PewDiePie trollet oss alle!

pewdiepie iron cross

Det kunne se ut som PewDiePie hadde bestemt seg for å fullstendig knele for YouTube, ADL og alle andre som vil hindre ham og andre i å ytre seg fritt på internett. Men det viser seg altså at den godeste Felix lurte oss alle skikkelig. Noen ganger føles det greit å bli trollet og det er godt å se at svensken ikke lot sin indre svenske cucke fullstendig.

The Forward:

But Kjellberg has also been dogged by accusations of anti-Semitism, which in 2017 led Disney to sever their relationship with him.

Som ADLs leder Jonathan Greenblatt jublet over da det skjedde. En av mange grunner til at PewDiePies tilhengere lurte på hvorfor YouTuberen bestemte seg å donere til denne organisasjonen av alle mulige.

On Tuesday, September 10, in an apparent attempt to clear his reputation, Kjellberg announced that he would be donating $50,000 to the Anti-Defamation League, a Jewish civil rights organization that fights hate.

Rettelse: ADL er en jødisk terror-organisasjon som bruker utpressing til å hindre folk i å si sin mening om jødisk innflytelse. Denne organisasjonen ble startet opp i forbindelse med en jøde som ble lynsjet etter å ha sluppet unna med å voldta og drepe en 13 år gammel (hvit) jente. At mediene kan fremstille Leo Frank som et offer sier noe om deres innflytelse og det at en av jødenes viktigste organisasjoner ble startet på bakgrunn av en fullt fortjent lynsjing sier noe om hvilket folkeslag vi har å gjøre med.

But his plan to donate to the ADL was short lived. At the beginning of a new video posted to YouTube on Thursday, September 12—titled “My 100 Mil Award BROKE!” after the demise of the trophy—the YouTube star announced he would be rescinding his pledge.

Punk’d! Det må være første gang jeg er glad for å ha blitt lurt av en svenske.

Det nytter noen ganger å uttrykke sine meninger i et kommentarfelt, selv om YouTube gjerne vil hindre oss i å gjøre det også.

Some were shocked. But they shouldn’t have been. Kjellberg’s entanglement with the far right is perhaps the quintessential modern-day example of a phenomenon known as audience capture.

Audience capture is the process by which a performer, dependent upon the appreciation of their fans for continued success, continuously evolves to become more and more like their audience. Finally, instead of nudging their fans toward their own authentic beliefs and values, the captured personality merely mirrors the mini-zeitgeist developing in their mentions.

PewDiePie er ikke «vår fyr», men han vet å tilpasse seg de som ser på ham. På internett er det mange som lener i mot høyre politisk og det må svensken ta hensyn til. Han er nok også – i likhet med mange andre – ganske lei av overdreven politisk korrekthet, men har god grunn til å være forsiktig med å gå for langt. Forhåpentligvis kan han likevel gjøre noe i kampen for å få tilbake ytringsfrihet på internett. Han er tross alt avhengig av det for å kunne fortsette å være relevant.

What you end up with is a toxic feedback loop in which anti-Semitic extremists are influencing social media influencers, with nothing more than the power of their attention.

Internettpersonligheter blir bombardert med hatfakta helt til de ser lyset. Mange slike tilfeller.

hasanabi twitter pewdiepie.PNG

adl blackmailing pewdiepie

adl blackmailing pewdiepie2

Stakkars Hasan Piker. PewDiePie sa i hvert fall ikke at amerikanere fortjente 11. september.

Take, for example, Kjellberg’s scattershot, contradictory justification for dumping the ADL. The donation, he explained, wearing what some took to be an Iron Cross, was meant “to celebrate” a “collaboration” with a brand, and also “an opportunity to put an end to the alt-right claims” against him — though he also insists somewhat puzzlingly that it wasn’t to try and clear his name or “save grace.” Kjellberg insists that he did not take the “opportunity” very seriously, and named the ADL because he was “advised” to do so, presumably by someone involved with the corporate partnership.

Hvem enn det var som anbefalte dette bryr seg tydeligvis ikke om Kjellbergs ve og vel. Kanskje det var YouTubes sjef Susan Wojcicki? Det er tydeligvis nok av dårlige rådgivere rundt omkring som hvisker dumme ting inn i ørene til mektige goys. At PewDiePie ikke «visste nok» om ADL er kanskje bare en unnskyldning som han bruker etter reaksjonene fra mange fans, men det er i hvert fall godt å vite at svensken tar hensyn til hva kommentarfeltene sier.

pewdipie antisemittisme twitter

Om bare det var så vel!

Kjellberg is reflecting and amplifying his worst fans’ fantasy that some dark, grandiose blackmail conspiracy made him give money to the Jewish organization, as if deciding to boycott them on his own wasn’t anti-Semitic enough.

Jeg har sagt det før, men gjentar det gjerne: Hvordan går det an å tro at en massiv kampanje fra ADL og mediene kan fungere på noe som helst samme måte som utpressing? Det er jo helt vilt å komme med slike påstander. Ekstremt og konspiratorisk. Konspiratorisk ekstremisme om du vil.

As is its wont, social media amplifies audience capture. In the famously toxic landscape of YouTube comments, only the noisiest and most extreme voices are heard. And Twitter offers the owners of those voices the perfect geometry for launching coordinated campaigns of disapproval and outrage. In other words, social media is a phonocracy: government by the loud.

Feil. Internett er faktisk det nærmeste vi har demokrati fordi her kan meninger som ellers blir stilnet også komme frem. Og de blir ikke stilnet fordi de ikke er sanne, men fordi de er ubeleilige og farlige for de som sitter med makten.

But the vast majority of PewDiePie fans are also irrelevant to the process of audience capture. They lack the threshold energy to perturb the roiling boil. Neither YouTube nor Twitter is designed to reward the average viewer; they are designed to reward the vile, the vulgar, and the anti-Semitic who unify around a singular message to inundate.

Thus, fans of YouTube stars like Kjellberg are represented by an unofficial council of trolls and true believers who orchestrate and organize reactions on a scale large enough to appear, as Kjellberg tellingly puts it in his video, as if “the whole Internet” is speaking in one unified voice.

Det er noe i dette. Ved å være veldig høylytte og intensive kan en liten minoritet oppnå ganske mye. The Jewish Daily Forward vet sikkert en ting eller to om slik oppførsel. Det var slik venstresiden greide å presset gjennom sine saker. Store deler av befolkningen var totalt uenig med det de ønsket, men ved å bruke mediene som en megafon ble andre stemmer druknet ut og vi ender opp med sodomi i kirken og alt annet usmakelig som Weimerica kan tilby.

In the artificial confines of YouTube and Twitter where hate echoes the most, it’s no wonder Kjellberg finds himself so often embroiled in controversy involving the radical right.

Ikke alle svensker cucker hardt hele tiden. Det skal de ha.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s