Asylsøker dømt til tvungen behandling etter drap

asylsøkere
Asylsøker i dag, drapsmann i morgen.

Norges straffesystem er en spøk. Hvis vi fortsatt hadde vært et etnisk homogent land, hadde det gitt en viss mening å ha milde straffer siden hendelser som denne ville forekommet langt sjeldnere. Men selv da burde straffen vært strengere for de tilfellene som faktisk fant sted slik at det sendes ut tydelige signaler og for at rettferdigheten skal skje. Et drap bør i de fleste tilfeller føre til at morderen mister livet. I det minste bør gjerningspersonen sitte bak lås og slå til han dør.

Lave straffer er en følge av et overdrevent fokus på «menneskerettigheter» og at man skal behandle selv de verste mennesker med «respekt for deres menneskeverd». Det er intet mindre enn kvalmende. Her har vi en sak hvor en 18 år gammel norsk gutt ble knivdrept av en asylsøker og straffen vedkommende får er et slag i ansiktet til alle som bryr seg om rettferdighet.

NRK:

Mandag kom dommen i rettssaken mot asylsøkeren, som i desember sto tiltalt i Øst-Finnmark tingrett for knivdrapet på Håvard Pedersen. Drapet skjedde på en butikk i Vadsø i juli i fjor.

Sakkyndige hadde allerede slått fast at drapsmannen er paranoid schizofren og var psykotisk under drapet.

Så henrett ham. I et sunt samfunn hadde dette blitt utført så snart skyldspørsmålet var avgjort. Men i klovneverden unnskyldes det med «paranoid schizofreni» og «psykose i gjerningsøyeblikket». Hvem bryr seg om at han var psykotisk? Hva slags relevans har det? At fyren er sinnssyk gjør ikke handlingen mindre avskyelig. Det gjør heller ikke Håvard Pedersen noe mindre død.

håvard pedersen

Vi skal tydeligvis akseptere at vår ungdom stikkes ned av importerte psykopater så lenge de har en eller annen tilfeldig diagnose. At de som tas inn i større grad er genetisk predisponert for voldelig oppførsel gjør ikke akkurat saken noe bedre.

En enstemmig rett dømte asylsøkeren til tvungen psykisk helsevern, i tråd med aktors påstand. Dommen er ennå ikke rettskraftig da alle parter fortsatt kan anke.

Denne asylsøkeren fortjener å bli kokt levende. I stedet blir han sydd puter under armene og behandlet med silkehansker. Stopp dette toget, jeg vil av!

Men –  som med alt annet forferdelig som skjer – kan jeg se det positive i det når jeg tenker hvilken effekt sånne saker har på nordmenn flest. Å se slike ting skje gjør oss rasende. Dette er heller ikke en sak mediene kan begrave, så mange vil måtte ta stilling til det som har skjedd. Nordmenn er et tålmodig folkeslag, men dette er akkurat den type hendelser som virkelig begynner å tære på den nordiske tålmodigheten.

På et eller annet tidspunkt kommer behovet for rettferdighet til å bli større enn ønsket om å godhetssignalisere.

Én kommentar

  1. Når du får stoppet toget vil jeg også af. Hæng djævlen med hovedet ned og pisk ham til døde! «Han var ikke rask da han myrdede løs på værtsfolket». OG…????

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s