Politiet etterforsker Lysglimt for tankekriminalitet

1984

I Norge har vi angivelig ytringsfrihet, men det gjelder kun så lenge du ikke kritiserer beskyttede grupper, som i praksis vil si enhver minoritet som har utnyttet våre idiotiske lover eller løyet seg til opphold i dette landet. Det er sannelig en glede å være nordmann. Hvem skulle tro at vi fikk oppleve 1984 i det innestående år 2019?

Dagsavisen:

I en serie meldinger på Twitter i månedsskiftet november/desember kommer selvutnevnt partileder i Alliansen, Hans Lysglimt Johansen, med en rekke harde utfall mot eksempelvis Holocaustsenteret og Ervin Kohn, leder i Det mosaiske trossamfunn og nestleder i Antirasistisk Senter.

Sist jeg sjekket var det ingen lover mot å stille spørsmål om Holocaust i Norge, ei heller mot å si at det ikke har skjedd. Det er et faktum at ingen ble gasset og at langt færre enn seks millioner døde i arbeidsleirene.

Er det det at Lysglimt Johansen påpeker Ervin Kohn jødiske bakgrunn som er problemet her eller hva er egentlig saken? Det er mye som tyder på at det å kalle en jøde en jøde er en av de verste fornærmelsene man kan bruke mot dem. Kanskje er det her skoen (noen ville si støvelen) trykker.

– Vi har fått henvendelser om dette, men ikke anmeldelser. En jurist har gjort vurderinger av de konkrete tipsene som har kommet inn, og foreløpig har vi vurdert det til ikke å være straffbart, sier leder av hatkrimgruppa i Oslopolitiet, Monica Lillebakken.

Da burde vel saken henlegges og dere kan kanskje bruke ressursene på faktiske forbrytelser, for eksempel på «ungdommene» på østkanten? Men nei, faktisk skal de etter nye tips se mer helhetlig på ytringene. Hva i all verden skal det bety?

– Så har det i etterkant kommet inn flere tips på andre ytringer som gjør at vi nå må se mer helhetlig på disse ytringene, sier Lillebakken, som varsler en slik gjennomgang på nyåret.

Det virker som om politiet gir etter for press fra venstreradikale aktivister, da først og fremst Antirasistisk Senter, som i tillegg får god hjelp fra venstreorienterte medier som Dagsavisen. Er det slik loven skal fungere i Norge? Hvis anti-norske organisasjoner sutrer høylytt nok, vil du kunne risikere å bli etterforsket for tankekriminalitet?

– Det er åpenlys konspiratorisk antisemittisme. Og han navngir gjentatte ganger nestlederen hos oss, Ervin Kohn, som er barn av Holocaust-overlevere og forstander i Det mosaiske trossamfunn, med tydelige antisemittiske påstander. Han maner eksempelvis til avsky mot Kohn, sier Steen.

Kohns ansikt maner til avsky mot Kohn. Hele fyren er en vandrende karikatur. Gud forby at noen kritiserer en «Holocaust-overlevende» uansett hvor uspiselig han oppfører seg. Det er virkelig å gå for langt. Ervin Kohn bør få kunne bedrive anti-norsk virksomhet helt uten klager fra den norske befolkning. Kritikk er bare hatefullt. Kan noen være så snill å bure inne alle som kritiserer den hellige og ufeilbarlige Ervin Kohn?

Lysglimt påpeker i intervju med Dagsavisen at loven skal se på konkrete ytringer, ikke helheten av det som har blitt sagt.

– Dels at straffeloven er veldig tydelig på at det her ikke er noen helhetsvurderinger som skal gjøres, det er konkrete ytringer. Så allerede der er Hatkrimgruppen på ville veier.

Helt riktig. Enten har man brutt denne Orwellianske loven eller så har man ikke det. En helhetsvurdering skal ikke kunne trekkes inn som et trumfkort slik at man kan forfølge politiske dissidenter bare fordi noen skriker høyt nok om det.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s