Danmark viser vei: Stram Kurs med 3,9% i ny meningmåling

rasmus-paludan-660x330

Våre naboer i det flate land er som kjent noe mer harde på innvandring enn vi er. Det er synd å si det, men faktisk minner vi mest om svenskene når man sammenligner vårt politiske klima med det danske. Et nytt eksempel er at det islam- og innvandringskritiske partiet Stram Kurs får 3,9% oppslutning på en ny meningsmåling. Ikke dårlig!

Dagens Blæser:

Som jeg skrev så sent som natten til i går, stod Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs ifølge en meningsmåling til at komme i Folketinget med 2,7% af stemmerne. En ny meningsmål viser nu imidlertid, at de står til hele 3,9% procent, altså ca. syv mandater. Hvis dette holder stik, bliver SK større end både Liberal Alliance og Alternativet (der kun står til hhv. 3,3% og 3,4%).

Kanskje Alliansen kunne gjort noe av det samme med litt mer disiplin? Forhåpentligvis kan i hvert fall nye, bedre partier komme frem også i Norge. Det er pinlig at Fremskrittspartiet skal være eneste reelle alternativ. Kanskje kan Selvstendighetspartiet gjøre noe? La oss håpe på det.

Knap så godt går det for Dansk Folkeparti, der er helt nede på 11,2%. Det er mindre, end de fik til valget i 2001. Denne stemmefordeling betyder, at næsten halvdelen af de højrepopulistiske stemmer står altså til at gå til partier, der er opstået som en reaktion på DF’s slappe linje.

Å presse de populistiske partiene mer mot høyre (det vil si mer i retning av en helt stengt grense og repatrieringer) er akkurat det vi trenger. Politikere reagerer kun på frykt for å bli gjort irrelevante. Ikke forvent lojalitet eller at de skal handle etter kjærlighet til vårt fedreland. Det eneste de forstår er at man ser seg om etter alternativer.

Selvom det går elendigt for netop DF, viser målingen altså også overordnet fremgang til de indvandringskritiske partier. SK, NB og DF står jo sammenlagt til 21,4% (hvor DF som bekendt fik 21,1% i 2015). Der kan altså efter valget blive tale om en (lidt) stærkere national fløj, der pga. Paludan desuden bliver markant mere national.

Paludan virker som en morsom skrue. Han er kjent for å gå til områder infisert av plageånder fra den tredje verden og provosere de fremmede blant annet ved å brenne koranen foran dem. Kanskje ikke den mest raffinerte fremgangsmåte, men når han får disse resultatene er det helt tydelig at han gjør noe riktig. All ære til Rasmus Paludan!

Der er vist ikke så meget andet at sige end held og lykke til Paludan og Stram Kurs.

Så sant så sant. Vi ønsker danskene lykke til og håper at lignende ting kan skje i Norge.

Les Dagens Blæser for de beste tagningene på dansk politikk og kultur.

4 kommentarer

 1. Meget ærerigt for Eric Kreutzmann at blive citeret på selveste Dagens Blest! Der vil nok komme en del artikler om Paludan her op tli valget og ganske sikkert efterfølgende hvis det virkelig bliver den medgang målingerne tyder på. Jeg stemmer normalt ikke, men denne gang gør jeg.

  Liker

  • En utmerket artikkel av Kreutzmann og et utmerket initiativ av Paludan. Det er mye derpimerende blant politikere, men det finnes heldigvis også lyspunkter. Stram Kurs er et av dem.

   Liker

   • Jeg er ikke ekspert i norsk politik, men en person som Lysglimt er vel just den type, der svarer til Paludan, og som ville kunne skabe kaos omkring sin person med offentlige handlinger. Det kunne selvfølgelig være en anden taktik, men at komme igennem mediemuren via konfrontationer/provokationer/manifestationer er åbenbart en omvej til succes. Man kan notere sig, at Paludans succes med underskrifter til valget først kom efter gadekampe med brand og stenkast, der varede i lang tid. Altså, efter mere end 100 demonstrationer.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s