Kvinner kan ikke spille fotball

Ingrid Hjelmseth

Ingen ser på kvinnefotball. La meg bare få sagt det. Ingen syns det er spennende å se på et «landslag» som kunne blitt slått av et herrelag som er på midten av tabellen i fjerde divisjon. De få gangene jeg har vært så uheldig å se kvinnelandslaget i aksjon, har jeg blitt pinlig berørt over hvor dårlige de er. Det er som å se fotball hvor alle de viktigste ingrediensene, fart, styrke, teknikk og alt det andre, fullstendig mangler.

Heldigvis finnes det folk som sier fra når kvinnelandslaget forlanger penger de ikke har gjort seg fortjent til. Mini Jacobsen viser disse tøytene hvor skapet skal stå. Bra saker, Mini.

NRK:

«Hvorfor skal det være likelønn? Er jo et hav av forskjell på hvem som bringer inn pengene», skrev Jahn Ivar «Mini» Jakobsen i den opprinnelige Twitter-meldingen som nå skaper reaksjoner på landslaget.

Han har åpenbart rett. Men det er ulovlig å si åpenbart sanne ting for tiden. Derfor reagerer harpyene med intens, premenstruell vrede.

– Han får stå for det han mener, men jeg synes den kommentaren blir litt lavmål. Jeg er stolt over at vi og NISO har klart å forhandle frem en slik avtale, sier landslagskeeper og tidligere medlem av NISO-styret, Ingrid Hjelmseth, til NRK.

Det er høyst problematisk når noen sier det alle tenker. Kunne ikke Mini bare latt som ingenting akkurat som resten av hanreiene?

At kvinnelandslaget tilraner seg penger de ikke har rett på er dessuten helt i tråd med feministiske verdier. Hvis det er noen som har noe de ikke har, må det være enten en sammensvergelse eller systematisk kvinnehat. At det kan skyldes deres egen udugelighet har ikke engang falt dem inn.

«Mini» responderte på et NISO-innlegg hvor likelønnsavtalen som finnes på de norske fotballandslagene ble nevnt.

Avtalen, som har vært gjeldende siden 2018, går ut på at spillerne på begge landslagene skal få helt like økonomiske betingelser for å delta på samlinger og kamper. For at likelønnsavtalen skulle bli en realitet måtte herrelandslaget akseptere å gi bort 550 000 kroner av sine markedsinntekter til kvinnelandslaget.

Ressurser tas fra menn som har skaffet dem og gis til kvinner som sutrer. Ingenting overraskende her.

– Det er vi som har gitt de pengene, ikke «Mini», så jeg vet ikke hvorfor han snakker, sier herrenes stjernespiss, Joshua King.

Mulatten tar kvinnenes side. Forestill deg mitt sjokk. Dette handler ikke om hvem sine penger det er, min brune venn, det handler om hvem som har gjort seg fortjent til å få betaling. Det norske herrelandslaget er stort sett ganske deprimerende å se på skal jeg være ærlig, spesielt når man må se folk som Joshua King med flagget på brystet, men hele Norge er enige om at det er mer spennende å se herrene spille enn kvinnelandslaget.

Som Øystein Stray Spetalen har sagt: Det beste med kvinnefotball er når de trekker av seg trøyene.

Ikke bare fortjener ikke kvinnelandslaget samme lønn. De er så kriminelt dårlige at de egentlig ikke burde få lov til å spille fotball.

2 kommentarer

    • Man skulle tro at Hareide var involvert, men så vidt jeg vet er han ikke det. Akkurat som dere har en undergravende nordmann til å lede landslaget, har vi fått en svenske som sjef for vårt! Det er virkelig flotte saker.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s