Amerikansk senator anklages for å bruke antisemittisk hundefløyte

Josh-Hawley-Wait-a-Minute

Det er få ting man kan være sikker på i vår kaotiske verden, men er det en ting som er enda mer pålitelig enn solen, så er det at jøder kommer til å klage over antisemittisme. Enten ekte eller innbilt. For det meste innbilt. Og de gangene den ikke er det, kan du i 100 av 100 tilfeller være sikker på at de på en eller annen måte har forårsaket den negative reaksjonen mot dem. Så egentlig er det ikke nyheter hver gang det skjer, det er mer en konstatering av et naturlig (men for den nøytrale observatør, nokså forunderlig) fenomen.

Våre venner kremmerne er spesielt følsomme for språkbruk i det offentlig som i det hele tatt kan tolkes i retning av å være noe negativt om dem som gruppe.

Jewish Telegraphic Agency:

Sen. Josh Hawley, R-Mo., gave a speech condemning “cosmopolitan elites” and their plan to weaken America through their international network and their control of big business.

Hmmm….

Kanskje dette er et av de tilfellene hvor de faktisk har rett? Det høres veldig ut som om Hawley beskriver deres modus operandi. Vår beste onkel beskrev dem en gang som «en liten, rotløs, internasjonal klikk».

Aside from referring to Jesus as a “Jewish rabbi,” he didn’t mention the Jews by name in the speech. But critics of the speech found parallels to the use of the term “rootless cosmopolitan,” an anti-Semitic smear popularized by Joseph Stalin in the mid-20th century. Nazis also used “cosmopolitan” as an anti-Semitic term.

Skremmende! En amerikansk senator er bekreftet nazbol. Dette kan bare ikke ende godt.

Said Hawley, “For years the politics of both Left and Right have been informed by a political consensus that reflects the interests not of the American middle, but of a powerful upper class and their cosmopolitan priorities. This class lives in the United States, but they identify as ‘citizens of the world.’ They run businesses or oversee universities here, but their primary loyalty is to the global community.”

En elite som ikke bryr seg om majoritetens interesser? Det høres kjent ut. Hvem kan det her være snakk om?

Critics said the languages echoes charges that Jews form an elite class and are only loyal to each other, rather than being true citizens of the countries they live in.

Det er morsomt hvordan publikasjoner som JTA gjentar slike påstander som om de er de mest absurde i verden. Leseren skal sikkert bli så sjokkert over slike grusomme anklager mot jødene som gruppe at ikke noe argument er nødvendig. Og når det dreier seg om medier lest av jøder stemmer nok dette. Introspeksjon er ikke det de er flinkest til.

“If you’re Jewish and the use of ‘cosmopolitan’ doesn’t scare you, read some history,” wrote liberal New York Times columnist Paul Krugman, who is Jewish.

Paul Krugman er en velkjent anti-hvit aktivist.

Paul Krugman - Tha Angry White Male Caucus

Men det er sikkert bare tilfeldig at han også er et medlem av dette interessante folkeslaget.

Adam Swerver on Hawley's language
Heisann! Enda en!

Oversettelse: «Jeg kommer til å sende ADL etter deg, senator. Ikke tro at jeg kommer til å tolke dette på noen annen måte enn at du er en frådende antisemitt.»

Hawley denies that the speech is problematic. In response to a tweet criticizing the speech, he wrote that “The liberal language police have lost their minds.”

In another tweet he writes that he’s using the term “cosmopolitan” as it was used by Martha Nussbaum, whom he quoted in the speech: “the cosmopolitan [is] the person whose primary allegiance is to the community of human beings in the entire world,” not to a “specifically American identity.”

Mange jøder vet at en slik beskrivelse passer til dem og at det er problematisk når noen påpeker det. Kanskje var det tilfeldig at Hawley brukte dette språket, men gitt hva han faktisk sa om denne eliten, virker det ganske sannsynlig at han vet mer enn han sier og at han har brukt en hundefløyte. Men det hjelper alltid å ha muligheten til å benekte det ved å henvise til denne Nussbaum.

But she told the Jewish Telegraphic Agency, “Cosmopolitanism, as I argue, is a ‘noble but flawed ideal.’ But quite apart from that, I do think that the label has often been attached to Jews in order to imply that they are not loyal citizens of the nation they are in, and that this was and is profoundly wrong.”

«Et edelt ideal». Å antyde at jøder er lojale til andre grupper enn sin egen er høyden av frekkhet. Ingenting er fjernere fra virkeligheten.

The Anti-Defamation League called on Hawley to be more careful with his language in the future.

“While there’s nothing outwardly anti-Semitic in the Senator’s speech, we can understand why some are concerned about his use of the phrases ‘cosmopolitan elites’ and ‘money changing on Wall Street,’ which have a history of being used to demean Jews and may resonate with extremists,” the ADL statement said. “We hope the Senator will be more careful with his words in the future.”

Ser man det. Tenk at denne interesseorganisasjonen angriper en senator for å ha sagt noe som er både sant og treffende bare fordi det kan tolkes som at det dreier seg om jøder. Du vet at det dreier seg om en gruppe med mye innflytelse når ethvert hint om deres innflytelse får dem til å begynne å rasle med sablene.

Hawley cites four academics he says support cosmopolitanism. Three of them are Jewish: MIT Professor Leo Marx, Richard Sennett of the London School of Economics, and Nussbaum. The fourth is the late University of Chicago Professor Lloyd Rudolph.

Hawley adds that cosmopolitans dislike the shared institutions of American society, like the church.

“The cosmopolitan elite look down on the common affections that once bound this nation together: things like place and national feeling and religious faith,” he said. “They regard our inherited traditions as oppressive and our shared institutions — like family and neighborhood and church — as backwards.”

Igjen, hva er det som ikke er sant med dette? Alt stemmer. Ikke bare stemmer det, men det er også en beskrivelse av den liberale agendaen i USA, som har sitt opphav blant annet i Frankfurt-skolen. Disse menneskene har gått inn for å rive ned alle institusjoner som har holdt oppe det amerikanske samfunnet. Men nåde den som peker på hva som skjer, særlig hvis det i det hele tatt antydes hvem som er ansvarlig for det.

Josh Hawley vet hva som skjer, han vet hvilken vei nesene blåser. Og på grunn av det er dette neppe det siste angrepet mot ham fra hysteriske medier og (jødiske) interesseorganisasjoner.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s