GODE NYHETER: Det går an å kurere transer

transgender-prisoner

Er du så uheldig å ha en sønn som tror han er din datter? Fortvil ikke. En studie fra helt tilbake til 1996 viser at det er mulig å bli kvitt denne sinnsforvirringen.

OBJECTIVE:

The case is reported of a gender dysphoric patient who responded successfully to pharmacotherapy with pimozide.

CLINICAL PICTURE:

An adult male patient with a borderline learning disability presented with cross-dressing and a strong wish to undergo a sex change.

TREATMENT:

Supportive psychotherapy and pharmacotherapy with pimozide was tried.

OUTCOME:

There was an excellent response to pimozide 2 mg daily, with a cessation of both cross-dressing and the wish for sex reassignment. When, after 1 year, the dose was reduced to 1 mg daily, there was a rapid return of the cross-dressing and the wish for sex reassignment. An increase in the dose again led to a remission which has been maintained since then.

CONCLUSION:

Pharmacotherapy with pimozide should be considered in cases of doubtful gender dysphoria.

Det er sikkert noen som spør seg selv hvorfor slike studier ikke gjøres lenger, men de fleste kan nok gjøre en kvalifisert gjetning om hvorfor. Det kan oppsummeres med to ord: politisk korrekthet. Vi lever i en tidsalder hvor energiske gutter skal ta alle mulige slags medikamenter for å roe seg, mens en stakkar som tror han hører hjemme i en jentekropp blir bedt om å «være seg selv» og ender med å gjøre drastiske tiltak – enten det er snakk om kjønnsskifteoperasjon eller å gjøre seg til anhero – for å håndtere forvirringen. For makthaverne er det bedre at disse er evige ofre enn at de kureres. Det er en syk, syk verden.

Hvorfor ikke prøve å behandle dette som man prøver annen mental sinnsforvirring? Pimozid virker som rene mirakelmiddelet spør du meg. Og selv om jeg ikke er en lege virker det mye mer naturlig å teste ut et medikament enn å kappe av sønnens utstyr bare fordi han én gang lekte med en dukke. Istedenfor å late som det er normalt å ville være det motsatte kjønn, kunne man kanskje gitt disse forvirrede stakkarene en mulighet til å leve et vanlig liv. Skuffede fedre verden over kunne trekke et lettelsens sukk over å ikke lenger måtte skamme seg over sin sønn.

I en bedre verden ville det blitt satt i gang utvidet forskning på denne typen medikamenter umiddelbart. Jeg lever i håpet om at en dag skal det skje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s