Journalist drept i Nord-Irland

lyra mckee smile

Stakkars journalister. De sprer sine skamløse løgner og så plutselig, helt uten grunn, blir folk sinte på dem. Hvordan kunne dette skje? Demokratiets voktere, den frie pressen, blir angrepet av spinnville nordirer med våpen i hånd. Blir det verre enn dette?

Dagbladet:

Rundt midnatt ble flere politibiler angrepet av mer enn 50 bensinbomber i Creggan i den nord-irske byen Derry. Flere skudd skal ha blitt avfyrt under opptøyene, og bilder viser maskerte menn som kaster gjenstander på politiet.

Hva er de så sinte for? Er det nok en gang mangel på poteter? Nei, unnskyld, det var rasistisk av meg. Beklager så mye.

– Vi mener «Nye IRA» står bak dette. Det er hovedsporet i etterforskningen vår, sier politiinspektør Mark Hamilton på en pressekonferanse, ifølge BBC.

En tilbakevending til 70-tallet virker ganske fristende akkurat nå. Degenereringen skjer jevnt og trutt, men likevel relativt sakte. Man kunne nesten ønske at ting skjedde litt raskere

Lyra McKee, en 29 år gammel frilansjournalist som var på jobb for å dekke opptøyene, ble skutt og drept. Hun ble tatt med til sykehus, men døde senere av skadene hun ble påført.

Tragisk. En journalist som var der for å helt nøytralt dekke det som skjedde ble skutt til døde. Som ansatt hos Buzzfeed var hun godt kjent med etisk journalistikk. Jeg er helt sikker på at denne lesba hadde fremstilt ting akkurat som de skjedde uten noen som helst vinkling overhodet.

Like før hun ble drept, la hun ut et bilde av opptøyene på Twitter, hvor hun skrev: «Derry i kveld. Absolutt galskap».

McKee var en kjent journalist i området, og som 25-åring var hun på Forbes liste over innflytelsesrike personer i Europas medievirkelighet under 30 år.

Dette blir jo bare enda verre. Hun kunne spredd propaganda for Shlomo i mange tiår fremover, men ble altså frarøver livet så altfor tidlig. Verden har gått på et enormt tap. lol

En annen journalist, Leona O’Neill, skriver på Twitter at hun var på stedet da McKee ble fraktet fra stedet.

– Jeg ringte en ambulanse for henne, men politiet tok henne i sin bil og hastet til sykehuset, hvor hun døde. Bare 29 år gammel. Jeg er rystet, skriver hun.

Sannelig er det rystende. Tenk at handlinger har konsekvenser. Muligens var det bare tilfeldig at et medlem av løgnerpressen måtte bøte med livet, men det kan også ha vært fordi noen begynner å bli lei av at de fullstendig har sviktet i sin samfunnsoppgave. Det er i hvert fall lov å spekulere.

Verden er i dag et bedre sted enn den var i går. Det kan vi alle glede oss over.

Én kommentar

  1. Jeg håbede vi alle kunne bøje hovederne i respekt for dette enorme tab. Klovnepressen vil aldrig komme sig over tabet af denne kloakjournalist. Jeg græder seks millioner tårer, og seks millioner til over Tom Vensters ristning af denne drengehårsklippede kattedame.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s