To nordiske kvinner drept i Marokko

Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland

Legg denne inn under «spill dumme spill, vinn dumme premier». Marokko er et høl. La meg bare få sagt det. Jeg har aldri vært der og jeg kommer aldri til å dra dit, men jeg uttaler meg likevel med fullstendig overbevisning. Fordi jeg vet hvem som utgjør landet. Nemlig marokkanere. Behøver jeg å si mer?

NRK:

Marokkansk politi har pågrepet tre personer som de mistenker for å stå bak drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen i Atlasfjellene.

Jeg er ikke helt hjerteløs så jeg kan si at det er synd at slike hendelser må finne sted. Men det er nettopp det som er problemet. Det tydeligvis skje. Etter at befolkningen har blitt opplært til å tro at alle kulturer og mennesker er akkurat like bra og at det er ingen større sannsynlighet for at du blir knivstukket til døde bare fordi du drar alene (eller med en like hjelpeløs venninne) til Midtøsten eller Afrika, så er disse hendelsene faktisk uunngåelige. I tidligere tider hadde man en sunn oppfatning av forskjeller mellom mennesker og du sendte ikke dine døtre til de verste stedene i verden for å «studere friluftsliv».

En av de pågrepne hadde glemt igjen identitetskortet sitt på åstedet.

Ops! For et sjokk at vi ikke akkurat har å gjøre med mesterkriminelle her. Marokkanere har en gjennomsnittlig IQ på 84. De er altså marginalt smartere enn de som bor for sør for Sahara, men det er likevel ikke noe å hoppe i taket for. De er dessuten akkurat like kriminelle som andre afrikanere.

Interessant nok hadde den danske moren faktisk advart sin datter mot farene.

Louisa Vesterager Jespersens mor forteller til den danske avisen B.T. at hun ba datteren om ikke å dra på grunn av den kaotiske situasjonen i landet.

Dansk UD har i etterkant av drapene oppdatert sitt reiseråd for Marokko, og advarer nå mot fotturer på egen hånd uten guide i fjellområdene.

En fornuftig beslutning. Selvfølgelig bør man si at du ikke under noen omstendigheter bør dra til Marokko, men dette er i hvert fall et steg i riktig retning. Så hva gjør Norge?

Norsk UD har ikke endret reiseinformasjonen, og skriver at de fleste reiser i Marokko regnes som problemfrie, men understreker at «forholdsregler må tas».

Selvfølgelig. «Det er ingen problemer, men du bør ta forholdsregler mot å bli knivstukket av faunaen i området. God reise!»

Burde ikke de som feiler i sitt ansvar for å gi befolkningen riktig informasjon holdes delvis ansvarlig for hva som skjer med mennesker som drar på slike reiser?

Vi må bare innrømme at danskene er mer fornuftige enn oss noen ganger. Dagens Blæsers Boatsinker har dessuten skrevet en utmerket artikkel om saken som jeg anbefaler på det sterkeste.

Norge ser derimot ut til å være fast bestemt på å gi Sverige konkurranse når det gjelder selvutslettende naivitet.

Daglig leder i reiseselskapet Hvitserk Rasmus Ramstad har selv vært i området og selskapet hans har arrangert flere turer dit.

– Vi har alltid opplevd dette som et trygt sted. På våre turer har vi aldri kommet bort i ubehagelige opplevelser med lokalbefolkningen, men alltid blitt tatt godt imot, sier Ramstad til NRK.

Dette minner meg om amerikaneren Timothy Treadwell som fikk seg selv og sin kjæreste revet i filler av en grizzlybjørn fordi han hadde en lignende tanke om at bjørner var helt fredelige og ufarlige. Noen ganger er du heldig og slipper unna en stund, men til slutt vil virkeligheten innhente deg. Det hjelper lite at du hadde flaks først når en grizzlybjørn til slutt spiser deg levende eller tre nordafrikanere skjærer over halsen din.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s