Journalist fysisk angrepet av russisk politiker

Russisk journalist slått

Man skal ikke bruke vold også videre, men det er fullt forståelig at noen kan bli fristet når de er uheldige nok til å befinne seg i av nærheten av en journalist. Selv om man har sagt ja til et intervju, betyr ikke det at man sier ja til alt det som følger med å være i samme rom som en journalist. Journalister er en pest og enhver mann har sitt smertepunkt.

NRK:

Det var i forbindelse med en reportasje om gjennoppbyggingen etter branner i republikken Khakasia øst i Russland sommeren 2015 journalist Ivan Litomin fikk føle makten på kroppen.

Litomin jobber for den statlige russiske TV-kanalen Rossija 24, og jobbet med en reportasje om hvor pengene som var bevilget til gjenoppbygging etter brannene var blitt av.

Han kunne blant annet dokumentere at mens mange hus fremdeles ikke var reparert, så hadde politikere og byråkrater bygd seg store villaer.

En journalist som faktisk gjorde et godt stykke arbeid? Ikke utenkelig, dette er tross alt utenfor Vesten, men likevel er det ganske usannsynlig. Deres uærlighet er nesten universell over hele verden i disse mørke tidene vi lever i.

Det var da journalisten oppsøkte ordføreren for Sjirinskij-området i Khakasia sør-øst i Sibir, Sergej Zajtsev, det ble ampert.

Ordføren var overhode ikke interessert i å svare på hvor pengene til gjennoppbyggingen var blitt av, og gikk til angrep på den pågående journalisten, med den følge av Litomin havnet på gulvet.

Frekkasen trappet sikkert opp ubedt og nektet å dra. Det ser veldig ut som ordføreren ville kaste ham ut. Uansett hvem som har rett i denne saken har jeg full sympati for slike følelser.

Sergej Zajtsev er som de aller fleste politiske ledere i Russland medlem av president Vladimir Putins parti «Det forente Russland».

Enhver mulighet til å rakke ned på Putin er en god mulighet for pressen, det er enda en grunn til man bør være skeptisk også til denne saken.

Flere av ordførerens medarbeidere kom til, men de gjorde ingenting for å stoppe den rasende ordføreren, og prøvde i stedet å hindre fotografen å filme hendelsen.

lol

Zajtsev sier selv ifølge russiske medier at journalisten og hans medarbeidere opptrådde provoserende, og at det var årsaken til at han mistet besinnelsen, noe han beklager.

Ingen kan vel betvile sannheten i det Zajtsev sier. Journalister opptrer alltid provoserende. De opptrer alltid som om de har rett til å gjøre akkurat hva de vil. Og når noen reagerer, skjer enten ting som dette eller de sutrer over angrep på «den frie presse» og lignende sludder. De eier ganske enkelt ikke skam.

Saken viser at det er mange russiske journalister som forsøker å drive kritisk journalistikk også ute i regionene, men at det ofte skjer under svært tøffe forhold.

Setninger som dette antyder at han er en av vestlig presses utvalgte helter i Russland. En av dem som kjemper for retten til russiske gutter å bli pumpet fulle av kvinnelige kjønnshormoner, for at sodomo-ekteskap skal bli lovlig, for kvinners rett til å myrde sine ufødte barn og en masse annet «tolerant» søppel som vi allerede har i Europa og USA.

Jeg sier ikke at han fortjente å bli angrepet, men kanskje det var karma som slo til?

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s