Politiker trakk seg etter «hets»

Maria Honerød

Det er mye trist og mørkt man må lese for tiden, men her har vi da en skikkelig gladsak. Riktignok skjedde det ikke nå nylig, men det er et eksempel på hva sinte kommentarer kan oppnå. Det gjøres dessuten aktuelt med den tilbakevendende frustrasjonen over bompenger. Folk begynner å bli lei av politikere som er helt ute av kontakt med folket de er satt til å styre.

NRK:

Maria Honerød ble hetset av bommotstandere, både i sosiale medier og direkte på gata. I 2014 gikk det så langt at hun valgte å trekke seg ut av politikken.

Hah!
Bommotstandere: 1

Maria Honerød: 0

Nå kommer minnene tilbake.

Det er få mennesker jeg har mindre sympati for enn unge, dumme kvinner som tror de kan være politikere og deretter feiler hardt. Ikke bare er de fullstendig inkompetente i det de gjør, de har samtidig frekkhet nok til å si at deres kritikere er de som burde skjerpe seg.

Skjellsordene haglet etter at hun i 2013 stemte for bompenger i Grenland. Meldinger tikket inn midt på natta.

På en demonstrasjon mot bompenger samme år, måtte andre politikere stille seg i ring rundt henne, da voksne menn og kvinner ropte og skrek til den unge bystyrepolitikeren for Arbeiderpartiet.

Fullt fortjent. Kanskje kan «hetsen» (det vil si kritikken) gjøre at Lan Marie Berg trekker seg fra politikken etter hvert.

At bompengesaken har ført til drapstrusler mot Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese (H), og at folk har gått til fysisk angrep på sønnen hennes, vekker dårlige minner.

Når politikere svikter sitt folk, fortjener de å kjenne konsekvensene. Det burde ikke gå over i vold, men når politikerne ødelegger ditt land og angriper deg for å kritisere dem, kan man lure på i hvilken grad man lever i et «fritt demokrati». Hvis det ikke skal være lov til å kritisere politikere, hvilke alternativer ender man i det lange løp opp med?

Hun var leder i Skien AUF. Medlem i fylkesstyret i Telemark AUF, og en av toppkandidatene ved valget i 2011.

Alle sakene om dagens bomopprør, og hvordan enkelte politikere fortsatt blir grovt hetset for sine standpunkter, synes hun lite om.

Jeg må si jeg synes veldig mye om det, for å være litt bokstavelig.

– Jeg tenkte vel at dette rammet meg spesielt fordi jeg var en ung, kvinnelig politiker for Arbeiderpartiet. Slik er det ikke lenger. Alle får gjennomgå. Det er uansett uakseptabelt, mener hun.

Nei, det rammet deg fordi du prøvde å rævkjøre befolkningen og de satte seg til motmæle. Men kanskje er det sant at du var dum nok til å prøve nettopp fordi du er en ung kvinne. Kan ikke utelukkes.

Ubehaget med alle meldingene ble til slutt så stor at den unge bystyrepolitikeren valgte å ikke stille til gjenvalg.

Og ingenting av verdi gikk tapt. Hold deg utenfor politikken, Maria. Dette sender jo en interessant beskjed til befolkningen: Kritiser politikerne hardt nok, så kommer noen av dem til å trekke seg. Jeg kan like et slikt budskap.

– Hva tenker du om det som skjedde i dag?

– Jeg vet ikke om det er så mye som har endret seg. Jeg skulle ønske vi hadde en lovgivning som gjorde det enklere å rapportere inn ting til politiet, og at dette ble tatt mer tak i. Folk må bare skjerpe seg.

Your rights end where my feelings begin

Det vanlige svaret. Folk skal ikke få lov til å kritisere sånne som henne, de skal bare ta alt liggende nede. Liker du ikke det jeg gjør? Da kaster vi deg bare i fengsel. Hvis Maria fikk viljen sin ville akkurat det skje.

Etter hvert som det multikulturelle marerittet blir verre, kommer flere til å reagere og begynne å kreve at noen holdes ansvarlig. Reaksjonene som har skjedd i forbindelse med bompenger kommer til å fremstå som ubetydelige når vi ser det som slippes løs når folk innser hvordan politikerne har sviktet dem. Da tror jeg de kommer til å anse seg som heldige hvis de bare blir «hetset».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s