Tosk angrer på å ha gitt datteren navnet ‘Khaleesi’ etter nyeste episode av Game of Thrones

Khaleesi

Artikkelen inneholder spoilere fra sesong 8 av Game of Thrones.

Jeg håper alle hadde en fortreffelig 17. mai. Vel, bortsett fra alle innvandrere, landsforrædere og journalister (jeg gjentar meg selv) naturligvis. Mennesker som ikke skal være her har heller ikke rett til å feire vår nasjonaldag.

Andre som fortjener å ha det vondt er folk som uironisk mener at Daenerys Targaryen er en god karakter eller noen gang har vært en god karakter. Hun har vært grusom omtrent fra dag 1, men likevel (eller kanskje nettopp fordi hun er forferdelig) blitt et ikon for de absolutt verste menneskene som finnes i verden. Derfor er det en glede at nyeste episode av Game of Thrones ser ut til å påføre tilhengere av «dragedronningen» så mye smerte. Jeg drikker det inn og nyter hver eneste dråpe.

Et særlig komisk tilfelle er en eller annen klovn som ga datteren sin navnet Khaleesi.  Lite visste han at feministikonet kom til å begå folkemord ved å la dragen sin brenne ned en hel by. Hah!

The Ringer:

Monday morning was challenging for Dre Campbell. The 35-year-old Tacoma, Washington, resident and longtime fantasy buff had just witnessed one of his favorite Game of Thrones characters take a turn for the worst. Daenerys Targaryen—long destined to be a hero, a brave leader who would save Westeros from a vicious cycle of violence—transformed into the Mad Queen and burned thousands of innocent citizens alive. But maybe worst of all, Campbell needed to delicately explain all of this to his 6-year-old daughter, Khaleesi.

Å gi et slikt navn til barnet ditt bør umiddelbart diskvalifisere deg fra å være forelder.

Daenerys har også tidligere vist noen tendenser til stormannsgal oppførsel, men dette var på et helt annet nivå enn tidligere. Det følger den typiske trenden til serien om å snu opp ned på forventningene. Problemet med dette er at det gjerne på et eller annet tidspunkt går utover historien man prøver å fortelle. Hvis det du er mest opptatt av er å bruke billig sjokkverdi til å skape blest om TV-serien din, er det stor sjanse for at folk etter hvert blir misfornøyde med det du prøver å selge dem.

In 2012, Campbell and his then-wife binge-watched the show during the latter half of her pregnancy. Inspired by the Mother of Dragons, the two decided to name their daughter Khaleesi, the Dothraki word for “queen” and one of Dany’s many titles.

Dette er det som skjer når man fjerner religionen fra et samfunn. Plutselig søker folk mening i bøker skrevet av en feit, degenerert kvart-jøde istedenfor å ta til seg tidløs visdom som har blitt avlevert fra generasjon til generasjon. Religionens død er tett knyttet til det enorme forfallet vi er vitne til i Vesten i dag.

“What I liked about [Game of Thrones’] Khaleesi is that she was strong,” Campbell says. “No matter what happened to her, she always found a way to survive and come out on top.”

Det har vært tydelig fra starten at Daenerys – til tross for Game of Thrones’ «realistiske» drap av egne karakterer – var utvalgt til å være en av heltene og at hun skulle overleve lenger enn overflødige bedre karakterer. Men når det gjelder seneste utvikling i serien må jeg gi enten de jødiske serieskaperne eller George R. R. Martin litt ros. Den kvinnelige hovedkarakteren viser seg å være helt ute av stand til å håndtere det å ha makt. Hun lar følelsene ta kontroll på henne og brenner tusenvis av uskyldige levende til tross for at de hun kjempet mot hadde kastet ned våpnene sine.

Daenerys queen of ashes

Bra jobbet, Khaleesi! Bra jobbet, serieskapere.

Hvorfor ser jeg på denne søppelserien, spør kanskje noen. Jeg vet ikke. Kanskje jeg hater meg selv. Kanskje kan jeg skylde på den kulturelle relevansen og nødvendigheten av å følge med på det som så mange syns er så viktig. Jeg tror det er en kombinasjon og forteller meg selv i hvert fall disse tingene. Serien forteller i hvert fall noe om hvordan vår kultur har utviklet seg, men det at en slik serie har blitt så stor sier ingenting positivt. En mørk og degenerert versjon av Ringenes Herre er ikke underholdning som en sunn kultur produserer.

Vi kan trøste oss litt med at feministikonet Daenerys sannsynligvis blir drept neste episode og da kommer tårene nok en gang til å renne i strie strømmer blant hennes tilhengere. Noen gleder kan denne serien gi tross alt.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s