Lan Marie sykemeldes

lan marie deprimert

Aiaiai!  Lan Marie har vært i hardt vær nok en gang. Vi her i Dagens Blest har tidligere uttrykt vår sympati for hennes totalt uforskyldte vanskeligheter og vi står klare til å gjøre det samme igjen. Vi er her for deg i stormen, Lan Marie.

Kommunistene i Vårt Oslo skriver:

Miljøbyråd Lan Marie Berg går nå ut offentlig og forklarer hvorfor hun har vært borte fra jobb En stund. Den profilerte MDG-politikeren er sykemeldt i flere uker.

For et tap for norsk politikk. Ingen glemmer vel hvordan den briliante kineseren (eller er det Vietnam hun er fra, det går fort i surr må jeg innrømme) har demonstrert sin kunnskap om miljø og klima på NRK i beste sendetid. Jeg kommer i hvert fall til å huske det i lang, lang tid.

Er det noen som helst grunn til bekymring når vi vet at vi har slike reflekterte og kunnskapsrike politikere til å styre oss? Når jeg ser Lan Maries kompetanse blir jeg betrygget og jeg vet at alt kommer til å gå bra i Oslo så lenger hun er med og bestemmer. Derfor er det så synd at hun nå blir borte en stund.

MDG ble den store valgvinneren i Oslo. Og mest profilert av alle var partiets miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg. MDG-profilen var høyt og lavt i valgkampen. I lokale medier, riksmedier, på valgmøter og i debatter.

Osloborgere bryr seg litt ekstra om å signalisere om hvor snille og gode mennesker de er de virkelige problemene i verden. Derfor stemmer de på partier som vil stenge ned oljenæringen slik at våre barn slipper å leve gjennom en katastrofe av dimensjoner. Istedet kan vi få lov til å gjøre det.

Samtidig hadde hun og politiker-ektemann Eivind Trædal (MDG) også fått barn og blitt en liten familie.

Eksperimentene på soverommet har tydeligvis gitt resultater. Men burde de virkelig få barn i en verden som allerede er så overbefolket? Er ikke dette ekstremt egoistisk og strider det ikke imot deres egen «logikk» om at vi må la befolkningen øke i Afrika, men slutte å reprodusere oss selv i den vestlige verden? Jeg forstår virkelig ingenting av dette.

— Det er lett å føle seg dum og mislykka når man ikke føler at man strekker til. Jeg blir frustrert av å måtte holde meg hjemme når vi har så mye vi skal sette i gang med, skriver en åpenhjertig miljøbyråd på Facebook.

— Jeg er vant til å pushe meg selv, men denne gangen sa kroppen stopp, sier Berg.

Det er slitsomt når folk tror de kan komme med kritikk og si hva de mener direkte til deg som politiker. Da er det godt at du kan ta ut sykemelding og leve på skattebetalernes penger helt til kritikken stilner. Lan Marie er en inspirasjon med sitt mot og sin kvinnelige styrke.

Mens Lan Marie Nguyen Berg er sykmeldt vil partifellen og Oslos byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen være settebyråd og øverste ansvarlige politiker i byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel.

Det var da enda godt. Jeg ble litt bekymret for at noen skulle trekke i bremsen for en progressiv politikk som gjør sitt ytterste for å skvise arbeiderklassen. Men jeg har mine tvil om at Hanna Marcussen greier å like godt likt som Lan Marie. Koreaneren har virkelig noe spesielt ved seg.

Sykefraværet kommer mens opposisjonen i bystyret har satt et voldsomt press på Lan Marie Nguyen Berg etter avsløringer om at kommunale etater underlagt miljøbyråden står bak tusenvis av brudd på arbeidsmiljøloven.

Pytt pytt. Hva så om det går litt over stokk og stein hva gjelder etikk og lover. Oslo har i hvert fall langt flere sykkelstier enn for noen år tilbake. Da er det verdt det spør du meg.

Samtidig er det også en pågående gransking av blant annet Lan Marie Nguyen Berg der ett av spørsmålene er hva miljøbyråden visste om lovbruddene. Og ikke minst når hun videreformidlet sin kjennskap om lovbrudd til bystyret.

Skal hun liksom ha kontroll over alt som skjer også nå eller? Jeg syns det er urimelig at hun holdes ansvarlig for lovbrudd bare fordi det har skjedd på hennes vakt. Det var vel noen andre som kunne gjort noe med saken? At en stjerne som Lan Marie skal bli skadelidende bare fordi noen lenger nede ikke gjør jobben sin syns jeg er høyst problematisk. Og kvinnefiendtlig. Veldig kvinnefiendtlig.

Nå må dette hatet mot sterke kvinner i lederstillinger en gang ta slutt.

Kan ikke folk bare kjøre Tesla og være fornøyde?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s