Iraner blir bedt om å dra tilbake til Pakistan

kavehrashidi
Kaveh Rashidi

Her har vi en ny episode av «okser født i stallen som tror at de har blitt hester» bortsett fra at det egentlig dreier seg om innvandrere. Jeg er klar over at analogien ikke er perfekt da ulike mennesketyper (i hvert fall angivelig) tilhører samme art, men forskjellen er i noen tilfeller omtrent like stor. Uansett er det lite tvil om at mangfoldet mellom ulike grupper mennesker er stort nok til at de i hvert fall kunne klassifiseres som underarter.

Genetic distance blacks and whites vs dogs and wolves

Race_Realism_Fixation_Index

Men slike trivielle detaljer er ikke av betydning for Kaveh Rashidi. Han er norsk, og din mening teller rett og slett ikke, nordmann.

Aftenposten:

Jeg er født og oppvokst i Norge, er norsk statsborger og føler meg norsk. Derfor kaller jeg meg nordmann. Begge foreldrene mine er riktignok født i Iran, men jeg synes ikke at det gjør meg mindre norsk.

Jeg tenker å prøve det samme i ditt hjemland Iran. Kanskje de aksepterer det når jeg påstår at jeg eller eventuelle barn jeg skulle få der nede (med en norsk kvinne) er like iranske som alle andre iranere. Jeg ser ingen problemer med å prøve dette. Absolutt ingen.

For en nordmann kan ha sin historie og sine røtter fra hele verden, og det å være norsk kan bety så mangt. Inntil nylig har jeg tenkt på dette som en enkel sannhet i livet.

Jeg er så takknemlig hver gang disse innvandrerne skriver artikler i norsk løgnerpresse og påberoper seg retten til å definere nordmenn akkurat som det passer dem. For en berikelse det er når uønskede fremmedelementer sier hva som definerer den norske nasjon. Mitt hjerte fylles av takknemlighet hver gang jeg belæres av Rashidi og hans likesinnede.

Så klart har jeg noen ganger opplevd fordomsfulle utsagn og handlinger. Enkeltindivider som behandler meg som en ikke-nordmann på grunn av hudfargen. Som når folk snakker engelsk til meg på fjellet.

Det er kjedelig når folk bruker øynene til å se hva som er rett foran dem. Tenk at de kunne tro at noen som ser ut som de nettopp gikk av flyet fra Afghanisten ikke er norsk! For en uforskammethet disse fjellvandrerne har!

Eller den gangen rundt lunsjbordet da en kollega snakket om råning, men tok seg en pause, så bort på meg og spurte om jeg visste hva «råning» betydde. Men slikt preller av meg.

Ja, tydeligivis. Det er derfor du snakker om det mange år etterpå.

Inntil torsdag 15. august. Da en liten hendelse ble til en storm på internett, etter at jeg delte en opplevelse på Twitter.

Litt dramatisk musikk, takk!

Kaveh rashidi

For et overgrep. En kvinne mener at Rafiki ikke burde være her bare fordi han er mørk i huden og sannsynligvis lukter sterkt av krydder. Kan ikke dette hatet en gang forsvinne? Er det ikke nå endelig på tide at nordmenn aksepterer at vi ikke har en rett til landet som våre forfedre bygget? Dette tilhører like mye Ali, Abdul og Muhammad. Nei, faktisk er det mer deres enn vårt. På grunn av hvite heterenormative privilegier, slaveriet og la oss nå for all del ikke glemme Holocaust. Alle nordmenn er skyldige i alt dette.

Flere tusen mennesker delte eller likte tweeten, fra Jonas Gahr Støre til Bård Tufte Johansen.

Tenk at disse Norgesvennene og patriotene sympatiserer med Kaveh. Det er sannelig både rørende og modig. En del folk på Norges politiske venstreside gir oppmerksomhet til en innvandrer som klager på internett. Nå gir jeg meg ende over. Noe slik har vel knapt nok skjedd før.

Så klart var det noen som ikke trodde på at dette hadde skjedd og beskyldte meg for å lyve.

