VG stempler Rasmus Paludan som rasist

Katarina Goldfain Johnsen
Katarina Goldfain Johnsen

Den evige løgnerpresse slår til igjen. Ingen er vel egentlig overrasket, men Danmarks store sønn og frelser, Rasmus Paludan, blir stemplet som en hudfargehatende rasist bare fordi han ikke er den helt store tilhenger av multikulturalisme og dødskulten Islam.

VG:

Vi ser gang på gang at det å gi plass til ufyselige meninger i det offentlige rommet der alle skal ha plass, bidrar til mer av det samme hatet og den samme volden.

«Ytringer jeg ikke liker er nøyaktig det samme som vold. Steng det ned umiddelbart!»

En gjeng ungdommer står utenfor et politisperrebånd ved Fælledparken i København og roper.

La meg stoppe deg der, kjære journalist. Det du prøver å si er en gjeng med rabiate muslimer står og roper og er i ferd med å fullstendig miste besinnelsen fordi noen modige dansker demonstrerer mot at denne ekle religionen har fått fotfeste i Danmark. Der, glad jeg kan stå til tjeneste.

Frontfigurer fra LO og venstresiden taler om arbeidsplasser, sykepleiere og velferd, om det kommende valget i landet vi i Norge ofte ser til, et land Frp særlig den seneste tiden har latt seg inspirere av i sine innvandrings- og integreringsforslag.

Jeg syns Frp kan la seg inspirere av Rasmus Paludan istedet. Der har vi et eksempel til etterfølgelse.

Ropene utenfor parken er rettet mot en lyshåret, blåøyd mann i slutten av 30-årene som sammen med tre andre står innenfor enda et politisperrebånd. Han avholder en demonstrasjon. De fire innenfor båndet tusler rundt i den 3×3 meter store innhegningen, smiler, røyker en sigarett – mens de kaster Koranen mellom seg og ler.

Det er jo bokstavelig talt et nytt shoah. Kaster de Koranen mellom seg og ler? Ja, da er det jo ikke rart at disse «ungdommene» er like ved å brenne ned hele nabolaget. En helt naturlig reaksjon, spør du meg.

Jeg bet meg forresten merke i navnet til journalisten.

KATARINA GOLDFAIN JOHNSEN, masterstudent i statsvitenskap, Københavns universitet

Katarina Goldfain Johnsen

Goldfain

Hmm…

Hmm…

Hmm…

Det er noe ved det navnet. Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på det.

Mannen heter Rasmus Paludan. Han er advokat, islamhater og nasjonalist. Selverklært «frihetens soldat» og «samfunnets vokter». I begynnelsen av april ble han dømt etter den såkalte rasismeparagrafen i straffeloven, med bakgrunn i en YouTube-video der han kobler «de fleste negre i Sør-Afrika» med lav intelligens.

Eh…

Iq Afrika

Er det hatefullt å sitere studien ovenfor? Jeg tipper at ifølge Katarina Goldfain Johnsen er det akkurat det.

I ukene siden har han skapt bruduljer i København og flere andre kommuner på Sjælland i Danmark. Paludan har avholdt eller forsøkt å avholde flere demonstrasjoner, der flere har blitt stoppet av politiet med begrunnelse av hensyn til den offentlige fred i områdene. Hans parti, Stram Kurs, har i løpet av april fått nok underskrifter til å stille opp i det kommende valget.

«Hvis din motstander har et kolerisk temperament, irriter ham.» Paludan vet å utnytte muslimenes impulsive atferd og deres manglende evne til å handle strategisk. Andre kunne la seg inspirere av dette. Når innvandrerne klikker i vinkel som de har for vane å gjøre, kan dette synliggjøre et problem som for mange fortsatt er i stand til å ignorere. Et åpenbart mål for nasjonalister bør være å gjøre det umulig for den jevne nordmann, danske eller svenske å ignorere de negative effektene av multikulturalisme.

Ved en av demonstrasjonene like før påske smatt en person over den ytterste politisperringen og løp inn mot Paludan. Mannen ble raskt overmannet av politiet, og til sammen ble 23 personer anholdt etter demonstrasjonen. Det skjedde på Blågårds plass i bydelen Nørrebro, et sted som har sterk symbolikk om ghettoplaner, bandeoppgjør og dobbel straffesone knyttet til seg, noe som gjør hans demonstrasjoner her særlig provoserende.

Demonstrasjonene er vel «særlig» provoserende fordi disse områdene er fulle av kulturelt berikende mangfold. Katarina prøver å late som at dette er danskers feil, men dette hadde ikke skjedd uten masseinnvandringen. Det bør selv en journalist i VG kunne forstå.

Opptøyer har det dog brutt ut flere steder, og hvor enn Paludan ferdes for tiden, henger politiet nå på slep med sperrebånd og skuddsikre vester for å beskytte ham.

Jeg lurer på om politiet hadde vært like pliktoppfyllende i Norge. Kanskje noen burde finne ut av dette.

Det brukes med andre ord store summer på å beskytte en mann som ved flere anledninger har brent Koranen, som mener det ikke er nok å begrense innvandring til Danmark, men heller at det «bør forlate et stort antall muslimer fra landet hvert år» og som mener islam bør forbys i landet.

Hør hør! Nå begynner vi å snakke her. At denne mannen nylig fikk 3,9% oppslutning på en meningsmåling er et enormt lyspunkt. Det vi trenger er repatriering, repatriering og enda mer repatriering.

Og litt mer repatriering.

Det er farlige tanker. Vi har sett retorikken og hatytringene før, men da het gruppen jøder.

