Nytt desperat forsøk på å late som om Afrika har matematikk

Å falsifisere historien for å stappe svarte afrikanere inn der de ikke hører hjemme begynner å bli gamle nyheter her i vesten. Afrikanske romere, afrikanske matematikere, afrikanske finner… Det begynner virkelig å ta av.

Det siste jeg hørte om var Ishango-beinet. Ishango-beinet er, vel, et bavianbein med merker på. Det ser sånn ut:

555px-os_d27ishango_irsnb

Siden du er hvit, ser du sikkert ikke den briljante afrikanske matematikken som utstråler fra dette beinet. Det er åpenbart, skjønner du:

Some believe the three columns of asymmetrically grouped notches imply that the implement was used to construct a numeral system. The central column begins with three notches, and then doubles to 6 notches. The process is repeated for the number 4, which doubles to 8 notches, and then reversed for the number 10, which is halved to 5 notches. These numbers may not be purely random and instead suggest some understanding of the principle of multiplication anddivision by two. The bone may therefore have been used as a counting tool for simple mathematical procedures. Furthermore, the numbers on both the left and right column are all odd numbers (9, 11, 13, 17, 19 and 21). The numbers in the left column are all of the prime numbers between 10 and 20 (which form a prime quadruplet), while those in the right column consist of 10 + 1, 10 − 1, 20 + 1 and 20 − 1. The numbers on each side column add up to 60, with the numbers in the central column adding up to 48.

ishangocolumnaishangocolumncishangocolumnb

Hvilket mesterverk! Det beviser at svarte afrikanere var avanserte matematikere. Bare se på CNN:

Andre kremmere kommer med tilsvarende dumme ideer

Alexander Marshack speculated that the Ishango bone represents a six-month lunar calendar.[9] This has led Claudia Zaslavsky to suggest that the creator of the tool may have been a woman, tracking the lunar phase in relation to the menstrual cycle

Vel, at man kan lese matematikk inn i hva som helst. I dette tilfelle måtte man strekke seg temmelig langt – man måtte påpeke at bavianbeinet hadde både partall, oddetall og primtall på seg, noe som ikke er spesielt imponerende. Det var tydeligvis relevant at noen av tallene ble 60 når man la dem sammen, men hva som var poenget med de som ble 48 er vanskelig å vite.

Hvis en liten unge tegner en vilkårlig (ubrutt) linje i sanden, er det alltid mulig å lese inn en sinusbølge-funksjon i den (ja, dette er matematisk bevist). Men dette er selvfølgelig tåpelig, det er bare en tilfeldig linje i sanden.

I vesten i dag later vi som om tilfeldige kloremerker på et bein er bevis på at villmenn 20 000 år siden egentlig var store matematikere. Idiotiske «professorer» står i kø for å legitimere dem. Alt annet enn å innse den politisk ukorrekte sannheten…

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s