Jeg synes virkelig synd på muslimer

Farukh Qureshi
Farukh Qureshi, modig muslimsk innvandrer

Stakkars muslimer. Bare se hvordan de får gjennomgå. Her kommer de til et nytt land, fjernt fra sitt eget og av helt irrasjonelle grunner blir de bare hatet. Kun fordi de ser annerledes ut og snakker et ekstremt stygt språk.

Drap begått av innvandrere i Norge 2

Innvandrer spytter på kvinne

Innvandrere overfallsvoldtekter

Det gjør vondt å tenke på hvor fælt disse stakkars innvandrerne fra den tredje verden har det. Kan ikke nordmenn bare akseptere at dette landet nå tilhører folk som Farukh Qureshi?

NRK:

Det er ikke lenger bare sinte menn i kjellerleilighetene, men vanlige nordmenn som deler samme tankegods.

Er ikke det en Karpe Diem-sang? Denne mannen er virkelig hipp og oppdatert på moderne kultur. Det er svært bekymringsfullt at nordmenn tror de har rett til å protestere på befolkningsutskiftningen som finner sted i Norge.

Når min egen 10-åring spør meg om det er trygt å være muslim i Norge etter terrorangrepet i Bærum, så er det all grunn til å ta den bekymringen på alvor.

Jeg mener å ha hørt om en film hvor løsningen finnes i tittelen.

Get Out

For hatet er reelt.

Hat og hat, fru Blom. Du har virkelig ikke sett mye ennå. Men hvis bekymringen for hatet er så stor, er jeg rimelig sikker på at det går fly til Islamabad hver eneste dag. En 100% trygg fremtid for deg og din datter blant dine egne.

Vi må tørre å snakke mer om det, anerkjenne at det eksisterer et hat, ta til motmæle og ikke late som om at man ikke ser det fordi en selv ikke blir rammet. Vi må rett og slett stå opp imot hatet med større styrke.

Sutre enda mer høylytt? Jeg liker det Qurek foreslår her. Nordmenn er definitivt ikke trøtte av å høre om hvor grusomt kriminnele og utakknemlige innvandrere har det på vår regning. Langt derifra.

Gjennom de siste årene har ikke hatet vært begrenset til kjellerleiligheter, sosiale medier og nettforumer. Hatet har man kunne se i form av at nazister igjen har begynt å marsjere i våre gater. Holdninger og meninger som ikke var akseptable i går, har blitt stuerene i dag.

Det kan definitivt kritiseres at en åpent nasjonalsosialistisk organisasjon gir medier og politikere mulighet til å late som at andre verdenskrig er her igjen, men det skal ikke benektes at noe av det som har skjedd de siste årene er svært oppmuntrende.

Det er krefter i vårt samfunn som forsøker å dyrke hatet gjennom konspirasjoner og lemfeldig omgang med fakta.

At folk tar til motmæle når en forræderisk elite gir bort vårt land til mennesker som ikke burde befinne seg nord for Middelhavet er ikke annet enn rendyrket hat for hudfargen til andre mennesker. Det er sannelig bra at noen tør å si det. Og konspirasjonsteorier om at en jevn strøm med innvandring vil gjøre nordmenn til en minoritet i eget land er selvfølgelig både spinnville og konspiratoriske. Så det så.

Det er ikke til å komme unna at vi har politikere her til lands som flørter med disse kreftene. Vi har hatt en politiker som tok til orde for et nytt korstog (i betydningen: mot muslimer), før han senere ble justisminister.

Gud velsgine Per-Willy Amundsen.

10-åringen og jeg deltok i motdemonstrasjonen utenfor Stortinget. I øsende regnvær ropte vi «ingen rasister i våre gater» sammen med mange andre.

På vei tilbake til bilen spurte datteren min meg om hvordan det er mulig å være så hatefull. Men jeg hadde egentlig ikke noe godt svar til henne, annet enn oppfordringen om at vi bare må fortsette kampen mot hat og polarisering.

Mangfold fører alltid til konflikt. Å kjempe mot dette er som å prøve å få vann til å renne oppover.

10-åringen stilte mange spørsmål gjennom kvelden, men det var et spørsmål som satte en støkk i meg: om hvorvidt muslimer her hjemme fortsatt var trygge.

«Selvfølgelig er vi trygge, og jeg er sikker på at vi kommer til å se den samme responsen som etter 22. juli», svarte jeg.

Ja, det var godt å se responsen i sosiale medier og på selve id-feiringen. Det varmet, og bekreftet på mange måter det jeg hadde sagt til 10-åringen kvelden før. Det er det Norge jeg kjenner best, og som gjør det så godt være nordmann.

Ja, det er klart du er nordmann.

Farukh Qureshi

Dette må være den norskeste nordmannen jeg noen gang har sett!

Grooming gang

Farukh Qureshi

Han kunne hett Ola, det er sikkert og visst.

Begrepet «nordmann» er bare et sosialt konstrukt. Det beskriver ikke en folkegruppe som har bodd i Norge mangfoldige generasjoner. Det er bare et stykke papir og enhver innvandrer som setter sine brune føtter på norsk jord blir med en gang norsk. Jorden er magisk og den forvandler alle til brunostelskende askeladder.

Likevel. Hatet er der, det hatet som mange av oss på ulikt vis har opplevd. Det er ikke lenger bare sinte menn i kjellerleilighetene, men helt vanlige folk, som deler det samme tankegodset.

Det er skremmende, og føles vanskelig å si, men det kan i verste fall være en nabo, kollega eller bestemoren til en venn som har latt seg påvirke av hatet. Nettopp derfor må vi ta kampen mot hat på alvor. Det kan ikke normaliseres.

Ingen 10-åring, uansett tro, ikke-tro, legning, kjønn eller farge skal noen gang måtte spørre sine foreldre «er vi trygge her?» i vårt eget lille land.

Du vet hvor døra er.

2 kommentarer

  1. Jeg hørte om den undertrykte pakistaner. Jeg tog straks til Oslo, kravlede op på Stortinget og skreg «nu stopper racismen!!!11». På vej ned ad bygningen greb jeg en 4-årig pige fra Somalia, der var faldet ud ad vinduet. Jeg sagde til hende og hendes taknemmelige familie «Jeg håber bare hun vokser op i et Norge uden had og hvidhed». Alle klappede.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s