Nei, si at det ikke er sant. Noen våget til og med å antyde at er naturlig å foretrekke sine egne.

dugelig mor om norske leger

Når noen sier slikt, treffer det en nerve. Jeg blir usikker. Liker ikke pasientene mine meg? Velger de helst en lege med norsk navn?

Neeeeeei, langt derifra. Hvorfor skulle noen mislike menn fra Midtøsten?

Men så eskalerer det. Plutselig er det ikke lenger et spørsmål om hva slags leger vi ønsker, eller om innvandrere som «stjeler studieplasser», noe som er tullete nok i seg selv. Nei, nå diskuterer vi min personlige identitet. Om jeg i det hele tatt er norsk, og hva det gjør for nordmenn at jeg kaller meg norsk.

Hvorfor skal det være et problem at alle kan kalle seg norske? Er den norske identiteten din så skjør at du blir truet av en at en mann med åpenbar utenlandsk opprinnelse sier at han er like norsk som deg? Pfft. Du har sikkert liten penis også.

Askeladden twitter - norsk

triggered

Sorry, kunne ikke la være.

Hva hvis han har rett? Hva hvis jeg ikke er norsk? Hva er jeg da? Jeg føler meg ikke iransk, det er sikkert og visst. Det er ingen papirer eller dokumentasjon som tilsier at jeg er iransk på noe vis. Og jeg kan heller ikke være nasjonsløs.

Du kan, som damen du nevnte så klokt foreslo, dra tilbake. Dine foreldre burde ha dratt hjem for lenge siden og det er deres skyld at du føler denne åpenbare forvirringen akkurat nå.

Skal jeg forklare ham at islam og Norge ikke kan settes opp mot hverandre? At Norge består av muslimer, og at nordmenn også er muslimer? Mange velger å ta diskusjonen. Likevel fortsetter retorikken i det vide og brede på Twitter om et slags «vi mot dem» der det er «etnisk norske» mot «islam», når sannheten er at vold og hat kommer fra helt andre steder i samfunnet enn islam.

LOL. Hva enn du sier, «Ola».

terror attacks march 2019

Så hva skal jeg gjøre? Jeg nekter å akseptere at jeg ikke er nordmann. Et anonymt menneske på internett bestemmer ikke det.

Naturen bestemmer det. Alle nordmenn gjennom alle tider bortsett fra noen få idioter som er blitt hjernevasket av mediene vet hva en nordmann er og at du ikke er en, min persiske venn.

Spørsmålet er om jeg burde gå inn i disse diskusjonene og dele meldingene. Flere har stilt spørsmål ved nettopp dette, sendt meg private meldinger og sagt at jeg gir for mye rom til en liten, marginalisert gruppe. At jeg løfter dem og er med på å spre tankene. At jeg burde ignorere og blokkere disse menneskene.

Men det løser ingenting, tenker jeg. De menneskene, de tankene og de holdningene vil fortsatt eksistere i Norge. Om noe vil de kanskje vokse enda raskere, uten motstand. Og er det noe denne debatten på Twitter har lært meg, er det at det er et langt større nettverk enn man skulle tro.

Er det ikke flott? Jeg blir oppmuntret hver gang jeg leser om slike saker. Så derfor vil jeg oppriktig takke deg for ditt enorme oppmerksomhetsbehov, Kaveh. Du har i hvert fall gitt meg noe å smile over i dag.

Og slik fortsetter det i det uendelige med hatefulle kommentarer i alle kriker og kroker av internett. En link fører til neste, alt skapt av likesinnede som hauser hverandre opp.

Internett kommer til å redde oss. Sannsynligvis har det allerede sørget for at nok mennesker vet hva som skjer slik at det ikke engang ville være nok å stenge ned denne flyten av informasjon over hele verden. Men våre fiender kommer naturligvis til å prøve.

Jeg tror hverken vi burde ignorere eller le av dette. Dette er et hat som har vært til stede lenge.

let-the-hate-flow-through-you2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s