Bolsonaro begynner sterkt som president

Brasils nye president, Jair Bolsonaro, har gledet mange med sine uttalelser om militærdiktaturet, om innvandrere og om homofile som i intervjuet ovenfor med Stephen Fry. Mannen er intet mindre enn en gullgruve når det gjelder morsomme utsagn som krenker de lettkrenkede og av den grunn er han allerede en helt for oss her i Dagens Blest.

I tillegg ser det ut til at Bolsonaro ikke er redd for å sette i gang med å innfri sine løfter til Brasils velgere. Blant annet endrer han særbehandlingen av indianere, som naturligvis klager høylytt over at de nå må forvente det samme som resten av innbyggerne.

Resett:

Brasils president fratar en etat retten til å ta avgjørelser om urfolks landrettigheter. Bolsonaro fester også grepet om ikke-statlige organisasjoner.

Vi bør gjøre det samme i Norge. De fordømte samene gjør akkurat som de vil på Finnmarksvidda og tror de er hevet over nordmenn med sitt sameting og sine særprivilegier. Dette må gjøres noe med så raskt som overhode mulig.

Det er også svært fornuftig å gjøre noe med ikke-statlige organisasjoner som stort sett ikke gjør annet enn å hjelpe «flyktninger» lure seg til opphold i landet ditt, promotere homofili blant småbarn eller lignende undergravende virksomhet. Jeg gleder meg til den dagen vi kan stenge ned denne dritten i Norge. Det er nok av slike organisasjoner som fortjener kroken på døra.

Urfolksgrupper reagerer på et dekret fra Brasils ferske president Jair Bolsonaro der urfolksdirektoratet FUNAI blir fratatt retten til å fastsette grensene for urfolks landområder.

Urfolk er ikke hevet over andre borgere. Det er på tide å akseptere dette. Festen er over nå som Brasil har en seriøs mann som president. Ting er i ferd med å skje.

Den nyinnsatte presidenten har også kommet med et dekret som gir regjeringen stor innflytelse over ikke-statlige organisasjoner i landet. Ifølge teksten skal regjeringen «overvåke, samordne, og følge virksomheter og tiltak fra internasjonale organisasjoner og ikke-statlige organisasjoner på brasiliansk territorium».

– Dersom målet er å fremme et konstruktivt forhold mellom internasjonale sivilsamfunnsorganisasjoner og det øverste nivået i regjeringen, hadde det vært en velkommen utvikling. Men det som slår meg er begrepsemne «overvåke» og «kontrollere», som tyder på en grunnleggende mangel på forståelse av den selvstendige rollen slike organisasjoner har i alle åpne og demokratiske samfunn, sier Jose Miguel Vivanco i Human Rights Watch.

Human Rights Watch er en venstreekstrem organisasjon ledet av jødiske Kenneth Roth. Det typiske for slike organisasjoner er at de fremmer kulturmarxisme mens de skjuler seg bak denne tvilsomme merkelappen menneskerettigheter. Å invadere ditt land ulovlig er en menneskerett ifølge slike grupper. Men å ha et land for kun ditt folk er kun en rettighet hvis du ikke er europeer.

Bolsonaro viser at det er håp selv når den hvite andelen av befolkningen har bikket under 50%. Jeg håper ikke vi trenger å bli en minoritet i eget land før nok nordmenn innser problemene, men jeg trøster meg med at vi kan få en skikkelig hardhaus som leder hvis det skulle skje.

bolsonaro-meme-5

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s