart og tydelig at kvinners kunstneriske frihet blir kneblet i alle verdens hjørner, sier han.

Moral

Det er i hovedsak to argumenter som brukes mot kvinnelige kunstnere, ifølge rapporten:

I 70 prosent av tilfellene ble kunsten ansett som usømmelig. 28 prosent ble kneblet på bakgrunn av religiøse argumenter.

– Hvem er det som sanksjonerer kunstnerne?

– Det er forskjellig fra sted til sted, men de fleste land har lover som begrenser kunstnernes frihet. Veldig ofte er det myndighetene og domstolene som håndhever moralske prinsipper. Verst er det i land som Egypt og Iran, der rigide tolkninger av religion har blitt inkorporert i lovene.

Det vi ser over er et veldig vanlig triks: De blander sammen det kvinner opplever i vesten – altså at de kanskje ikke får lov til å publisere mykpornoen sin på facebook – med det som skjer i Egypt og Iran, altså at kvinner som viser anklene sine får filmene beslaglagt og kan bli satt i fengsel. Jeg er mindre fordømmende ovenfor Egypt og Iran enn de fleste, men det kvinnene opplever der borte kan med en viss rettferdighet kalles sensur eller «undertrykkelse». Denne fyren og dagbladet bruker eksemplene Iran/Egypt og Norge/Island i samme åndedrag, som om de var tilnærmet like.

Dette er selvfølgelig for å smigre den moderne nyfeministens offerrolle. Det er ingenting som får nyfeminister så selvgode som å få vite at de er et offer for det onde patriarkatet. Men merk at mesteparten av tiden bruker de på seg selv og sin «undertrykkelse», og nesten ingenting på Iran og Egypt. Så rart…

nn.PNG
Moderne kunst. Reneste Michelangelo. Kilde: Dagbladet.

Ja ja. Hva skal man si? Merk at denne «kunsten» ikke fikk noen juridiske konsekvenser overhodet, hun bare fikk ikke lov til å bruke facebook til å spre den. Hun fikk spre den mange andre steder, og fikk sikkert statsstøtte også.

– Problemet er at disse retningslinjene [Facebook sine] ikke samsvarer med menneskerettighetene. Det er veldig klart at ytringsfriheten ikke skal begrenses av for eksempel en fare for å støte religiøse. Grensen skal gå ved ytringer som oppfordrer til krig eller vold, men utover det har man rett til å kritisere. Når det kommer til kvinnelige kunstnere ser vi at de blir offer for sensur knyttet til usømmelighet, sier Plipat.

Vi på høyresiden kan få juridiske konsekvenser for å si ting som at en svart person ikke er en kelter, eller at en mann som har kuttet av penisen sin ikke er en kvinne. I London patruljerer politiet slemme tweets. Og twitter? Glem det. Twitter, google og facebook har for lengst bestemt seg for at konservative lever kun på deres nåde, og slettes uten forklaring eller grunn.

Jeg har aldri sett venstresidens menneskerettighetsgnål gjelde for oss. Stort sett snur de det på hodet og sier at det er en menneskerett at vi nasjonalister knebles. Jeg kan derfor ikke ta denne rapporten særlig seriøst, og jeg synes det er utrolig at det (tilsynelatende) er mennesker som gjør det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s