Kritikk er ikke det samme som hat

Antisemite parrot

De kosher-konservative i Document fortjener en viss honnør for å snakke om innvandring, Islam og relaterte saker som løgnerpressen ikke nevner i det hele tatt. Det er også forståelig at de ikke vil kritisere jødisk innflytelse da dette er et veldig kontroversielt tema. Men de trenger heller ikke å tilbe Israel som en gjeng med patetiske spyttslikkere. Det er direkte pinlig å se på.

Blant de viktigste utslagene av Vest-Europas vei nedover er det dårlige forholdet de fleste vesteuropeiske makteliter har til USA – i særdeleshet til Trump-administrasjonen, som erklærer at veien videre for Amerika går oppover.

Dette er en helt tilbakestående analyse. Sykdommen politisk korrekthet som herjer over hele Europa kommer fra USA. At de europeiske elitene har et dårlig forhold til Trump følger ganske enkelt av at den amerikanske eliten hater Trump lidenskapelig. Den amerikanske jødisk-dominerte eliten setter tonen, mens europeiske land – inkludert Norge – dilter etter.

Svært betydningsfullt er det også at det samme gjelder Israel. De to landene burde tjene til inspirasjon for Europa.

Israel fortjener den kritikken de får. Verken USA eller europeiske land kunne sluppet unna med å skyte 168 demonstranter om de så hadde prøvd å tvinge seg inn i våre land ulovlig. Reaksjonene på Trumps håndtering av karavanen fra sentral-Amerika og måten EU har behandlet Polen og Ungarn etter flyktningkrisen viser dette veldig tydelig. Men én ting kan jeg være enig med Documents Christian Skaug i. Vi bør la oss inspirere av Israels innvandringspolitikk. Hvis Erna Solberg hadde ivaretatt norske interesser på samme måte som Benjamin Netanyahu ivaretar israelske, hadde vi hatt betydelig mindre å klage på.

De har begge en klarere identitet enn Vest-Europa, en sunnere demografi, sterkere forsvar, bedre grensekontroll, større frimodighet overfor bandittstater, bedre forskningsmiljøer…

Israel har en sterkere identitet, men det samme gjelder ikke USA. Noe av USAs problem er at det har blitt gjort om til en såkalt «proposition nation». Ideene om frihet, selvhjulpenhet og den amerikanske drømmen ble gjort viktigere enn folket som grunnla nasjonen. USA var ikke alltid slik, men undergravende innflytelse fra Guds utvalgte endret USA fra et kristent land for etterkommere av europeere til et land som skal imot alt mulig søppel fra alle verdens hjørner. Christian Skaug har dessverre komisk lite peiling på hva han snakker om.

US Constitution - Free white persons

USA har i dag – til tross for Trumps forsøk på å fikse problemet – mindre kontroll over sine grenser enn de fleste europeiske land. Vanskelighetene med å få bygget muren er bare et eksempel som viser hvordan innflytelsesrike personer og institusjoner hindrer Trump i å gjøre det han lovte de som stemte på ham.

Etter flere linjer med sutring om økende antisemittisme på grunn av muslimsk innvandring kommer etter hvert Skaug til poenget med sin artikkel.

Det mest bemerkelsesverdige ved redaktørens analyse er at den i det store og hele frikjenner dagens nye høyreside i Europa for antisemittisme: De nye populistregjeringene i Europa viser ingen tegn til dette, skriver hun: De ekstreme er blitt fjernet eller nøytralisert.

Hungary’s Prime Minister Viktor Orban is not Marton Gyöngyösi of Hungary’s Jobbik party, as Austria’s Sebastian Kurz is not the late Right-wing Jorg Haider; France’s Marine Le Pen is not her father, Jean-Marie Le Pen, and Italy’s Right-wing Lega Party is not the far-Right Forza Nuova. In fact, in Italy, the Lega doesn’t seem to partake in any negative mythologies about Israel, nor are any anti-Jewish attitudes attributed to this party. On the contrary, at Lega leader Matteo Salvini’s rallies, as well as during his visit to Israel, the press noted that Salvini expressed strong words of sympathy for the Jewish State.

Det gir mening at disse politikerne ikke kan være eksplisitt kritiske til jødisk innflytelse selv om noen av dem kanskje vet om dette veldokumenterte fenomenet. Når det er sagt tror jeg alle dissidenter på høyresiden kan være enige om at Jean-Marie var mye bedre enn hans udugelige datter Marine. Og at han hadde støtte til tross for å være mye mer radikal viser at det noen steder er mulig å snakke om disse tingene.

Det er også verdt å nevne at selv om denne personen Skaug siterer «frikjenner» Europas høyreside for antisemittisme, betyr ikke det at andre gjør det samme. Jeg har lest omtrent seks millioner artikler hvor Orbans kritikk av George Soros avfeies som antisemittisk propaganda og konspirasjonsteorier. Det gjøres alltid uten at man tilbakeviser noen av påstandene. De bare kaster en masse skitt i håp om at noe fester seg ved navnet til den de angriper. Folk som bare leser overskriftene (NPCer) får med seg at denne personen er et dårlig menneske og dette rettferdiggjør videre angrep på ham/henne. Slik gjør løgnerpressen hver eneste dag. Mediene sidestiller kritikk med hat, men de to tingene er ikke det samme. Selvfølgelig er det slik at man kan basere hat på kritikk av det noen faktisk har gjort, for eksempel at jødisk innflytelse er den desidert viktigste grunnen til at Vesten er inne i en fase som best kan beskrives som etnisk og kulturelt selvmord. Men det å påpeke innflytelsen i seg selv, det å si at dette eksisterer er ikke det samme som å hate den gruppen man kritiserer.

Det er morsomt hvordan antisemittisme aldri knyttes til oppførselen til dem den rettes imot, nemlig jøder. Det er akkurat som om det å lete etter rasjonelle forklaringer plutselig har blitt forbudt. Vi skal tro at denne ene gruppen er hevet over enhver kritikk og at det å påpeke deres innflytelse er starten på et nytt Holocaust. Og hver gang noen sier at en gruppe ikke kan kritiseres bør enhver oppegående person spørre seg selv hvorfor. Det enkle svaret er at deres makt er basert på det at folk er uvitende om den. Så lenge de ikke kan identifiseres er de trygge.  Hvis folk begynner å snakke fritt og diskutere hvem som er ansvarlig for en del ting, raser hele korthuset deres sammen.

Og derfor bør alle lese The Culture of Critique.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s