Dalai Lama er en helt

Dalai Lama Tibet

Dalai Lama har blitt et populært symbol på den lille manns kamp mot overmakten, et ekte eksempel på den klassiske historien om David mot Goliath som vi i Vesten setter så stor pris på. Vi liker å se den som har lidd overkomme dette og stå igjen som seierherre til slutt (i hvert fall hvis han har rettferdigheten på sin side). Og da er det morsomt når et av disse ikonene faktisk er en rettskaffen og ærlig mann. Ofte er de som fremmes som helter av mediene løgnere, kommunister eller løgnaktige kommunister som ler mens de ser på en venn begå voldtekt.

Dalai Lama er en av de få blant medienes helter (selv om han nok er mindre likt nå enn han var før han sa disse tingene) som faktisk ikke er en skamløs sjarlatan. Han har flere ganger kritisert masseinnvandringen til Europa og har nå nylig gjentatt at Europa kan bli muslimsk hvis ikke «flyktningene» drar tilbake til sine hjemland.

Metro:

The Dalai Lama has claimed Europe could become ‘African or Muslim’ if refugees do not return to their home countries. The 83-year-old, who has been living as a refugee from Tibet since 1959, said he thinks only a ‘limited number’ of people should be allowed to remain in their adopted countries.

Vel, der må nok jeg og den godeste Dalai (ja, jeg vet at det er en tittel) være litt uenige. Alle bør dra tilbake, men et lite antall er selvfølgelig bedre enn et stort antall. Det beste antallet blir derfor 0.

‘But the whole of Europe [will] eventually become Muslim country – impossible. Or African country, also impossible.’ The Buddhist spiritual leader has previously said that he thinks ‘Europe is for Europeans’ at a speech last year in Malmo, Sweden.

Dalai Lama - Europe belongs to Europeans

Europa er for europeere. Jeg kunne ikke sagt det bedre selv. Grunnen til at Dalai Lama har disse meningene er nok ganske enkelt at han forstår hvordan det er å miste sitt hjemland. Kina har tatt kontroll over Tibet (blant annet ved å bruke masseinnvandring som et våpen) og han ser at det samme er i ferd med å skje i Europa.

Dalai Lama Tibet cultural genocide

Heldigvis har han integritet nok til å si at dette ikke er greit i noen av tilfellene istedenfor å bare være en populær representant for de undertrykte (som garantert hadde vært lettere for ham) og la Europa seile sin egen sjø.

The Dalai Lama has lived in India since fleeing Lhasa 60 years ago during the Tibetan uprising. While in exile, he set up a government in Dharamsala in northern India and launched a campaign to reclaim Tibet from China.

He said that although India has become his ‘spiritual home’, he still wants to return to his home country of Tibet. He added: ‘The Tibetan people have trust in me, they ask me [to] come to Tibet.’

Ekte flyktninger vil alltid tilbake til sine egne hjemland. Nordmenn som flyktet til Sverige under andre verdenskrig dro tilbake for å bygge opp landet da krigen var ferdig. Det samme bør kunne forventes av alle flyktninger som har kommet til Europa. De som ikke vil dra hjem er ikke flyktninger og bør sendes tilbake uansett.

Den baserte buddhisten har også sine klare meninger om hvilke kriterier en kvinnelig etterfølger bør oppfylle.

He has previously said that if it were to be a woman then she should be ‘very attractive, otherwise not much use.’ When challenged on this viewpoint, he reaffirmed his belief that beauty should be just as important as brains. He said: ‘If a female Dalai Lama comes then she should be more attractive.’ The Dalai Lama that if she was not attractive that ‘people would prefer not to see her face.

Løgn ikke oppdaget. Hvem har lyst til å se på – eller høre på – en frastøtende kvinne? Det vil være en fordel om hun ikke er en fullstendig treskalle hvis hun skal være i lederposisjon (noe kvinner generelt ikke burde være), men som en representant i eksil er hun avhengig av å være i det minste litt behagelig å se på.

Dalai Lama er som et frisk pust fra fortiden med sinn sunn fornuft i en stadig mer klovneaktig verden.

Dalai Lama - Too many refugees

Dalai Lama refugees

Måtte han bli minst 100 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s