Troll fra 4chan stjeler identiteten til rabbiner på Twitter

WhiteSupremacistsStoleMyRabbi-Copy-618x734

Det er noen overskrifter hvor man må se en ekstra gang for å være sikker på at det ikke er en spøk fra The Onion. Og når navnet til den som skriver en slik overskrift er Avital Chiznik-Goldschmidt blir det enda vanskeligere å tro at dette ikke er parodi. Men dette er tilstanden til New York Times for tiden.

…several people — friends, acquaintances, fellow synagogue members — had texted me the same disturbing image: It was a Twitter profile with the name “David Goldberg.” The bio read: “Orthodox Jew against the apartheid state of Israel.” But the photograph was of my Jerusalem-born husband, Benjamin.

Forstyrrende greier! Tenk at noen kan utgi seg for å representere en gruppe og deretter bruke dette til å sverte denne gruppen.

Her er kontoen det dreier seg om.

DavidGoldberg-618x433

Hvordan føles det å få smake din egen medisin, Shlomo? Ikke like morsomt lenger, eller hva.

Staring at the image on my phone, an image of a large “Boycott Israel” sign behind my husband’s photo, I wondered about the country I had just returned to.

Vel, for meg er dette i hvert fall svært underholdende. Kun kreativiteten setter grenser for hva man kan gjøre på Twitter for å få noen til å skrive en jamrende artikkel om det i «respektetable» New York Times.

As I scrolled through the troll’s account, reading the tweets denying the Jewish people’s right to self-determination in their ancestral homeland next to a photograph of my husband’s face, the sense of violation was no less than if someone in France had shouted “Juif!” at us on the street.

Jøder har en iboende rett til et land de måtte flykte fra for ca 2000 år siden? Da skulle det jo åpenbart være slik at europeere har en enda større rett til våre land. Men ikke ifølge Chiznik-Goldschmitt, en regel gjelder for jødene og andre regler gjelder for alle andre. At noen benekter jødenes rett til Israel er svært opprørende for forfatteren av artikkelen. Og det kan jeg i det minstre relatere til. Når innvandrere sier at nordmenn ikke eksisterer, kan jeg merke at det setter sinnet i kok. Samtidig som jeg er takknemlig for at de tør å være så skamløse og vise så tydelig for alle nordmenn hvilken forakt de har for det norske folk.

Benjamin’s photo was not the only one stolen. The identity theft was part of a larger scheme that had been organized on 4chan, the notorious online forum where white supremacists reign.

Oioioi, beryktede 4chan. Denne anti-jødiske konspirasjonen strekker seg over landegrenser og har sikkert sine klør dypt inn i alle slags institusjoner. Jeg syns virkelig synd på jødene og deres maktesløshet. Det er bra New York Times og deres jødiske sjef tar denne trusselen alvorlig.

Dozens of Jews from diverse backgrounds were affected. Among them: a Chabad-affiliated rabbi, Mendel Kaplan; Josh Goldberg, a Reform cantor in Los Angeles; and Hen Mazzig, a Mizrahi Israeli gay activist. (All of these have since been removed. Who knows if others still lurk?)

Gud vet hvor disse farlige nazistene er nå. Kan ikke noen bare stenge ned hele greiene slik at jøder slipper at folk kritiserer dem på internett?

ADL - Youtube sensur
ADL er på saken

“We must create a massive movement of fake Jewish profiles on Facebook, Twitter, etc.,” an anonymous user posted. “Since Jews shapeshift into whites anytime they want, we can do the same to them.”

Se på det, Moishe! Noen har funnet ut strategien og bruker den i motsatt retning.

A slew of profiles began to appear on social media, most posing as Orthodox Jews promoting anti-Semitic and anti-Israel content.

«Hva skjer, dere andre jødiske anti-israel-aktivister? Vi jøder er virkelig et kjipt folkeslag eller hva?»

In other words, these avatars with fringe views were created with the express purpose of stoking ferocious fighting within the Jewish community by highlighting its most sensitive topics: Israel, Donald Trump and anti-Zionist Jews.

Ekstreme meninger som normaliseres av en liten gruppe dedikerte aktivister. Det virker svært kjent.

The 4chan user behind the movement made this entirely clear: The intention, he wrote, was to “subvert Jews themselves.” His goal was to “create infighting as righty Jews will accuse lefty Jews of being fake profiles. This creates more division.” The post advised readers how best to stir the pot: “You also have the benefit of labeling anyone an anti-Semite who disagrees with you. Use this to your advantage.”

Det er kjedelig når andre bruker triksene dine. Særlig når jøder som gruppe er svært avhengige av å holde sammen for å kunne fortsette å ha den innflytelsen de har nå. Det hadde virkelig vært synd hvis noen skapte splid dem imellom.

Én kommentar

  1. Når en gruppe, lad os kalde dem «jøder», har en priviligeret status mens andre udsættes for terrorcensur, er det da ikke naturligt at bruge en jødisk identitet, når denne kommer med en iboende magtstatus og ytringsfrihed som ellers ikke tilkommer ikke-jøder?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s