Leder for dansk NMR selger ut sine egne

Martin Durvad

Dette begynner å ligne på en trend. Og da en svært uheldig og forstyrrende trend. Blant de eksplisitte nasjonalistsosialistiske organisasjonene er det det en lei tendens til kontraproduktiv og selvdestruktiv atferd. Men det hele blir enda litt verre når man i tillegg har forrædere i egne rekker som gjerne selger ut sin egen organisasjon til en antifa-blogg for å prøve å redde seg selv.

Martin Durvad, der er den øverste leder af Den Nordiske Modstandsbevægelse (NMR) i Danmark, trækker sig nu fra den nazistiske organisation. Samtidig tilbyder han Redox at sende NMR ud i “intern kaos og svækkelse”.

Hva er galt med disse menneskene? Hvordan greier NMR og lignende organisasjoner å tiltrekke seg så mange av de verste blant nasjonalister? Det finnes sikkert gode mennesker innen disse organisasjonene som ikke vet om bedre alternativer, men en stor andel ser ut til å tilhøre den venstre siden av bell-kurven. De har tidspreferansen til afrikanere og tilsvarende evne til planlegging. De er så lite strategiske at de tror det er en god idé å henge opp gule stjerner på privatpersoners postkasser og å skjende jødiske gravstener.

Det sker som direkte konsekvens af fængslingen af Jacob Vullum Andersen efter forrige weekends omfattende aktioner mod jøder i Danmark.

Snakk om å gi fienden en gratis seier. Trolling av journalister på for eksempel Twitter kan være både morsomt og produktivt, men å begå hærverk som gir mediene anledning til å si at krystalnatten er her igjen (uten at det høres ut som en tåpelig overdrivelse), er høyden av idioti. Det sier virkelig noe om dømmekraften til lederne i (danske) NMR.

Torsdag aften skrev Martin Durvad en email til Redox. I den lød det blandt andet:

“Jeg skriver til jer, da jeg har et forslag der kunne gavne os begge. I lyset af de seneste hændelser, så kan jeg ikke længere lægge navn til den nordske modstandsbevægelse. Derfor ønsker jeg at i fjerner mit navn i jeres artikler, og kan til gengæld tilbyde min fulde tilbagetrækning. Med hvad det medfører af intern kaos og svækkelse her samtidig med Jacobs anholdelse. Jeg vil med et holde mig 100% fra den nationale scene for bestandig. Artiklerne er gamle og ubetydelige. Jeg fjerner selv mit navn fra alle andre steder privat og inde for organisationen.”

«I et desperat forsøk på å redde mitt eget skinn selger jeg nå ut mine egne. Jeg håper inderlig at dere i antifa kommer til å være greie mot meg.» Man kan nesten bli konspiratorisk av slik kriminell inkompetanse. Det er vanskelig å se for seg hvordan slike genier kunne gjort mer skade mot sin egen sak om de så gikk inn for det.

Fredag formiddag kunne Redox konstatere, at Durvad allerede havde været i sving på NMR’s hjemmeside. I flere artikler, hvor han oprindelig var omtalt med navn, er hans navn nu fjernet.

Overraskende nok kommer ikke dette til å gjøre noen særlig forskjell for Durvad. Redox nekter å fjerne navnet hans fra sine hjemmesider. Hvem kunne sett det komme.

Når lederen af en nazistisk bevægelse, der er i offentlighedens søgelys på grund af antisemitisk hærværk, tilbyder at kaste organisationen ud i “intern kaos og svækkelse” for til gengæld selv at slippe for opmærksomhed, så er det en vigtig historie. Det kan vi ikke sidde overhørigt og derfor har vi skrevet historien om Durvads mail i stedet for at fjerne ham fra artiklerne.

Som antifa-bloggen påpeker har det i den siste tiden gått nedover for den danske delen av NMR. Gitt hva de ser ut til å bruke tiden sin på, er det god grunn til å anta at dette er positivt for nasjonalisme helhetlig sett.

I august forlod Kristian Niss organisationen. Han var leder af den nordjyske ‘rede’, som NMR kalder sine lokalafdelinger. Det skete samtidig med at det svenske medie Expo kunne afsløre, at en stor gruppe NMR-medlemmer var brudt ud af organisationen og i stedet havde dannet Nordisk Styrke, en angiveligt endnu mere voldsberedt organisation.

Huff. En organisasjon bestående av enda verre sperger! Gud frelse oss fra SIEGE-postere og gatebøller som snakker om å voldelig styrte regjeringen. Har vi ikke nok problemer uten at vi skulle måtte stri med klovner som saboterer fremgangen som andre jobber hardt for? Det finnes mange der ute som gjør en god jobb, men deres bidrag undergraves når man har organisasjoner og mennesker som gjør slike ting som for eksempel Martin Durvad gjør her.

Med mailen til Redox og den hastige sletteaktivitet på NMR’s hjemmeside vil Durvad skrive sig selv ud af NMR’s historie.

Durvad efterlader sig en organisation, der på kort tid er imploderet fuldstændigt: Tre ud af tre redeledere, den ene tillige landsleder, er væk. Flere medlemmer står overfor retssager og offentlighedens søgelys hviler ubønhørligt på organisationen. Drømmen om de store nazimarcher er parkeret for en rum tid fremover.

Jeg hater å være enig med Redox, men det er vanskelig å motsi dem i dette tilfellet. NMR har (i hvert fall her) gjort mye mer for å skade den saken de sier å kjempe for enn å fremme den. De gjør seg selv til den ultimate skurk i offentlighetens øyne og enhver tilknytning til andre, mer legitime organisasjoner brukes til å svekke sistnevntes troverdighet. Når man lever opp til normale folks (negative) forventninger til etnonasjonalister, vil det være svært vanskelig å få dem til å ta de ideene alvorlig, eller egentlig å i det hele tatt gi dem en sjanse til å begynne med.

Det er flere problemer med NMR. Det er ikke spesielt smart å offentlig omfavne nasjonalsosialismen da dette er den mest demoniserte ideologien i Vesten i dag. Og det er helt uavhengig av hvilke deler av den som er riktige eller gale. I vanlige folks hoder assosieres den med den ultimate ondskap. Så kan man jobbe for å få dette endret, blant annet gjennom å opplyse om hva som egentlig skjedde og å påpeke at forbrytelser skjedde på begge sider under andre verdenskrig. Men inntil dette har blitt endret er det ingen god idé å kle seg i nasjonalsosialismens drakt, også fordi det i mange land er en fremmed ideologi. Man kan ha mange av de samme ideene, men da knytte dem til egne nasjonale symboler og påpeke at våre forfedre – inkludert de som kjempet mot tyskerne – aldri ville ha akseptert at Norge gjøres om til den tredje verden gjennom masseinnvandring. Norge trenger en norsk nasjonalisme, Danmark trenger en dansk nasjonalisme, Sverige trenger en svensk nasjonalisme, USA trenger en amerikansk nasjonalisme og så videre. En ideologi som fremstår som fremmed kommer ikke til å overbevise vårt folk om viktigheten av å forsvare vårt land og bevare den norske nasjon inn i fremtiden. Her trenger vi norsk nasjonalisme med norske symboler kledd i rødt, hvitt og blått.

Norge i rødt hvitt og blått

Norsk ungdom 1944

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s