Petter Stordalen skammer seg over å være hvit mann

petter-gunhild-stordalen

Petter Stordalen har markert seg i offentligheten med hanrei-oppførsel som kunne fått John McCain til å våtstarte i graven. Enten det er å signalisere for flyktninger eller betale for grusomme reklamer om hvilken berikelse ymse minoriteter er for Norge, kan du være sikker på at Stordalen gjør sitt beste for å knele foran globohomo og gape høyt. Nå går han et skritt lenger og uttrykker noe som kun kan tolkes som skam over å blitt født som hvit. Patetisk!

Dagbladet:

Mandag holdt hotellinvestor Petter Stordalen (56) en tale under Almedaluka i Sverige, som tilsvarer Arendalsuka i Norge.

Talen, som Stordalen selv har lagt ut på Instagram, viser at det var temperatur da hotellinvestoren entret scenen.

Han kom med flengende kritikk mot særlig kvinneandelen blant ledere i næringslivet.

Menn er generelt sett bedre egnet til å styre. Vent, la meg omformulere det aldri så lite. Kvinner er så godt som aldri egnet til å lede. Der, det var bedre. Uansett hvor mye man kvoterer dem inn vil ikke det forandre hvordan menn og kvinner fungerer. Er det ikke på tide å gi opp dette naturstridige eksperimentet?

– Norden styres fortsatt av sånne som meg. Hvite, heterofile menn på 55 pluss, sa Stordalen til stor jubel fra publikum, og la til:

– Det er ingenting å juble for. Jeg skammer meg litt når jeg ser min egen datter på 27 år i øynene.

Med en far som deg er det vel stor sannsynlighet for at din datter har gjort en del å skamme seg over. Dette er ren spekulasjon selvfølgelig, men det hjelper sjelden å ha en far som fyller sin datters hode med Shlomos giftige ideer.

Stordalen har riktignok noe å skamme seg over. Måten han later som at han redder klimaet samtidig som at han og kona har et enormt forbruk er hykleri som i seg selv bør være nok til å få enhver seriøs person til å avfeie ham som en sjarlatan. Men denne sørgelige selvpiskingen er bare enda verre å se på, i hvert fall for alle som ikke nærer den samme forakten mot seg selv og sitt folkeslag som Petter Stordalen gjør. Han trenger ikke å signalisere. Fyren er rik nok til å si akkurat det han vil, men han ser ut til å tro på dette tullet like mye som den mest dedikerte anti-rasist. Man skulle tro at en mann som har oppnådd det han har ville være mer intelligent, men den gang ei. Eller er han bare så grådig og/eller forfengelig at man må ha god dekning fra mediene og enda mer penger for å kunne føle seg bra? Det kan ikke utelukkes. Det som kan fastslås med sikkerhet er at Stordalen er et patetisk skall av en mann. Han lever et liv fullstendig blottet for dypere mening. Alt han kan gjøre er å signalisere tomt om hvor god og snill han er og håpe at mediene klapper ham på hodet for innsatsen. Det er sannelig et trist skue.

Stordalen viste til en svensk rapport utarbeidet av Albrigthstiftelsen, som viser at antallet selskaper som ikke har kvinner i ledelsen økte i 2018, og at 81 av 329 børsnoterte selskaper i Sverige aktivt har valgt bort kvinner i ledergruppene.

Selvfølgelig. Å late som at kvinner er like kompetente kan føre til en dyr lærepenge.

Han viste dessuten til tall som viser at menn rekrutter menn – og slo et slag for kjønnskvotering:

Eller de velger de mest kompetente som «tilfeldigvis» viser seg å være menn.

– Vi vil ikke velges fordi vi er kvotert, sier noen. Sannheten er at det er menn som blir kvotert, har blitt kvotert, kommer til å bli kvotert, dersom vi ikke gjør noe med det, sa han i sin tale, hvor han også kritiserte menn som snakker ned kvinner i næringslivet.

Løgn, løgn og atter løgn. Kvinner kvoteres inn i lederstillinger. Kun kvinner.

Også i norsk næringsliv går arbeidet med å få flere kvinner inn i toppledelsen i næringslivet sakte.

I de 200 største selskapene i Norge er bare 1 av 10 av de øverste lederne kvinner. I toppledergruppene i de samme selskapene er andelen 22 prosent, ifølge en rapport fra Institutt for samfunnsforskning.

En skremmende høy andel, spør du meg. Har norsk næringsliv virkelig råd til å ta denne risikoen? Er det verdt å kjøre selskapet i grøfta bare for å vise at du er feminist?

Likestillingskritikken fra Stordalen kom som en del av et større resonnement rundt at man ikke skal ta «arven som en selvfølge».

– Vi som bor i Norden trenger ikke kjempe for at barna våre får fri skolegang. Vi behøver ikke kjempe for gratis sykehelseordning. Vi behøver ikke demonstrere for ytringsfrihet.

Det han mener er at han kan si sine meninger uten frykt. Det gjelder imidlertid ikke alle andre.

Sumaya Jirde Ali - kvinne dømt for hatytring

– Det som våre forfedre har kjempet for er selvsagt for oss i dag. Så hvorfor står jeg her da?

– Jo, ettersom vi lever i en verden som trues av polarisering. Spenningen mellom stormaktene øker. Barrierer bygges istedenfor å brytes ned.

Det kan jeg i hvert fall si meg enig i. Polariseringen øker, men ikke fordi slemme rasister ble tryllet frem av Donald Trump i 2016. Det er fordi flere og flere innser at venstresidens politiske korrekthet baserer seg på løgner og ingenting annet enn løgner. Petter Stordalen kan fortsette å synge kumbaya så mye han vil mens han skjermer seg selv fra de negative effektene av mangfoldet, men det betyr ikke at mannen i gata kommer til å gjøre det samme.

Stordalen viste blant annet til at historien om den norske stortingsvaraen Marian Hussein (SV), som i juni var den første med hijab på Stortinget, måtte fjernes fra Facebook etter omfattende hets.

– Det var så mange rasistiske kommentarer. De var både mørke og brutale. Så det er ingen grunn til å lene seg tilbake og tro at vi er bra nok, uttalte han.

Nei, det skal mer til enn sanne (og helt sikkert morsomme) kommentarer før vi har ryddet opp i det rotet som i dag har oppstått.

I talen kom han også med stikk til den amerikanske presidenten Donald Trump.

– Trump bygger ikke bare murer av stein, han bygger også murer mot globale institusjoner. Trumps patriotiske oppskrift er bygd på isolasjon, redsel og segregering. Og det er en jævlig farlig cocktail.

Trump er dessverre svært lite effektiv, men at han ble valgt ga fortsatt oksygen til mange av våre ideer. At Stordalen og hans likesinnede er så opprørte over det som har skjedd er tross alt et godt tegn for fremtiden.

– Vi kan ikke sitte og se på at en gjeng gamle menn på 55 pluss selv skal stå for endringene i samfunnet vårt. Det er ingen god løsning, og det er heller ikke oppskriften på å bekjempe rasistiske holdinger og fjerne polariseringen.

Det eneste som kan bremse polariseringen er at slike som Stordalen modererer budskapet sitt. Men kommer de noen gang til å innse dette? Neppe. Så da er det bare å lene seg tilbake og se på at polariseringen øker og konflikten eskalerer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s