Jared Kushner lyver om at innsatte stemmer på republikanerne

Jared Kushner
Jared Kushner kan minne litt om butleren i en Agatha Christie-roman

Jared Kushner er som kjent en av Trumps viktigste rådgivere og er uenig med stort sett alt Trump foreslo av politikk under valgkampen i 2016. Likevel har Trump latt seg lede av denne inkarnasjonen av Tolkiens Ormtunge og i stor grad sviktet de som valgte ham.

Kushner har blant annet stått bak en fengselsreform som gjorde at massevis av narkotikalangere og annet avskum ble sluppet ut av fengsel tidlig slik at USAs gater kan bli desto mer utrygge. På toppen av dette har han i et intervju med Laura Ingraham påstått at flere forbrytere i Florida har registrert seg som republikanere enn demokrater etter å ha fått tilbake stemmeretten (hva kan gå galt?). Skamløsheten er virkelig verdig en av Guds utvalgte.

PolitiFact:

As President Donald Trump builds the Republican Party’s coalition before the 2020 election, his son-in-law Jared Kushner tossed out a surprising statistic about a group of people who he said leans right: felons in Florida.

«In Florida they passed a law where former felons can now vote. We’ve had more ex-felons register as Republicans than Democrats,» Kushner told Laura Ingraham on Fox News April 1.

Ingraham interjected: «Wait, whoa, whoa. You’ve had more felons, ex-felons register as Republicans than Democrats?»

Kushner replied: «That’s the data that I’ve seen. I think that will surprise a lot of people when they see the new coalition that President Trump is building for what the Republican Party has the potential to be.»

So are former felons rushing to join Trump’s party in Florida?

We found no statewide data to support Kushner’s conclusion that more ex-felons have registered as Republicans since a new law took effect. At this point in time, his comment isn’t more than wishful thinking.

We contacted the White House to ask for Kushner’s data and did not get a reply.

Kilder for utsagn er for goyim. Jøder trenger ikke slike ting, de bare gjentar det mange nok ganger og håper at mediene kan overbevise befolkningen om at dette stemmer. Kanskje det er dette Jared håpet på, han bare glemte at alt som noen assosiert med Trump sier vil bli sjekket og avfeiet som løgner, selv når det er sant. Men her har vi altså et tilfelle hvor faktaene ser ut til å være det motsatte av Kushner sier.

In November, voters approved Amendment 4, which restored voting rights of Floridians with felony convictions after they complete their sentence. It does not apply to those convicted of murder or sexual offenses.

The Legislature has been debating how to define what it means to complete sentences, while advocates say it requires no further legislation.

Regardless of that battle, Amendment 4 took effect Jan. 8, and some ex-felons have registered to vote.

We interviewed election officials and professors who study voting, as well as advocates for Amendment 4. No one could point to any statewide data showing the partisan breakdown of newly registered ex-felons.

Florida’s voter registration application asks applicants to check a box stating: «I affirm that I am not a convicted felon, or if I am, my right to vote has been restored.» But on the form there is no way to separate those whose rights have been restored from those who were never felons.

A spokeswoman for the Florida Division of Elections told us that it doesn’t have partisan voter registration data for ex-felons.

Så det finnes ikke tall på dette? Farg meg sjokkert, for denne så jeg virkelig ikke komme. Jared Kushner sa noe som ikke var sant?

pikachu

Det bør nevnes at PolitiFact ofte «faktasjekker» på en ekstremt partisk og flisespikkende måte, men i dette tilfellet ser de ut til å ha rett. Jared Kushner er etter alt å dømme en skitten løgner. Dere hørte det først her i Dagens Blest.

A few of the experts we interviewed wondered if Kushner was referring to an NBC report in February about felon voter registration.

A graphic in that report was titled «Florida former felon voting» and said «new registrations, top 10 counties.» The story said: «Between December and January, Democrats saw a net gain of 711 new registrations in the 10 largest counties in Florida. Republicans actually saw a slightly larger gain in that time in those counties, an increase of 717 registrations.»

So that graphic showed the GOP had a 6-voter registration edge. However,  the data appears to reflect all registrations in 10 counties, not just felons.

Det ville være passende hvis det var dette han baserte det på. «Oi, beklager at jeg tok feil, goyim. Det var visst statistikk som dreide seg om alle som stemmer. Tenk at jeg trodde det var kriminelle det var snakk om. Jeg prøvde virkelig ikke å lure dere. Jeg lover.»

Videre i artikkelen påpeker PolitiFact at tidligere undersøkelser viser at svarte kriminelle i stor grad stemmer på Demokratene, mens andre kriminelle lente litt i retning av det Republikanske partiet (antageligvis fordi menn begår mer forbrytelser).

They found that black ex-felons were extremely supportive of the Democratic Party, but all other ex-felons in the state were slightly more supportive of Republicans.

In total, they found about 19,500 ex-felons whose rights were restored under Crist voted in 2016 — about 58 percent were registered Democrats (largely black), 24 percent were registered Republicans (largely nonblack) and the rest registered with neither party.

The researchers extrapolated that if all ex-felons could have voted in in 2016, Democrats would have gained a net of 48,000 votes. Trump won the state by more than double that margin.

Høres ut som en oppskrift på suksess.

Det han forsøker er å gi et inntrykk av at Trump kan lykkes der alle andre republikanere har feilet og faktisk appellere til minoritetene som i stor grad stemmer på Demokratene.

Election 2016 - Trump and Clinton by race

Dette er en idiotisk strategi og Trump kan bare vinne gjenvalg i 2020 på denne måten hvis hans motstander er helt forferdelig (som riktignok kan skje). Trump vant i 2016 fordi han gjorde det motsatte. Han snakket om ting som appellerte spesielt til den hvite arbeiderklassen og det var slik han vant over Hillary Clinton, ikke ved å forsøke å samle «the coalition of the ascendant». Å prøve å være Mitt Romney eller Jeb Bush ville være en brøler av de sjeldne, men hvis han lytter til Jared Kushner kan det godt hende at det er dette som kommer til å skje. Heldigvis ser det ut som Stephen Miller har fått presidentens øre i det siste, men det blir spennende å hvor lenge det varer. Javanka må ut av Det Hvite Hus hvis Trump skal gjennomføre den agendaen han ble valgt til å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s