Pakistanere kommer til å feire sin nasjonaldag på Karl Johan

Aamir Sheikh
Se, folkens! Han holder et norsk flagg. Da må han jo være norsk.

Innvandrere er som alle vet en evig berikelse. Men det dreier seg ikke bare om vold og elendighet, de tar også med seg sin kultur og marsjerer gjennom gatene i din hovedstad som om de eier byen. Som jo for så vidt også er tilfelle hvis man ser på enkelte deler av Oslo. Man snakker gjerne om svenske tilstander, men vi har dem også i Norge.

Aftenposten:

For 16 år siden begynte pakistanske barn å gå i barnetog fra Frognerparken til den pakistanske ambassaden, som lå et par kvartaler unna. Da ambassaden flyttet til Skøyen, ble toget flyttet til Ekeberg, der nasjonaldagen ble feiret i samarbeid med flere foreninger.

I år blir det ikke feiring på Ekeberg. Nå har 14. august-komiteen bestemt at barnetoget skal gå i Oslo sentrum.

«M-men de er jo fullstendig norske da! Det er det vi kaller god integrering.» En eller annen hanrei i Høyre. Jeg ønsker naturligvis ikke integrering, men det å tro at det i det hele tatt er mulig, særlig når man tar inn stadig flere av disse snylterne, er så idiotisk at bare en Høyre-velger kan overbevise seg selv om det.

– Barnetoget på Pakistans nasjonaldag har vært en fast tradisjon i Oslo siden 2003. Vi ønsker å gjøre denne tradisjonen mer synlig. Derfor flytter vi toget til Oslo sentrum, sier Aamir Sheikh, leder av 14. august-komiteen.

Gjør det så synlig dere bare kan. Jeg håper hele Norge ser hvordan hovedstaden har blitt invadert av fremmede fra den tredje verden.

Aamir Sheikh forteller at det var 300–400 barn i toget på Ekeberg i fjor. Han tør ikke å spå hvor mange som kommer til å delta i år.

– Vi har nettopp fått nødvendige tillatelser fra kommunen og politiet og har ennå ikke annonsert at toget er flyttet til Oslo sentrum. Derfor vet vi ikke hvor mange som deltar i år, sier Sheikh, som opplyser at Karl Johans gate blir togets faste rute fremover.

Utmerket. Frekkhet og dumhet er en dårlig kombinasjon og selvfølgelig har våre «nye landsmenn» disse egenskapene i store mengder.

Han har tidligere sittet i bystyret for Høyre og var leder av 17. maikomiteen i Oslo i 2008.

For en overraskelse! Høyre er partiet som fortsetter å svikte Norge hver eneste dag. Det er virkelig en bragd.

Sheikh legger ikke skjul på at ideen om å ha eget barnetog 14. august er kopiert fra den norske 17. mai-feiringen. Han tror ikke at nordmenn vil bli provosert av pakistanske flagg i Karl Johans gate.

Han håper at dette ikke vil provosere. Han satser på at nordmenn er så døsige at de ikke vil reagere på denne grenseløse frekkheten fra importerte femtekolonnister. Jeg tror han overvurderer nordmenns toleranse.

– Oslo er en mangfoldig by der flere grupper har sine parader eller andre markeringer. Barnetog er jo noe som er veldig typisk norsk. Jeg tror ikke dette vil provosere noen. Barn som går i pakistansk barnetog, går også i barnetog på 17. mai.

Jo takk, jeg har sett mangfoldet med egne øyne, til og med på nasjonaldagen. Dette toget kommer ikke til å være mangfoldig på samme måte. Det kommer til å være 100% brunt. Men dette er jo også målet til mange av dem som snakker varmest om mangfold.

– Dere har nettopp feiret 50 år i Norge. Hvorfor er eget barnetog nødvendig etter så mange år i Norge?

– Vi må ikke glemme våre røtter. Pakistan har ofret mye for sin frihet. Vi må vise at vi står sammen med Pakistan. Innbyggere fra mange land feirer sine nasjonaldager i Norge. Det er vår måte å gjøre det på.

Svar: Fordi de ikke er nordmenn og aldri blir det. De kan vifte med flagg så mye de vil, men det forandrer ikke det faktum at de ikke burde være her. Sheikh og hans medsammensvorne viser dette svært tydelig.

Oslos ordfører, Marianne Borgen (SV), sier at pakistanerne må kunne velge sin måte å feire nasjonaldagen på.

– Jeg synes det er flott at de i tillegg til å gå i barnetog 17. mai, ønsker å gå i barnetog for å feire nasjonaldagen sin. Jeg er stolt av at 17. mai er kanskje den største barnefesten i verden, sett i forhold til antall innbyggere. Det betyr ikke at jeg ikke er positiv til at pakistanske barn ønsker å feire på den samme måten, sier Borgen.

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
Marianne Borgen er velkjent for å kunne skrelle barken av et tre bare ved å se på det

For et grusomt kvinnemenneske. Men aner jeg en viss skepsis fra den gamle kjerringa?

– Tror du noen kommer til å reagere på pakistansk barnetog i Karl Johan?

– Jeg er ikke redd for det. Dette er et helt annet type arrangement med et par hundre barn. Jeg ser ikke på det som noe trussel for 17. mai.

Jeg tror det er mange nordmenn som vil være uenige. Finnes det eksempler fra tidligere tider der representanter for en fremmed nasjon marsjerer gjennom en hovedstads gater mens de feirer sin egen nasjonaldag og styresmaktene frivillig lar det finne sted? Og hvis det finnes, har dette noen gang endt godt? Jeg tviler. Vi lever i en ny og absurd tidsalder. Kaos og konflikt er det eneste vi kan være helt sikre på å få. Jeg ser frem til 14. august.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s