Indisk okkupant får hatbrev

Kamzy Gunaratnam ap

Nordmenn tror faktisk de kan skrive til politikere hva de mener om dem. Har du hørt noe så forferdelig?

Dagbladet:

Hun ble forsøkt drept på Utøya. Så fikk hun høre at gjerningsmannen hadde bommet, siden hun fortsatt er i live. I dag fikk Oslos varaordfører nok et hatbrev.

Vold og ytringer er nesten det samme. At folk skriver sårende ting og sender dem i brev gjør dem like fæle som Anders Behring Breivik. Husk på det.

– Det er sjeldent å få brev i 2019, men det skjer. Det er rasisme, men for å ta avsenderen på alvor, så svarte jeg på brevet, sier Gunaratnam til Dagbladet.

«For å late som om jeg bryr meg motpartens meninger skal jeg besvare brevet og løpe rett til mediene for å fortelle om det.»

På sin Facebook-side forteller hun om 2011, da hun og mange venner ble skutt etter. Og om kommentarene som kom i ukene etter: «Gjerningsmannen hadde bommet – siden vi fortatt var i live».

– Dette er ikke bare hat mot hudfarge og religion, men også om Arbeiderpartiet. Om at vi ødelegger landet, sier Gunaratnam.

Vel, det er feil å bare skylde på Arbeiderpartiet. Omtrent samtlige partier fremmer en politikk som vil gjøre nordmenn til en minoritet i vårt eget land. Den eneste forskjellen er hvor raskt det kommer til å skje. Og blir det opp til AP vil det skje i nær fremtid uten at de mister noe som helst nattesøvn over det.

Like før valget gikk hun ut i VG og kritiserte Fremskrittspartiets innvandringsfokus på Facebook. Siden 5. september la Frp ut 62 Facebook-annonser med beskjed om at Frp villa ha streng innvandringspolitikk. Som førte til mer hets og hat mot 31-åringen.

Det er absolutt ingen sammenheng mellom Kamzys uttalelser til støtte for en enda raskere utskiftning av Norges befolkning og det at folk er sinte på henne. Tvert imot skyldes det Fremskrittspartiets tannløse retorikk om at vi kanskje ikke skal ta inn hele Afrika og Midtøsten med en gang.

– Jeg har alltid vært åpen om dette, men jeg vet mange jenter med innvandrerbakgrunn vegrer seg for å bli med i politikken på grunn av at de får så mye hat i innboksen.

Det er like fascinerende hver gang disse menneskene klager over «hatet» de får som en følge av deres forsøk på å permanent ødelegge Norge. Tenk at de av den grunn skal få så mange sinte kommentarer i innboksen sin. Fysj.

Jeg har ikke lyst til å henge bjella på noen konkrete personer, men politikk skaper holdninger og holdninger skaper politikk. Det er viktig at alle tenker over hva de sier og hvordan det påvirker andre mennesker, sier hun og fortsetter:

– Jeg er ikke ute etter å sensurere noen, men alle kan tenke litt ekstra over hva de sier.

Oversettelse: Hun er ute etter å sensurere noen, hun liker bare ikke å bruke det ordet om det når hennes kritikere stilnes.

Dagens ytringsklima inviterer ikke unge mennesker til å være med i det offentlige ordskiftet. Tvert i mot. Det er synd.

For et tap det er når de minst reflekterte blant oss ender opp med å være mer forsiktige med å si sine idiotiske meninger. Det er helt fryktelig.

Her er Kamzy Gunaratnams svar til brevskriveren:
[…]

Ytringsfriheten er en kampsak for meg. Norge skal være et land der man kan mene det man vil, si det man vil og tro på det man vil, uten at noen skyter etter oss. Uten å måtte frykte for konsekvensene.

Utfordringen i dag er at vi går langt i å tilrettelegge for de mest ekstreme ytterpunktene i ordskiftet, men samtidig glemmer vi å ta vare på ytringsrommet for store deler av befolkningen. Konsekvensen er at et ekstremt mindretall får true eller hetse store deler av befolkningen til taushet.

Man går absolutt ikke langt for å tilrettelegge for det hun kaller ekstreme meninger. De fleste institusjonene prøver å bekjempe dette, men faktum er at folket har meninger som de ikke lenger ønsker å sitte med i stillhet. Eliten liker ikke at folk kan bruke internett til å si hva de faktisk mener. At folk på internett prøver å «hetse resten av befolkningen til taushet» er en total inversjon av virkeligheten og så frekt at kun noen som Kamzy kunne finne på å si det.

Status for ytringsfrihet fra både 2014 og 2017 bekrefter det: De som vegrer seg mest mot å bruke ytringsfriheten sin er unge, jenter med minoritetsbakgrunn. Er du muslim? Da er du hakket mer belastet. Bærer du hijab i tillegg? Da er det enda verre.

Løsningen er såre enkel. Er det en fugl, er det Supermann? Nei, det er et fly. Hele veien hjem til hvor enn de kom fra.

Mens nynazister får spre hatet sitt under politibeskyttelse, er det lite eller ingen politisk handling for å takle at mange mennesker i Norge ikke tør å ytre seg fordi de er redde for konsekvensene.

Jeg tror det er verre for nynazistene å uttale seg enn det er for minoritetskvinner. At Kamzy i det hele tatt er frekk nok til å antyde noe annet sier noe om henne som person.

«Du vil aldri bli norsk» og «Norge er for nordmenn»

Vi er mange i Norge som stadig får høre dette. Det vi har til felles er at vi er alle norske.

Nei, det dere har felles er at dere prøver å omdefinere det norske og dermed fornekte alle nordmenns identitet. Ingen folkeslag utenfor Europa ville akseptere en slik grenseløs frekkhet og det gjør ikke alle nordmenn heller.

Norge er allerede et mangfoldig samfunn, og derfor er det meningsløst å diskutere hvordan vi skal unngå å bli det.

Flyene går begge veier. Det er ikke lenger fra Europa til Afrika enn det var fra Afrika til Europa. Det er kun et spørsmål om vilje. Og den viljen kommer til å øke for hver dag som går fremover.

Det gjør meg ingenting at noen mener det om meg. Jeg er trygg på meg selv og har en privilegert rolle i politikken som gjør at jeg har gode og sterke støttespillere rundt meg. Men det sitter unge mennesker rundt omkring i Oslo og Norge som leser det folk skriver til meg og andre offentlige personer med brun hud eller islamsk tro. De stiller spørsmålstegn ved seg selv, sin tilhørighet til Norge og sine verdier i dette samfunnet. Ord har makt. Spør deg selv hvorvidt ordene dine bidrar til at Norge blir bedre eller dårligere.

Ord har makt. Og det er derfor hun så gjerne vil hindre nordmenn i å si det vi mener. Grunn moralisering kommer ikke til å fungere så da kan det bli nødvendig med enda mer innskrenkende lover mot ytringer som de ikke liker.

Hatet som nå bygger seg opp i Europa er farlig. Vi har møtt det før. Først kommer ordene. Så kommer konsekvensene.

Ja, det kan vi i hvert fall være enige om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s