Mediene sutrer om PewDiePie og antisemittisme (igjen)

pewdipie f u

Det ble nok en dårlig dag for Shlomo da den svenske youtuberen Felix Kjellberg slo til med hatefulle anbefalinger på sin youtube-kanal. Blir det særlig verre enn dette? Det skal nok mye til. Søppelnettstedet The Verge kan kunsten å sutre om denne typen saker på en ekstremt gnålende måte. De tar selvfølgelig saken.

Felix “PewDiePie” Kjellberg has found himself embattled in a new controversy after recommending an anti-Semitic video channel.

In Kjellberg’s most recent edition of “Pew News,” a semi-satirical series where Kjellberg offers his own take on news events or YouTube cultural discussions, he dedicates the last portion of the video to shouting out smaller YouTube creators he enjoys watching. One of those creators is E;R (otherwise known as “EsemicolonR”), an essayist who often includes anti-Semitic, sexist, homophobic, and cruel language in his videos.

«Cruel language». Disse menneskene er akkurat som barn. Ord skader dem som om de skulle ha blitt banket opp av en gjeng med pakistanere. Hva er antisemittisk med denne kanalen, kunne noen finne på å spørre. Det har vel noe å gjøre med at E;R påpeker det åpenbare faktum at jøder dominerer amerikanske medier som i denne videoen.

Det er en forbrytelse å legge merke til disse ubeleilige sannhetene (kanskje vi bør ringe Al Gore?). Som andre har sagt før meg pågår det en krig mot det å legge merke til ting. Enkelte saker kan du bare ikke snakke om, vet du. Selv om vi har «vestlige verdier og ytringsfrihet» og alt det der, er det grenser for hva du kan uttale deg om. Alt som er hatefullt må fjernes. Vi kan tross alt ikke risikere at noens følelser blir såret.

Etter medienes sutring har E;Rs video om Stephen Universe allerede blitt fjernet. Foreløpig har den blitt opplastet på nytt, men vi får se hvor lenge denne er tilgjengelig.

Det er verdt å la seg inspirere av E;R. Hans videoer er utmerkede eksempler på hvordan det gjøres. Lag kvalitetsvideoer hvor du gjør narr av ting som nesten alle hater og knytt det til noe kontrasemittisk. Det er alltid noe å knytte det til, for de er involvert i stort sett alt som er degenerert og motbydelig. Gjør det riktig og plutselig ser verdens største youtuber på det du har laget.

Kjellberg’s E;R shoutout didn’t go unnoticed by those in the YouTube community. Hasan Piker, a host on The Young Turks’ YouTube channel, tweeted out his concerns over Kjellberg bringing newfound attention to E;R’s channel.

Naturligvis. Kulturmarxistene i TYT fornekter seg ikke. Bare se på videoen hvor Piker (heh) snakker om dette. Det eneste han greier er å si «wow just wow» og «come on dude» i nesten 20 minutter sammenhengende. Han er en bekreftelse av NPC-memet i så stor grad at man kan begynne å lure på det er mennesker vi har å gjøre med i det hele tatt. Mangelen på tankevirksomhet er så slående at jeg kan ikke si meg sikker på at dette er intelligent liv.

E;R’s videos are disturbing. They often use the guise of film, anime, or cartoon criticism to convey anti-Semitic and hateful thoughts or imagery. This is particularly disturbing when linked to Kjellberg, who dealt with his own controversy after showing men holding up a sign reading “Death to All Jews” in 2017.

Oh gawd!

Hittil har det vært noen medier her og der som har laget rabalder om denne saken, men det blir spennende å se om alle slenger seg på. Vil de virkelig legge seg ut med verdens største youtuber igjen?

Pewdiepie before and after pol

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s