Hakekors skaper julestemning i Göteborg

Swastika Göteborg

En fordel med å være verdens mest altruistiske land er at tilbakeslaget etter hvert blir tilsvarende voldsomt. Det er nok ikke helt det som er bakgrunnen for nattens ablegøyer i Göteborg, men la oss likevel se på det som et slags forvarsel. Revolusjonen er her ikke helt ennå, men svensken våkner.

Det er «Julebyen Göteborg», som er et samarbeid mellom kommunen, gårdeiere i byen og den lokale handelsstanden, som har satt opp en fotoboks og en projektor ved Gustaf Adolfs torg i sentrum av Sveriges nest største by.

Heh. Ikke akkurat en tilfeldighet eller hva? Om noen år kommer Adolf (bare) til å være fornavnet.

Hensikten er at folk kan ta en selfie eller et stemningsbilde under julehandelen. Men da Tina Hallonsköld (29) og en venn kom gående over plassen i natt, var det ikke smilende førjulsnisser som prydet veggen på rådhuset i Göteborg.

Tvert imot var det et gigantisk hakekors, og bilder av nakne underliv, som vistes på den gigantiske kommunale storskjermen.

– Det er helt vanvittig. Jeg og en venn var på vei hjem, og satt og ventet på bussen, da vi fikk øye på bildene, sier Hallonsköld.

Hitler laughing multiple shots

En smakfull spøk, spør du meg. Vi oppfordrer naturligvis ikke til ulovligheter, men det er ingen grunn til å benekte at dette var et svært festlig påfunn. Å sette gudsfrykt i unge svenske kvinner (innenfor lovens grenser naturligvis) er et hederlig tidsfordriv og noe vi oppfordrer alle som kan til å gjøre. Dette er både produktivt og underholdende.

Birgitta Berglind, som er ansvarlig for Julstaden-prosjektet, sier hun er lei seg for det som har skjedd.

– Hensikten med fotoautomaten er jo å ta julebilder med gode venner. Nå er det noen som har brukt den på en beklagelig måte for å ta slike upassende bilder, sier Berglind til Göteborgs-Posten.

Det er vel rimelig å anta at det var noen unge svensker (kanskje Generasjon Zyklon) som så sitt snitt til å spre det glade budskap nå som jula nærmer seg. Vi slår dem kanskje lett i skisporet, men når det gjelder krenking av kattedamer gir de oss virkelig konkurranse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s