PewDiePie donerer til ADL for å slippe å bli sensurert

Den svenske youtuberen Pewdiepie har hatt noen kantete spøker innimellom og det kan virke som han tidligere har i hvert fall vært litt mot ekstrem politisk korrekthet. Men etter Brenton Tarrants memefylte massaker, har Pewdiepie av en eller annen merkelig grunn følt seg ansvarlig. Tarrant sa riktignok «subscribe to Pewdiepie» under skytingen, men kun idioter og løgnerpressen med sin åpenbare agenda klandret virkelig svensken for det som skjedde. Han kunne bare sagt at det var helt urimelig å bli satt i bås med en terrorist bare på grunn av noen memer, men tydeligvis så han et behov for å gjøre mer enn det. Og i sin mest nylige video gjorde han nettopp det.

The Verge:

Felix “PewDiePie” Kjellberg announced in a video on Tuesday that he would be donating $50,000 to the Anti-Defamation League in an attempt to make amends and “move on” after a shooter in Christchurch, New Zealand, said “Subscribe to PewDiePie” before carrying out his attack last spring.

Ikke særlig kult, Felix! Du kunne ha hjulpet til i kampen mot sensur på YouTube og internett, men i stedet bøyer du deg for mennesker som hater deg og som vil ha deg fjernet fra det offentlige rom.

Pewdiepie ADL

Trist!

“Making a donation to the ADL doesn’t make sense to everyone, especially since they’ve outright spoken against me,” Kjellberg said in a statement posted to Twitter. “I think it’s important, this just isn’t my fight anymore.”

Nei, det kan du si. Det gir lite mening å donere penger til folk som aktivt jobber mot deg hvis ikke du prøver å signalisere at du fullstendig overgir deg til dem.

pewdiepie-adl-jonathan greenblatt

Det kan virkelig få deg til å tenke.

Kjellberg’s decision to donate the money became a conspiracy among some commenters after his announcement on Tuesday. Anti-Semitic comments suggested that he was blackmailed by the ADL — a Jewish [anti] hate group — in order to be in good standing again on YouTube and in the media.

Det må være den drøyeste konspirasjonsteorien jeg noen gang har hørt. PewDiePie kysser føttene til mennesker som heier på hans motgang. Hvordan kan noen i det hele tat foreslå at dette er å gi etter for press? Jeg rister på hodet og ler høyt over slike absurde konspirasjonsteorier.

On Wednesday, Kjellberg posted a statement on Twitter in light of the conspiracies, saying he’s making the donation to “move past” his controversies.

Tim Pool - Pewdiepie ADL

Det Felix prøver å si er at han offentlig vifter med det hvite flagget. Han trygler fienden om nåde. «Jeg er ingen trussel, ADL, YouTube og alle andre jeg tidligere har vært kritiske til. Dere kan fra nå av gjøre akkurat som dere vil med meg og alle YouTubere dere ikke liker. Jeg kommer ikke til å gjøre noen som helst motstand.»

Kjellberg’s decision to support the ADL with this donation marks one of his first public moves take responsibility as a hugely popular and influential creator. For years, Kjellberg and YouTube’s relationship has been rocky. But soon after he became the first independent creator to reach 100 million subscribers on the platform, the two became more amicable, with YouTube sending him a new Play Button trophy and congratulating him for his success on Twitter.

Felix har gjort seg fortjent til et klapp på hodet. Så flink bisk. Susan Wojcicki har all grunn til å være tilfreds med sitt nye kjæledyr.

susan wojcicki

Det er trist å se noen som kunne gjort så mye gå ned en slik vei, men Felix Kjellberg er innerst inne en feiging som vi fint kan klare oss uten. Han bryr seg ikke om annet enn å være likt og å leve i fred med sine millioner. Han har penger nok til å skjerme seg selv og sine nærmeste fra de tingene som kommer til å skje i Europa og USA i overskuelig fremtid, og det er det eneste som teller for ham. Han klarer seg og de som det går utover er det mindre nøye med.

pewdiepie adl Boatsinker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s