Gunhild Stordalens hykleri

gunhild stordalen

Et stadig tilbakevendende tema er hvordan medlemmer av eliten prøver å tvinge den gjennomsnittlige befolkningen til å leve etter deres liberale verdier samtidig som de etter beste evne skjermer seg for effektene av den politikken de selv fremmer. Det gjelder innvandring (for eksempel ved at de bosetter seg i hovedsakelig hvite nabolag), frihandel som i stor grad går utover arbeiderklassen og ikke minst i forbindelse med miljøpolitikk. Sistnevnte er akkurat det Gunhild Stordalen nå får velfortjent pepper for etter at hun – sjokkerende nok – ikke ser ut til å etterleve de «idealene» hun prøver å presse nedover halsen til den vanlige borger.

Daily Mail:

A glamorous billionaire who jets around the world in her £20 million private plane has been dubbed a hypocrite for funding a report which says people must only eat a quarter of a rasher of bacon a day.

Gunhild Stordalen, who funds a campaign to save the planet by drastically cutting meat consumption, has been slammed by critics who point out her globetrotting adventures increase air traffic pollution – a major driver of global warming.

Kvinner og deres verdier. Men jeg burde vel ikke være for kjønnsdiskriminerende i denne saken da hennes mann Petter Stordalen ikke er det minste bedre. En forskjell er nok – i hvert fall delvis – at hans flørt med asylsøkere er et kynisk spill for å få god mediedekning, mens Gunhilds signalisering først og fremst er for at hun skal føle seg god og varm på innsiden. Men uten å faktisk gjøre noe for å redusere sitt eget forbruk, naturligvis. Det ville ikke være like behagelig.

The green campaigner and vegetarian, founded the EAT Foundation in 2013. It set up the three-year EAT-Lancet commission recruiting 37 experts from 16 countries.

Experts were flown around the world to dozens of locations to unveil the plan this week.

While Gunhild shows off her lavish lifestyle on Instagram. Along with her husband she has posted her holidays such as tree-hugging in Costa Rica, sunbathing in Mexico and meditating with her husband Petter in Antibes.

At Stordalens reiser og luksuriøse livsstil tar hennes utslipp av klimagasser (hva enn effekt de faktisk har) langt over det norske gjennomsnittet er noe som burde være åpenbart også for henne, men når man er ute av kontakt med både virkeligheten og resten av befolkningen er det veldig lett å gå glipp av slike detaljer. Inspirert av USAs liberale elite ser hun ut til å tenke at det å ha de «rette» meningene er det som teller, hva hun selv faktisk gjør er ikke så nøye. «La meg få nyte godt av rikdommen min mann har skaffet meg. Må jeg virkelig senke min levestandard for å vise at jeg mener det jeg sier?» Det kan minne om Macrons holdning til franskmenn som slet allerede før han bestemte seg for å innføre enda flere avgifter for å signalisere til verdenssamfunnet hvor mye bedre enn Donald Drumpf han er når det gjelder klimapolitikk. Og vi ser hvor godt franskmenn liker hans arrogante og hyklerske oppførsel.

Christopher Snowdon – the head of lifestyle economics at the Institute of Economic Affairs – told the Mirror: ‘The hypocrisy of this is breathtaking.

‘This is a campaign telling ordinary people they should be eating less than half a rasher of bacon per day for the sake of the environment, while the patron is flying people around the world in private jets creating one enormous carbon footprint.

‘This is a classic case of do as I say not as I do. Militant environmentalists can’t resist the chance to tell people how to live their lives and demonise everyday items of food. It’s a shame they don’t hold their financiers to the same standards.’

Godt sagt. Dette er akkurat slik eliten opererer. Og det er akkurat dette som på et eller annet tidspunkt kommer til å få begeret til å flyte over. Så kjør på med deres klimaavgifter, deres frihandelsavtaler og deres signalisering om flyktninger. Ikke la meg hindre dere i å grave deres egen grav.

yellow west bane

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s