Fremskritt: Homofile kan ha ubeskyttet «sex» uten å frykte AIDS

Big Daddy Karsten Marcussen
Karsten «Big Daddy Karsten» Marcussen sier at han ikke lenger er redd for å få AIDS når han har ubeskyttet sex med menn. For en lettelse.

Jeg tenker stadig på hvordan vestlige land kan bli enda mer progressive og vanligvis trenger jeg ikke å lese gjennom mange artikler på NRKs hjemmesider før jeg får svar på dette spørsmålet. Stadig får jeg innblikk i det nyeste innen sodomi og lignende perversiteter. Noen trodde kanskje at det skulle bremse etter hvert, men dette er sannelig et tog som aldri stopper.

NRK:

Siden 2017 har homofile menn kunnet få PrEP-pillen som gjør at de kan ha sex uten kondom uten å risikere hivsmitte. Gratis.

Wernher von Braun hadde en visjon om å ikke bare ta mennesket til månen, men også videre til Mars og forbi. Heldigvis har vi oppnådd ekte fremskritt nå som homofile kan slippe seg løs og ikke lenger tenke på om deres frastøtende livsstil kan gi dem en tidlig dødsdom. Vel, i form av AIDS i hvert fall. Det finnes nok andre sykdommer for dem vil jeg tippe.

I 2019 er det om lag 1200 personer som får medisinen som er en del av det nasjonale helsetilbudet.

At norske skattebetalere subsidierer homofiles totalt uansvarlige livsstil skulle selvfølgelig bare mangle. Å la dem kjenne konsekvensene av sine egne handlinger ville være ren diskriminering og slikt kan ikke tolereres i Norge i 2019 (men kanskje i 2029).

– PrEP er en suksess, sier helseminister Bent Høie til NRK.

Vår homofile helseminister syns at å dele ut medikamenter gratis til homofile er en bra ting. Wow, den så jeg virkelig ikke komme. Høyre er et parti som gjerne vil opprettholde de hemningsløse tilstandene som sannsynligvis regjerer på partikontoret hver eneste helg. Da er det viktig at PrEP-pillen (til og med navnet er frastøtende) skrives ut over en lav sko.

Det er ikke alle enig i. Både primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten opplever en konflikt mellom å prioritere syke personer eller unge, friske potensielle og nåværende PrEP-brukere.

Oida, har vi her noen som ikke er tolerante overfor andres spinnville og ekstremt selvskadelige atferd? Jeg tror det helsetjenesten prøver å si er at det å hjelpe pasienter som faktisk er syke må prioriteres fremfor å gjøre det lett for 100-120 menn å utveksle kjønnssykdommer. Hvem skulle trodd at helsetjenesten var blitt så intolerante overfor mennesker som er annerledes enn dem?

Det kommer frem i en foreløpig rapport fra Olafiaklinikken og NKSOI.

– Mange av brukerne er ressurssterke menn som får dekket alle kostnader, sier Sveinung Stensland.

Stensland er helsepolitiker i helseministerens eget parti, Høyre, på Stortinget.

– PrEP tar for mye plass og ressurser, sier han til NRK.

Å forlenge livet til mennesker som de i videoen over kan det da virkelig ikke settes en prislapp på. At vi kan klage over for lite ressurser når det er snakk om å hindre homofile i å få AIDS (selv om noen av dem ønsker å pådra seg det), syns jeg er ganske utrolig. Vi lever i verdens rikeste land. Hvis vi ikke kan sørge for at festen fortsetter for Bent Høie og rapperen «Big Daddy Karsten», da vet jeg ikke egentlig hvilket land vi er i ferd med å bli.

Brukerne er primært menn som har sex med ulike menn. En av dem er rapperen Karsten Marcussen, også kjent under artistnavnet «Big Daddy Karsten». Hver dag tar han den blå pillen PrEP, selv om han er en frisk, ung mann.

– Jeg lever i et åpent forhold med kjæresten min, og da er vi mer utsatte for hivsmitte. Det funker ikke for alle å bruke kondom, sier Marcussen til NRK.

Heh. Og jeg som trodde at monogami var den dominerende samlivsformen blant homofile. Kan jeg virkelig ha tatt så feil?

gay hate facts

Han sier mange av de «skeive» vennene hans også går på pillen som forhindrer hivsmitte. Flere andre venner står på venteliste til å begynne med medisinen. Ifølge Marcussen gjør PrEP det mindre angstfylt å droppe kondom.

– Jeg har både bedre og tryggere sex. Bekymringen for hiv er borte fra sexlivet. Jeg avstod sjelden fra sex før heller, men jeg var ofte redd for konsekvensene av sexen jeg hadde, sier Marcussen.

Før måtte man dykke ned i undergrunnen for å lese om slike ting, men i dag publiseres det via statskanalen så alle kan se det. Likevel tror jeg at vi tross alt bør være takknemlige for dette. Vanlige folk som ellers er tolerante overfor homofili vil likevel se et problem når de leser om Big Daddy Karstens motbydelige utskeielser. Kanskje vil det få dem til å stille spørsmål om hvem som holdes opp som idoler for barna deres også.

Marcussen og andre PrEP-brukere er hver tredje måned inne til undersøkelse hos spesialisthelsetjenesten, selv om de er friske. Undersøkelsene og medisinbruken koster ingenting.

Jasså, NRK. Koster det ingenting? Eller prøver dere å si at brukerne ikke betaler noe for det? Jeg syns det ble sagt tidligere at dette tross alt krevde mye ressurser. Tenk at statskanalen kan være så slurvete i måten de formulerer seg på.

Når en stor og voksende pasientgruppe skal ha tett oppfølging, så spiser det ressurser, mener hun.

– Når leger på sykehusene må bruke mer tid på friske pasienter, er dette selvsagt et dilemma, sier Hartgill, som legger til at det ikke alltid er like lett å forsvare at kreftpasienter må betale egenandeler, mens PrEP-brukerne slipper.

Nei, men det må vi da tolerere. Kreft er jo ikke et resultat av selvdestruktiv oppførsel (vanligvis i hvert fall). Så da kan de nesten ikke få det finansiert slik som deltakerne i et «standard fuckparty» gjør.

– Nylig ble det nei til en viktig migrenemedisin som ville hjulpet mange, Da er det galt å bruke mye ressurser på friske pasienter, sier Stensland.

I rapporten fra Olafiaklinikken anslås det at PrEP har forhindret 80 nye tilfeller av hiv. Helseminister Høie, som var en pådriver for at medisinen skulle bli en del av det nasjonale helsetilbudet, mener tiltaket er lønnsomt.

Bent Høie helseminister Høyre
Jeg syns Bent er litt mørk under øynene. Tok du PrEPen for sent?

Så bra at helseminister Høie er mer opptatt av hele folkets helse enn den lille minoriteten han selv tilfeldigvis tilhører. Takk og pris for at hans legning ikke påvirker hans beslutninger overhodet.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s