Antisemittisme i Aftenposten

Netanyahu

Det er en ting at ekstreme nettsider skriver hatefullt innhold om Guds utvalgte, men jeg hadde håpet at Aftenposten kunne holdt seg for gode til dette. Men den gang ei! I en sak om korrupsjonsanklagene mot Benjamin Netanyahu kjører avisen på med stereotypier og konspirasjonsteorier av groveste karakter.

Aftenposten:

Politiet tror Benjamin Netanyahu mottok millioner i bestikkelser. Blir han tiltalt, rystes israelsk politikk i grunnvollene. Det er ikke første gang.

Ikke første gang? Hva prøver dere egentlig å antyde her, at dette er noe som går igjen i Israel og blant jøder generelt? Jeg blir helt kvalm av disse insinuasjonene. Det er bokstavelig talt som å lese Der Stürmer.

Politiet hevder Israels største telekomselskap, Bezeq Telecom, fikk markedsfordeler mot at Netanyahu og kona fikk fordelaktig omtale fra et nyhetsnettsted eid av Bezeq.

Fra før er statsministerparet blant annet anklaget for å ha mottatt dyre gaver, som champagne, sigarer og juveler, for tilsammen 1,7 millioner kroner fra Hollywood-produsenten Arnon Milchan.

Dette er naturligvis en skitten bakvaskingskampanje mot Israels statsminister. Dagens Blest står med Netanyahu og hans rett til å svindle det jødiske folk kose seg litt. Han jobber jo tross alt hardt.

Israel - Palestine

Aftenposten nevner også at Israels tidligere finansminister måtte gå av på grunn av korrupsjon.

Tidligere finansminister Avraham Hirschson avbildet rett før han ble dømt i en domstol i Tel Aviv. Han ble funnet skyldig i å ha underslått 4,6 millioner kroner fra en fagforening han ledet.

Å kritisere oppførselen til jøder er selve definisjonen på antisemittisme. Å påstå at dette liksom skal gå igjen som en eller annen trend er høyst problematisk og på grensen til hatytringer. Denne normaliseringen av fordommer mot ‘den andre’ er skremmende. Vi kan ikke la slik retorikk bli en del av den daglige talen.

Så hva skjer med vår venn Bibi hvis det tas ut tiltale?

Koalisjonspartnerne har tidligere ikke latt seg skremme av at politiet har anbefalt tiltale mot Netanyahu. Finansminister Moshe Kahlon har gjort det klart at hans parti Kulanu trekker seg fra koalisjonen dersom det tas ut tiltale. I så fall vil ikke Netanyahu lenger ha flertall i nasjonalforsamlingen Knesset.

Interessant. Kommer den progressive fløyen i Israel til å vinne over den nasjonalistiske? Det gjenstår å se.

Helt ærlig er denne oppførselen noe som må forventes. Hvis du har en stat full av vampyrer og ingen å suge blodet til, må du regne med at noen av dem kommer til å gå på hverandre. De kan ikke fornekte sin natur bare fordi de har bestemt seg for å lage et land hvor de alle samles. At korrupsjon skulle være et problem i Israel er omtrent like overraskende som at Detroit og Baltimore er dysfunksjonelle høl som minner mest om den tredje verden (fordi de har blitt den tredje verden).

Aftenposten avslutter artikkelen med noen andre ekstremt problematiske observasjoner.

  • Tidligere president Moshe Katsav ble i 2010 dømt til syv års fengsel for blant annet voldtekt.
  • Ehud Olmert, statsminister fra 2006 til 2009, ble dømt til seks års fengsel for blant annet korrupsjon i 2015. Straffen ble senere redusert til 1,5 år.
  • Slomo Benizri, prest og tidligere statsråd, ble i 2008 dømt til 18 måneders fengsel for blant annet å ha mottatt bestikkelser. Dommen ble forlenget til fire år i Høyesterett. Broren hans anklaget en konspirasjon av homofile for å stå bak. Dommen ble senere redusert til 16 måneders fengsel.
  • Aryeh Deri, tidligere innenriksminister, ble i 2000 dømt til tre års fengsel for å ha mottatt over 1,3 millioner kroner i bestikkelser.
  • Avraham Hirschson, tidligere finansminister, ble dømt til fem år og fem måneders fengsel i 2009 for å ha stjålet 4,6 millioner kroner fra den nasjonale fagforeningen mens han var foreningens leder.
  • Gonen Segev, tidligere statsråd, ble dømt til fem års fengsel for et forsøk på narkotikasmugling i 2004. I 2018 ble han igjen arrestert, mistenkt for spionasje til fordel for Iran.

Å ramse opp disse hendelsene er den reneste formen for hat. Jeg håper Aftenposten skammer seg.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s