Norges mest pinglete journalist skriver flaut dikt i Aftenposten

Med sitt seneste innlegg tar aftenposten et steg inn i rosabloggernes verden, og publiserer et klissete, minimum-innsats «dikt» fra profesjonell sytepave Øyvind Strømmen.

eg veit ikkje når det var

eit par år seinare

eit par år etterpå

at ein utanlandsk journalist spurte meg

korleis endra 22. juli Noreg

Du klør deg kanskje i hodet over hvorfor han skriver som dette. Skal ikke en journalist kunne skrive en ordentlig artikkel? Hva er det Aftenposten putter på sine dyrebare sider?

Svaret er, det er et «dikt» på friforms dikt. Friform dikt er »’dikt»’ som ikke følger noen form for regler og ingen form for struktur, og er som sådan ikke annerledes enn skribleriene til en førsteklassing. «Diktformen» ble popularisert av Amerikanske black-power damer på 60-tallet, og en av Amerikas mest kjente «diktere» skriver selvfølgelig på den formen… Generelt så relaterer friform dikt seg til poesi på samme måte som et avløp relaterer seg til arkitektur. Skjønt det finnes ett godt dikt på denne formen

nn
Du blir sikkert overrasket over at denne personen velger den minst arbeidskrevende måten å skrive på….

Men tilbake til Norge. Øyvind Strømmen er sikkert i likhet med Aftenpostens redaksjon ellers en ivrig tumblr-leser, og skriver et overdramatisk dikt på en form som vanligvis er assosiert med (hvite) tenåringsjenter eller (voksne) afroamerikanere.

Han er nemlig sjokkert. Absolutt sjokkert over at

ikkje at hatet var vekke

ikkje at landssviksretorikken hadde forsvunne

frå kommentarfelta

frå dei antimuslimske facebookgruppene

Hva skal man kalle en person som bruker hele sin yrkeskarriere på å undergrave landet sitt til fordel for folk som er utenfor landet? Hva annet enn en landssviker egentlig? Ideelt sett burde folk bli kalt landssvikere i avisene og på TV. Men kommentarfeltet er hvertfall bedre enn noe.

eg såg hatet igjen i dag tidleg

i eit kommentarfelt

i kommentarfeltet til ei kristen dagsavis

eg såg landsviksretorikken

retta mot folk som reddar

menneske som elles hadde

drukna

i Middelhavet

eg såg løgnpropaganda

om det komande eurabia

De som «redder mennesker som ellers hadde drukna» kalles med rette menneskesmuglere. Og de som «ellers hadde drukna» hadde ikke satt seg på båten hvis ikke de visste at de ble plukket opp.

Hva gjelder Eurabia, så er det mer korrekt å kalle det «AfroMuslimia», for du har rett i at ikke alle er arabere. Men SSBs egne befolkningsprognoser sier jo akkurat dette:
327126

Merk, det er bare 4 millioner etnisk norske nordmenn i Norge, og dette øker ikke. Vi blir altså kun to tredjedeler av befolkningen i 2031 allerede… Og merk dere at SSB konsistent underdriver innvandringen. Vi blir med andre ord minoriteter i eget land i løpet av ganske kort tid… Nøyaktig hvilket tredjeverdens sjithøl innvandrerne er fra er ikke så viktig for meg.

Øyvind Strømmen kaller dette «hat» og mener man må legge det ned. Det verste er ikke at det skjer, men at noen sier det. Dette er så ille at han skriver et emosjonell rosablogg-aktig «dikt» og sender det til aftenposten – som formodentlig har ansatt en bimbo i redaksjonen til å sette disse tingene på trykk.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s