Norsk løgnerpresse hedrer seg selv

NRK Fake News

Mediene er bemannet med folk fullstendig blottet for skam. Å forvente ærlighet og integritet fra pressen er litt som å forvente å få et godt kjøp av en jødisk bruktbilselger. Men noen ganger kan selv jeg bli overrasket over dybden av deres skamløshet. Man gnir seg i øynene og tror at det ikke kan være sant når man ser hvordan de klapper seg selv på ryggen mens de mater det norske folk med de verst tenkelige løgner.

NRK:

Norges eldste TV-program stakk av med hedersprisen da TV-bransjen feiret seg selv i Bergen.

– Det var kjempeoverraskende, på en måte sjokkerende. Men når jeg tenker over det, er det kanskje ikke så rart likevel. Vi feiret jo akkurat 60 år, påpeker Dagsrevyen-anker Nina Owing.

Dette var altså under Gullruten, en begivenhet der mediene samles for å feire sin undergravende virksomhet og konkurrere om hvem som i størst grad har sviktet det norske folk. Sett fra det perspektivet er det slett ikke overraskende at Dagsrevyen stakk av med seieren.

Owing begynte å jobbe i Dagsrevyen allerede rundt 1993, da TV 2 kom på banen som en konkurrent for NRK på TV-markedet.

dagsrevyen pris

Selv etter flere mislykkede plastiske operasjoner er Owing fortsatt å finne på skjermen. Man kunne nesten bli litt imponert hvis ikke det var for at hun med et fullstendig stivt ansikt står der og lirer av seg løgn etter løgn. Jeg har nesten vanskelig for å se for meg at journalister en gang i tiden søkte etter sannheten fremfor å spre propaganda.

– Noen har kalt Dagsrevyen et leirbål for det norske folk, og det tror jeg stemmer. Dagsrevyen har en samlende funksjon, og svært mange nordmenn følger oss når det skjer noe stort.

Et leirbål der sannheten er det første som brenner. Heldigvis er det et stadig økende antall nordmenn som er klar over at Dagsrevyen nesten aldri er nøytrale i sin dekning og at de for det meste vinkler sakene fra et globohomo-perspektiv. Hvis man er Norgesvenn finnes det ingen sikrere måte å pådra seg magesår enn å se på Dagsrevyen jevnlig.

Owings ankerkollega Yama Wolasmal var også til stede i Grieghallen i kveld. Wolasmal sier han ble svært overrasket da han skjønte at Dagsrevyen hadde vunnet.

– Vi ante ingenting på forhånd. Nina og jeg er i sjokk. Jeg har nesten ikke ord, sier Wolasmal, som kom til NRK fra TV 2 for to år siden.

Det er viktig å kvotere inn pakistanere slik at man kan late som at de er akkurat som nordmenn. «Se, vi fant en som ikke snakker gebrokkent! Han er akkurat som deg, Ola og Kari.»

I juryens begrunnelse, som ble lest opp av tidligere NRK-medarbeider Dan Børge Akerø, het det blant annet at årets prisvinner «alltid leverer faktabaserte nyheter av høy kvalitet».

risitas

Den var god! Mediene passer på hverandre og vet å klappe hverandre på ryggen når de minst fortjener det. Det er noe incestuøst ved det hele. De angriper alternative medier som Resett og gjør alt de kan for å beholde sin posisjon som en del av den meningsbærende eliten. Vi kan ikke forvente at de fikser sin egen oppførsel uten videre.

Det finnes imidlertid gode nyheter.

De siste årene har imidlertid TV-vanene endret seg, og det er særlig nordmenn under 40 år som har lagt til seg nye medievaner. Gjennomsnittsalderen på en Dagsrevyen-seer var i 2018 60 år.

Dere er med andre ord på vei ut. Internett gir tilgang til mye mer informasjon og man trenger ikke å stole på kanaler som blindt siterer CNN og resten av den amerikanske løgnerpressen.

NRK - NYT og WaPo - stoler på dem helt

– Vi har fortsatt mangedoblet antall seere, sammenlignet med hvor mange som leser en gjennomsnittlig nettavis. Samtidig er det viktig at vi fortsetter å utvikle oss, noe vi har forsøkt å gjøre de siste årene, sier Owing.

Eh, antallet toppet seg altså i 2003 sier selv denne artikkelen fra NRK, så hvordan har dere «fortsatt mangedoblet antall seere», Nina? Sammenligner du med nettaviser som begynner med et lavere antall, men som er på vei opp? Det ville være veldig typisk for et medlem av løgnerpressen.

Seertall Dagsrevyen

NRK er falske nyheter. Og heldigvis er de på vei til å bli fullstendig irrelevante.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s