Alltid de stakkars jødene. Kan det tenkes at de noen gang har gjort seg fortjent til majoritetens motvilje? Nei, naturligvis ikke. Hatet oppsto i et vakuum, det har alltid vært helt irrasjonelt og har ingenting med jøders kollektive oppførsel å gjøre. Ops, det var nære.

«Ubegrenset toleranse må lede til toleransens bortgang», skrev sosialfilosofen Karl Popper om det han kalte toleransens paradoks. Selv tolerante samfunn har en smertegrense, og må beskyttes mot de intolerante, de som underminerer eller ikke tillater et tolerant samfunn – ellers vil de tolerante ødelegges, og toleransen med dem.

Dette er bare en måte å innrømme for alle at du ikke har de beste argumentene. Hvis du er nødt til å definere din motpart som intolerant og deretter bruke dette til å hindre ham i å ytre seg, viser det at du egentlig ikke tåler en åpen og demokratisk debatt. Det er derfor venstresiden stadig gjør alt de kan for å fjerne sine motstandere fra samtalen. De vet at de taper en fri debatt. Da er deres eneste alternativ sensur.

Vi har et ansvar for å si fra når de intolerante slipper til. Skal tolerante samfunn bestå, kan de ikke være ubegrensede.

Dere sier fra, det er helt sikkert. Dere sutrer høylytt over alternative medier og at «hatet» er på fremmarsj. Men dere vil gjøre mye mer enn bare å si ifra. Helst vil dere begrense hva som sies i så stor grad at valget aldri kan bli mellom noe annet enn Jonas Gahr Støre og Erna Solberg. Å i det hele tatt diskutere andre ting vil være hatefullt mot alle de stakkars minoritetene. Særlig jødene. La oss for all del huske på jødene.

Det har noe å si hvem som får slippe til i offentligheten. Hvem vi bruker tid og krefter på å svare, og hvem som bør forbigås i stillhet.

Nettopp. Og hvem dette er skal journalister som Katarina få lov til å bestemme. Uavhengig av hvor sant det som sies er eller hvor viktig saken er for store deler av befolkningen, så er det enkelte ting bare ikke kan snakke om, folkens. Følelser blir såret, islamister blir krenket og da må vi bare stoppe å snakke ærlig.

Alle skal ikke få en plattform. Hatytringer, rasistiske og fascistiske utsagn eller personer, bør ikke få plass på åpne scener. Vi trenger ikke invitere dem for å vise at en sak har to sider.

Og hva som er hatytringer vet vi alle hvem som definerer. Det er så tydelig hva Goldfain og hennes likesinnede ønsker.

Nordiske mediedager skulle ikke invitert Steve Bannon som en av hovedgjestene i sitt program. Vi trenger ikke å gi plass til ytre høyre for å gi plass til andre meninger. Mediedagene inviterte ingen fra ytre venstre for å diskutere ytringsfrihet. Hvorfor det da skulle være nødvendig å gi ytre høyre sceneplass på en av Nordens viktigste møtearenaer, er for meg en gåte.

«Vi trenger ikke å høre på dem som sier at multikulturalisme ikke er positivt. De er automatisk langt utenfor det som er akseptabelt å høre på.» Goldfain lurer vel på hvorfor sånne som henne blir stadig mindre populære.

Vi ser gang på gang at det å gi plass til ufyselige meninger i det offentlige rommet der alle skal ha plass, bidrar til mer av det samme hatet og den samme volden.

Mens du ønsker at vi skal la våre land bli oversvømmet av en invaderende horde fra den tredje verden. Hvis vi kritiserer deg er vi hatefulle, vi burde helst ta dette helt uten å si noe imot deg og dine meningsfeller. Nei takk, Goldfain. Nei takk.

Rasisme avler rasisme, fascisme avler fascisme, antisemittisme avler antisemittisme og så videre, og så videre. Idéer om hat spres. Gang på gang.

Morsomt at hun stadig nevner antisemittisme i en artikkel om en «Islamhater». Avslører hun hva hun egentlig bryr seg om her?

Tilbake rundt sperrebåndene står Paludan og hans kumpaner og kaster et eksemplar av Koranen mellom seg. Tidligere har han satt fyr på de hellige skriftene. Flere ganger. Denne gangen nøyer de seg med å håne boken.

Ved siden av Paludan, med et skarpt og årvåkent blikk, står en politibetjent med sort skjegg og sort hår. Flere av de andre i politistyrken som beskytter rasisten, har også røtter fra utenfor Danmark.

De samme menneskene som Paludan vil kaste ut, er de som nå arbeider for å holde ham trygg.

Ja, det er vel nesten for mye å forvente at en av de fremmede gjør den jobben han er satt til å gjøre. Kanskje er vi litt enige der. Men jeg er ikke takknemlig for at vi har disse i politiet både i Danmark og Norge, tvert imot.

Et paradoks det ikke ser ut til at den blonde tar innover seg. Da må i det minste resten av oss gjøre det.

«Den blonde». Man skulle nesten tro at Goldfain ikke er noen stor tilhenger av blonde mennesker. Hva kan dette komme av? Jeg har en ganske god anelse. Man kan se hvordan det å ha 20 000 av dem i Sverige ikke akkurat er en fordel. Å undergrave sin nasjons interesser kommer like naturlig for dem som det er for andre å puste.

Én kommentar

  1. Hvilken ufattelig frækhed disse møntklippere i pressen udviser! Når vi siger repatriering, repatriering, repatriering så må og skal det gælde a l l e uønskede gæster fra Mellemøsten. Også dem der har været her i (alt for) lang tid.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s