Tenåringer begår selvmord i kjølvannet av Selena Gomez’ selvmordsserie

selena-gomez-cosmopolitan

Selena Gomez er en av produsentene bak Netflix-serien 13 Reasons Why, som forteller historien om en ung jentes selvmord. Tidligere har (i hvert fall de fleste) vært forsiktige med skildringer av selvmord, da man vet at det kan ha en smitteeffekt. Dette er tydeligvis av mindre betydning for Selena Gomez og hennes medprodusenter. De bestemte seg for å vise hvordan en tenåringsjente drives til selvmord og dermed i manges øyne rettferdiggjøre selvmord som en utvei når ungdom har det vanskelig.

AP:

Suicides among U.S. kids aged 10 to 17 jumped to a 19-year high in the month following the release of a popular TV series that depicted a girl ending her life, researchers said.

The study published Monday can’t prove that the Netflix show “13 Reasons Why” was the cause, but there were 195 more youth suicides than would have been expected in the nine months following the show’s March 2017 release, given historical and seasonal suicide trends, the study estimated.

Helt tilfeldig, naturligvis. Ingen sammenheng overhodet. Gitt alt det skadelige som mediene ellers presser på våre unge, kunne man nesten begynne å lure på om noen gjør også dette bevisst. Jeg tror ikke det gjelder alle involverte, nødvendigvis, flere av dem vet sikkert ikke hva de driver med, men noen av dem må skjønne dette. Og noen av dem igjen har likevel ingen problemer med å utsette (hvite) amerikanske ungdommer for en slik negativ påvirkning. For en fantastisk tid vi lever i.

During April 2017 alone, 190 U.S. tweens and teens took their own lives. Their April 2017 suicide rate was .57 per 100,000 people, nearly 30 percent higher than in the preceding five years included in the study. An additional analysis found that the April rate was higher than in the previous 19 years, said lead author Jeff Bridge, a suicide researcher at Nationwide Children’s Hospital in Columbus, Ohio.

En mangel på mening i en mørk og dekadent verden kan drive mange unge til depresjon.

13-reasons-why-netflix

Da hjelper det ikke at innflytelsesrike medier presenterer selvmord som en akseptabel løsning på personlige problemer.

“The creators of the series intentionally portrayed the suicide of the main character. It was a very graphic depiction of the suicide death,” which can trigger suicidal behavior, Bridge said.

Hvem andre enn Selena Gomez (som garantert ikke er hjernen bak dette) har vært med på å skape denne serien?

13 reasons why executive producers

(((Steve Golin))) og (((Michael Sugar))). Nok et sammentreff.

Hensynet til anstendighet har for lenge siden blitt kastet til side. Hvis det kan være noe nytt, hvis det kan sjokkere og dermed tiltrekke seg oppmerksomhet i et overmettet underholdnings- (les propaganda) marked er det for Hollywood verdt å bruke penger på. Og hvis det har en negativ effekt på amerikansk ungdom, da er det definitivt verdt å bruke penger på.

Bridge acknowledged the study’s limitations included not knowing whether anyone who died by suicide had watched the show. Also, the researchers were not able to account for other factors that might have influenced suicides. Those include the April 19, 2017, suicide of former New England Patriots player Aaron Hernandez and a man accused of a Facebook-publicized killing who died by suicide the day before Hernandez. Bridge said those deaths couldn’t account for the spike the study found for the entire month of April.

100% sikker er det vanskelig å være, men for fornuftige mennesker går det an å legge sammen to og to. Hva er poenget med å gjøre slike studier hvis man ikke kan si noe som helst basert på dem? Og spesielt når saken ser så rett fram ut som i dette tilfellet.

The researchers analyzed data from the federal Centers for Disease Control and Prevention on deaths in Americans aged 10 to 64 from January 2013 through December 2017. Their results were published in the Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. The researchers found no change in suicide rates in those 18 and older after the show was released.

Målgruppen var de under 18.

The results are plausible and add to evidence that compelling media depictions of suicide can negatively influence young people, said sociologist Anna Mueller of the University of Chicago, who was not involved in the Research.

Hva sier så (((Netflix))) til dette?

A Netflix spokesman noted that the new study conflicts with University of Pennsylvania research published last week that found fewer suicidal thoughts among young adults who watched the entire second season than among non-viewers.

Andre sesong? Hva med første? Det er vel den det hovedsakelig dreier seg om her.

“We’ve just seen the study and are looking into the research,” he said. “This is a critically important topic and we have worked hard to ensure that we handle this sensitive issue responsibly.”

Åpenbart har de ikke det. Unge amerikaneres mentale helse er det siste mediene bryr seg om. At de i det hele tatt prøver å innbille oss noe annet er en fornærmelse mot alles intelligens. Og tro ikke at de kommer til å slutte med denne typen skadelig propaganda med det første. De kommer aldri til å stoppe frivillig. De vet ganske enkelt ikke hvordan man trykker på bremsen.

Selena Gomez og hennes medprodusenter har blod på sine hender.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s