Jussie Smollett slipper unna med å lyve for politiet

jussie-smollett

Klovneverden fornekter seg ikke. Det hjelper sannelig å ha brun hud i dagens USA. Når man i tillegg er homofil og tilhører verdens mest privilegerte gruppe er det helt andre regler som gjelder for deg. Særlig i en by som Chicongo.

Breitbart:

Attorneys for Empire actor Jussie Smollett announced Tuesday morning that charges alleging he filed a false report with Chicago police regarding a hate crime against himself have been dropped.

Smollett attorneys Tina Glandian and Patricia Brown Holmes said in a statement that the actor’s record “has been wiped clean.” Smollett was indicted on 16 felony counts related to making a false report that he was attacked by two men who shouted racial and homophobic slurs in downtown Chicago on January 29. Police and prosecutors have said the black and gay actor falsely reported to authorities that he was attacked because he was unhappy with his pay on the Fox show and to promote his career.

Pytt pytt. Var det virkelig så alvorlig? Han prøvde bare å benytte seg av hvite menneskers skyldfølelse til å fremme egen karriere. Kan han virkelig klandres? Mediene angriper oss hele tiden og fremhever minoriteter som ufeilbarlige helgener som er skyldt alt vi kan gi dem og mer til. Jussie gjorde bare som han ble opplært til. Og nå ser han ut til å kunne slippe unna med det.

“Today, all criminal charges against Jussie Smollett were dropped and his record has been wiped clean of the filing of this tragic complaint against him. Jussie was attacked by two people he was unable to identify on January 29th. He was a victim who was vilified and made to appear as a perpetrator as a result of false and inappropriate remarks made to the public causing an inappropriate rush to judgment,” Smollett’s lawyers said in a statement. “Jussie and many others were hurt by these unfair and unwarranted actions. This entire situation is a reminder that there should never be an attempt to prove a case in the court of public opinion. That is wrong. It is a reminder that a victim, in this case Jussie, deserves dignity and respect. Dismissal of charges against the victim in this case was the only just result.”

Fyren har fått tak i noen skikkelig skamløse advokater, det skal jeg gi ham. Ender navnene deres på «stein» eller «berg»? Det er vel nesten en selvfølge.

Politiet står ved sin etterforskning og til med Chicagos jødiske ordfører mener at Smollett er skyldig i denne saken.

The mayor and police chief blasted the decision and stood by the investigation that concluded Smollett staged a hoax. A visibility angry Mayor Rahm Emmanuel called it «a whitewash of justice» and lashed out at Smollett. He asked, «Is there no decency in this man?»

Du skal være bra skyldig når ikke engang Rahm Emmanuel forsvarer deg. Så hva fikk aktor til å droppe siktelsene?

It was not immediately clear what prompted the decision to dismiss the case. In a statement, the Cook County prosecutors’ office offered no detailed explanation.

«After reviewing all of the facts and circumstances of the case, including Mr. Smollett’s volunteer service in the community and agreement to forfeit his bond to the City of Chicago, we believe this outcome is a just disposition and appropriate resolution to this case,» the statement from spokeswoman Tandra Simonton said.

Jeg tolker dette som at en eller annen basketball-amerikaner som jobber i dette systemet syntes synd på Smollett og mente det var en god idé å la denne saken «forsvinne». Men noe sier meg at det ikke kommer til å ha den ønskede effekten. Å la Jussie slippe unna med dette kommer flere enn bare Trump-supportere til å reagere på.

Personlig må jeg si at jeg liker denne utviklingen. Selvfølgelig hadde det vært morsomt å se fyren i fengsel, men det er noe tilfredsstillende ved å se sinnet til vanlige (hvite) amerikanere over hvordan denne løgneren bare slipper unna med det han har gjort. Skjønt, helt ute av problemer er han ikke. FBI etterforsker fortsatt Smollett for å ha sendt et trusselbrev til seg selv og dette har en strafferamme på fem til ti års fengsel. Det ideelle utfallet her er så vidt jeg kan se at han blir frifunnet i Chicago, men funnet skyldig på nasjonalt nivå. Jeg krysser fingrene. Mer brensel for bålet som brenner i USA og den vestlige verden.

joker burning money

Én kommentar

  1. Den eneste diskussion der ikke føres er at Smollett er en løgnagtig homoneger. Det er kun «Smolletts ugerning stiller vores antihvide love om hadforbrydeler i et dårligt lys». Det er ikke en samtale om manglende retfærdighed, men om hvorvidt denne episode gør næste hetz mod hvide mere utroværdig.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s