Tysk politiker ble drept av nasjonalist

Walter Lübcke

Walter Lübcke var en av Tysklands desidert verste politikere. Og nå er han død. For en gangs skyld kan en sak oppsummeres så raskt og konsist som det.

Det ble – med rette –  spekulert i om stakkars Walter hadde blitt drept av mangfoldet han var med på å få inn i Tyskland, men nå har en tysk nasjonalist tilstått drapet på denne multikulturalismens fanebærer. En svært trist sak. Jeg gråter på innsiden. Jeg lover. Jeg føler ingen glede over å vite at Tyskland har blitt en landssviker fattigere. Absolutt ikke.

Deutsche Welle:

Suspect Stephan E. has admitted to the killing of conservative politician Walter Lübcke, Federal Prosecutor General Peter Frank told members of Germany’s parliament on Wednesday morning.

Head of a regional government in the city of Kassel, Lübcke was found dead outside his home with a gunshot wound to the head on June 2. The 65-year-old was a member of Chancellor Angela Merkel’s conservative Christian Democratic Union (CDU).

Og fyren var om mulig enda verre enn Angela Merkel selv. En imponerende bragd innenfor det å være en forræder av verste sort. Walter Lübcke befinner seg nå i helvetes niende sirkel.

ninth circle of hell

Håper du får et bra opphold der, Walter.

Stephan E. said he acted alone, according to Bundestag member Ulla Jelpke, who spoke to DW after a special hearing of the parliamentary interior affairs committee, at which the heads of various security forces and Interior Minister Horst Seehofer briefed Bundestag members.

But despite Stephan E.’s claims, Frank said investigations into possible accomplices are ongoing. Stephan E. is believed to have had connections with a number of far-right organizations, including the militant Combat 18, the National Democratic Party (NPD), and the neo-Nazi group the Autonome Nationalisten (Autonomous Nationalists).

Et nasjonalistisk kupp er nok ikke nært forestående i Tyskland, men dette er enda et tegn på det stadig økende sinnet vi ser over hele Europa og særlig i de landene hvor de har latt multikulturalismen herje fritt. Lübcke gjorde sitt ytterste for å dolke det tyske folk i ryggen og se hva som skjedde med ham.

News magazine Der Spiegel reported that Stephan E. told police the killing was triggered by remarks made by Lübcke during a townhall meeting in October 2015, on the creation of a new refugee reception center.

Facing hecklers during the meeting, Lübcke said: «It is worth living in our country. Here you must stand up for values, and whoever doesn’t stand up for these values can leave this country any time if they don’t agree with them.» Some media reports also said Stephan E. attended the meeting himself, but that has not been confirmed.

«Vi gir bort landet deres til analfabeter fra den tredje verden. Hvis du ikke liker det kan du alltids dra.»

Hvor mente Walter at de skulle dra hen? Det er bare et land for tyskere, nemlig Tyskland. Skal man flytte fra sitt hjemland fordi folk fra en helt annen del av verden fant ut at de kunne få penger fra din stat ved å late som at de flykter fra krig? Er dette rettferdighet ifølge Walter Lübcke? Vel, det eksisterer åpenbart flere syn på rettferdighet.

A video of Lübcke’s remarks quickly spread in far-right circles, and was referred to in speeches at anti-immigration PEGIDA demos in 2015 and 2016. Lübcke subsequently received a number of death threats, and during the hearing Frank described Lübcke as a «provocative figure» for the far right.

Ja, det er jo bare ytre høyre som kan mislike Lübckes uttalelser. Tenk at folk ble sinte fordi han sa at innvandrerne er viktigere enn tyskere. Såpass må de tåle å høre fra en av sine politikere. Hvorfor skal tyskere være de som beskyttes av tyske myndigheter? Alle har rett til å komme til Tyskland.

Interior Minister Seehofer, who expressed his shock at Lübcke’s killing, promised that the murder would be investigated fully. He added that the ministry would assess whether to ban Combat 18.

Frykter Seehofer for sitt eget skinn? Som vanlig tar vi avstand fra vold, men kanskje kan politikere forstå hvilke problemer de selv kommer til å være i etter hvert som situasjonen uunngåelig blir verre? Noen kommer til å holdes ansvarlig for det som skjer og hvem andre enn politikere vil få skylden? Og det å få motstanderen til å tie er ingen reell løsning. Selv om man hindrer kritikere i å uttale seg kommer ikke det til å få dem til å endre mening. Det vil bare øke desperasjonen og hvis folk blir desperate nok, er slike handlinger dessverre uunngåelige.

Én kommentar

  1. Jeg forstår. Jeg mener personligt at en politisk løsning er at foretrække, men selvforsvar som dette kan jeg altså godt forstå. Lübcke var jo folkemorder og førte biologisk krig mod sit eget blod.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s