Veganere må gi opp sin helseskadelige livsstil

Bonny Rebecca

Det finnes mange tåpelige trender der ute om dagen, men det å spise gress og planter for å signalisere hvor snill du er mot dyr og miljøet er blant de absolutt mest latterlige. At dette skal kunne ha noen positiv effekt på vår helse virker svært lite sannsynlig for folk som bare lar seg lede av sunn fornuft. Men for de som trenger å se det i praksis har vi nå eksempler som viser hvor idiotisk denne livsstilen er. Og nei, jeg kommer ikke bare til å henvise til anekdoter. Selv om det finnes mange av dem.

2019 ble spådd til å bli veganismens år av The Economist. De vektlegger økningen i salg av veganske produkter og de stadige nye plantebaserte produktene på markedet.

I starten av året var det ord som vegetar, vegan, miljø og bærekraft som beskrev trendene for de nye matproduktene som skulle innta butikkhyllene. Kutt i kjøtt har allerede preget overskriftene i 2019 som følge av EAT-Lancet-rapporten, som Gunhild Stordalen lanserte i begynnelsen av året. En av hovedkonklusjonene i rapporten er at det globale forbruket av rødt kjøtt og sukker må halveres, mens forbruket av nøtter, grønnsaker og belgfrukter må dobles. Altså mer plantebasert rett og slett.

Grønnsaker og nøtter kan være en viktig del av et kosthold, men å tro at man bare helt kan kutte ut animalske produkter uten negative konsekvenser er barnaktig naivt.

Men hittil i år har flere kjente og framtredende Youtubere og influencere med flere hundre tusen følgere på verdensbasis, som har vært forkjempere for veganisme, stått frem og sagt at de har gått over til å spise animalske produkter igjen.

Klyp meg i armen og si at jeg ikke drømmer. Har du noen gang hørt noe så sjokkerende? Jeg syns dette vitner om manglende dedikasjon. Hvis du virkelig tror på det å være veganer, vil vel ikke noen små helseproblemer holde deg tilbake? Litt offervilje må da disse menneskene demonstrere siden de tross alt har ambisjoner om å redde planeten.

Årsaken skal være ulike helseplager, deriblant fordøyelsesproblemer, oppblåsthet, kviser, uønsket vekttap og bakteriell ubalanse i tarmene, etter å ha levd på et vegansk kosthold over lengre tid.

Såpass må de da kunne tåle. Trodde de det skulle være behagelig å klare seg uten skikkelig næring? De må da kunne leve med å drite fem ganger om dagen hvis det kan redusere utslippene av klimagasser? Veganere er visst en gjeng med pingler.

Den 14. januar, publiserte den australske Youtuberen Bonny Rebecca videoen “Why I’m No Longer Vegan”, der hun forteller til sine nesten 370 000 følgere at hun ikke lenger er veganer.

I kjølvannet av dette publiseres flere slike videoer der tidligere veganere beklager fansen deres og forklarer at de begynte å spise animalske produkter igjen etter helseproblemer. I Bonny Rebeccas tilfelle var det ekstremte fordøyelsesproblemer og bakteriell ubalanse i tarmene hennes som førte til kostholdsendringen.

LOL.

Her er videoen.

Legg denne inn under ting som ingen noen gang kunne ha forutsett.

«Jeg har vært veganer lenge, og jeg tror at en del av meg ønsket å tro på dette kostholdet så mye – fordi jeg hadde en så sterk etisk forbindelse til det – at jeg ble blind på problemene mine og alvorlighetsgraden av helseproblemene», sier Bonny Rebecca i videoen.

Hun ble hjernevasket til å tro at det var den rette tingen å gjøre og glemte å se på om dette kunne ha en negativ effekt på henne selv og andre hun oppmuntret til å gjøre det samme. Å signalisere moralsk overlegenhet kan koste dyrt. Men hun skal få litt heder for at hun i det minste forteller om problemene i ettertid.

Andre tilfeller nevnes, og disse er interessante, men la oss se litt på hva forskning sier. For eksempel på hvilken effekt en veganer-diett kan ha på små barn.

«It is difficult to ensure a healthy and balanced vegan diet in young infants, and parents should understand the serious consequences of failing to follow advice regarding supplementation of the diet. The risks of getting it wrong can include irreversible cognitive damage and, in the extreme, death. Our advice is that if parents pursue a vegan diet for their child, they must seek and strictly follow medical and dietary advice to make sure their infant receives adequate nutrition. Both mother and infant should follow advice regarding supplementation» advises Professor Mary Fewtrell, chairman of ESPGHAN’s nutrition committee comments:

The biggest risk to vegan children is that of vitamin B12 deficiency. Foods derived from animals have been shown to be the only reliable source of vitamin B12 and a deficiency of the vitamin can have devastating effects. Vitamin B12 is essential to the creation of DNA, indispensable for the maintenance of the nervous system, and a lack of it can result in haematological and neurological disorders, causing damage in young children which can be irreversible.

Tenke seg til. Kan det ha noe som helst å gjøre med at våre forfedre faktisk spiste dyr og animalske produkter?

Her refereres det til mange interessant kilder om hvorfor det er en dårlig idé å følge en veganer-diett. Et eksempel er at hjernen kan krympe hvis man ikke får i seg animalske produkter.

Scientists at the Department of Physiology, Anatomy and Genetics, University of Oxford, recently discovered that changing to a vegetarian diet could be bad for our brains – with those on a meat-free diet six times more likely to suffer brain shrinkage.-18

Using tests and brain scans on community-dwelling volunteers aged 61 to 87 years without cognitive impairment at enrolment, they measured the size of the participants’ brains. When the volunteers were retested five years later the scientists found those with the lowest levels of vitamin B12 intake were the most likely to have brain shrinkage. Not surprisingly, vegans who eschew all foods of animal origin, suffered the most brain shrinkage. This confirms earlier research showing a link between brain atrophy and low levels of B12.

Veganere fortjener å få dårlig helse. Jeg håper signaliserende hipstere følger rådene som gis i slutten av artikkelen fra Dagsavisen (lenket til øverst) slik at de får et dårligere liv. Deres selvgodhet og deres totalt manglende evne til å tenke kritisk gjør at jeg har absolutt ingen sympati for dem når deres tåpelige valg fører til negative konsekvenser for dem selv.

Jeg håper de prøver å redde verden ved å ikke spise kjøtt.

Idioter.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s