Dagens Blest ber Erna Solberg om unnskyldning

erna-solberg-is-making-headlines

Jeg sov dårlig i natt. Av tittelen kan sikkert leseren tenke seg hvorfor min nattesøvn ikke var like problemfri som den pleier å være. Det stemmer, jeg tenkte på vår kjære statsminister Erna Solberg. Men det var ikke bekymring for at hun når som helst kan få et massivt hjerteinfarkt som holdt meg våken, selv om jeg har full forståelse for at noen kunne tro noe slikt. Det handlet mer om hva vi her i Dagens Blest har publisert om vår favorittflodhest flotte leder.

Det er vel bare å erkjenne at vi ikke har vært særlig snille mot landets mest innflytelsesrike person. Derfor vil vi nå gjerne be oppriktig om unnskyldning. Jeg har fått hele redaksjonen med meg og vi beklager på det sterkeste. Det var ikke pent å antyde at kun en afrikaner var desperat nok til å være sammen med henne. Slikt skal man bare ikke si. Å henvise til slemme stereotypier om svarte menn og overvektige hvite kvinner er intet mindre enn utilgivelig. Likevel håper vi at Erna finner plass i sitt hjerte til å akseptere denne unnskyldningen. Det er ikke ofte det skjer, men noen ganger kan til og med vi innrømme at vi har tatt feil. I dette tilfellet er vi storsinnede nok til å gjøre nettopp det.

Å si at hun mest sannsynlig hadde norgesrekorden i å spise boller er heller ikke særlig hjelpsomt i en debatt som preges stadig mer av steile fronter og en mangel på forståelse mellom de ulike sidene. Vi må komme sammen og diskutere vennlig selv om vi mener ulike ting. Våre motstandere er åpne for debatt og derfor må vi være høflige mot dem vi ikke liker. De som mener at vi må ta i bruk ufine midler i denne kampen har rett og slett verdier som vi ikke kan identifisere oss med. Vi viser respekt for alle våre medmennesker uansett hvor lite de fortjener det.

Dagens Blest stiller seg bak Erna Solbergs gjenvalg som Norges statsminister. Faktisk håper vi at hun permanent tar makten i Norge og styrer helt til sukkersyken tar livet av henne. Det er det vi trenger og det vi fortjener.

Hill Erna! Hill seier!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s