WordPress fjerner Château Heartiste fra internett

Chaumont castle in Loire Valley, France

Sensuren fra de store internettselskapene fortsetter videre i samme retning. Trump har flere ganger Twitret om problemet, men ser ut til å glemme at han er president og at han faktisk har muligheten til å gjøre noe for å fikse det.

Det nyeste er at den antifeministiske og nasjonalistiske bloggen Château Heartiste (en av sidene som har æren av å bli linket til av oss her i Dagens Blest) for noen dager siden ble suspendert. Som vanlig er den oppgitte grunnen noe vagt om «terms of service», men det som egentlig har skjedd er at Heartiste ble for plagsom for venstresiden og WordPress bestemte seg for å gi etter for presset om å fjerne denne ubehagelige siden. Når rekkevidden til en blogg av denne typen blir for stor, er det på tide å stenge ned hele dritten.

heartiste fjernet

shut-it-down-jew-horn

Ironisk nok handlet det nest siste innlegget på bloggen om nettopp sensur fra de store selskapene som styrer sosiale medier og hadde tittelen ‘Corporate Conspiracy to Silence and Impoverish Political Dissidents’. Her er de viktigste poengene fra innlegget.

Heartiste nest siste innlegg

WordPress valgte å overbevise oss alle om hvor feil Heartiste tar ved å fjerne ham fra internett (mange av Château Heartistes innlegg er tilgjengelige via web.archive.org, men om vi får se flere innlegg fra ham via WordPress gjenstår å se).

Mange tåpelige argumenter brukes for å forsvare at sensur av denne typen meninger finner sted, men det vanligste er nok «private selskaper har retten til å bestemme hvem som bruker deres tjenester». Man trenger ikke å være ekstremt smart for å skjønne hvorfor dette er et idiotisk argument. Men nettopp derfor har libertarianere og folk på venstresiden (de av dem som ikke bare rasjonaliserer at deres motstandere blir hindret i å ytre seg) svært vanskelig for å forstå logikken.

Internett ble utviklet med hjelp fra amerikanske myndigheter, det er ikke noe som ble utelukkende skapt av næringslivet og derfor er det heller ikke rimelig å påstå at monopolene som har oppstått kan gjøre akkurat hva de vil fordi de er private selskaper. Dessuten er det ikke slik at telefonselskaper bare kan nekte deg å la dem bruke deres tjenester fordi du har meninger de ikke liker. De er forpliktet til å tilby deg tjenesten uavhengig av hvem du er og hva du mener.

Og internett er blitt mye viktigere for å kommunisere med omverdenen i dag enn det telefonen er. Ytringer som skjer over internett har reell innflytelse. Det er jo nettopp derfor det er så viktig for (((enkelte))) å hindre nasjonalister i å ytre seg fritt.

Hvis man aksepterer logikken om at enkelte ikke fortjener å bruke tjenester (igjen, tilbudt i stor grad av monopoler som bygde seg opp basert på teknologi subsidiert/utviklet av myndighetene), er det ingenting som står i veien for at elektrisitetsselskapene kan skru av strømmen din slik at du fryser i hjel fordi du har meninger som noen synes er uakseptable. Hvis du ikke liker at landet ditt oversvømmes av innvandrere, kan plutselig livet ditt stå i fare fordi private aktører har rett til å nekte deg tilgang til livsviktige goder. Det er i den retningen vi beveger oss, særlig når betalingsaktører kan nekte oss i å støtte de personene vi mener gjør noe bra.

Trump har muligheten til å slå et slag for ytringsfriheten, men foreløpig har han bare sutret på Twitter. Forhåpentligvis kan han for en gangs skyld foreta seg noe, men jeg holder ikke pusten. Boomer-presidenten liker best å veive med armene og å snakke om hvor lav arbeidsledigheten er blant basketball-amerikanere. Trist!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s