Taco-tragedie: Mann og datter omkommer etter forsøk på å invadere USA

taco

Jeg kan knapt huske sist jeg leste noe så opprørende. En stakkars mann, som bare ville leve fett på amerikanske skattebetaleres regning, ble funnet druknet sammen med sin datter etter å ha forsøkt å krysse elva Rio Grande. Grusomt!

NRK:

Oscar Alberto Martinez (25) og dottera Angie Valeria (2) prøvde å krysse grensa frå Mexico til USA, men drukna i elva Rio Grande.

Som jeg har skrevet tidligere: Grensekontroll er bokstavelig talt et nytt Holocaust.

Hvordan kan Drumpf leve med seg selv når han ser hvordan ulovlige innvandrere omkommer med jevne mellomrom bare fordi de tar tåpelige risikoer? Verden er nå et (bokstavelig talt) mindre krydret sted  etter at Oscar og hans datter ble tatt så brutalt og brått fra oss.

Tett inntil kvarandre ved elvebredda, ligg den to år gamle jenta inni t-skjorta til faren, begge med ansikta ned i det grumsete vatnet.

Journalisten Julia Le Duc fotograferte dei to kroppane.

– Å sjå far og dotter omfamne kvarandre heilt til siste andedrag, gjorde sterkt inntrykk på oss, seier Le Duc til AP.

Bildet har skapt stor oppmerksemd og engasjement, og gir assosiasjonar til den tre år gamle guten frå Syria, Aylan Kurdi, som blei skyldt opp på ei strand i Tyrkia.

Ja, vi husker alle Kurdi. Gutten som ble brukt som brekkjern til å åpne Europas grenser. Mange lot seg overbevise om at det var en god idé å slippe inn store mengder «flyktninger» (som nesten aldri drar tilbake når konflikten er over) og hadde ikke noe problem med å gi opp sine land i prosessen. At guttens død i stor grad er farens skyld var selvfølgelig av liten betydning for mediene som gjør alt de kan for å oversvømme Europa med menneskelig avfall.

– Det er veldig vanskeleg å sjå bildet. Dette er vår versjon av bildet av den syriske guten, seier Joaquin Castro, talsmann for den latinamerikanske interessegruppa i kongressen, til New York Times.

Han håper at bildet vil føre til ei forandring blant politikarar og i det amerikanske folket.

Han innrømmer altså at de ønsker å bruke bildet til emosjonell utpressing. USA – som allerede er et av de landene i Vesten med lavest andel hvite – skal ta imot enda flere som heter Juan og José bare fordi disse er for inkompetente til å lage velfungerende samfunn på egen hånd. Mangfold er en evig berikelse som Shlomo bare ikke kan gi oss nok av.

Å gjere noko med grensa mellom Mexico og USA har vore ein av president Trumps viktigaste politiske kampar.

Og han har sviktet fullstendig.

I lang tid har grensevakter og styresmaktene fått kritikk for måten barn blir tatt hand om på grensestasjonane.

Når foreldre begår en forbrytelse vil de bli skilt fra taco-barna sine. Så enkelt er det.

Trump på si side, meiner at migrantar som prøver å ta seg ulovleg inn i USA frå Mexico, er ein krise som truar sikkerheita til nasjonen.

Åpenbart sant. Bare synd at han er ute av stand til å gjøre noe med det annet enn å tvitre.

Som ein del av å slå ned på innvandring, har Trump-administrasjonen latt asylsøkarar vente i Mexico mens søknaden deira blir behandla.

Hvis de først får foten innenfor døra, er det nok av jødiske advokater og interesseorganisasjoner som gjør sitt for at de får bli værende. Bedre å la dem vente et annet sted selv om det ideelle likevel ville ha vært å stenge grensen fullstendig.

I fjor blei det registrert 283 dødsfall blant migrantar som prøvde å ta seg over grensa. Så langt i år har ingen tal blitt frigitt, men fleire har døydd, deriblant fleire barn.

Det er en helt utrolig liten andel. Bare i mai alene ble over 144 000 ulovlige innvandrere pågrepet da de prøvde å ta seg inn i USA.

US-borderFY19TD_May_SWB_Migration graphic

Da er det rimelig å anta at betydelig flere har greid å snike seg inn uten å bli pågrepet. Svært få omkommer sammenlignet med det enorme antallet invaderende burritoer som renner inn i USA.

Kanskje det er noe av problemet. Muligens er det altfor lite risikabelt å ta seg inn i USA. Så lenge Trump er president kommer det i hvert fall ikke til å skje noen reelle innstramminger.

2 kommentarer

  1. Der er kun kommet 100 millioner brune bæster ind i USA siden (((Hart/Celler Act))) i 1965. SLET IKKE NOK! Jeg håber dette offer kan bringe retfærdighed og….ja, jeg ville sige åbne grænser, men dem har de jo allerede.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s