Moren til Maren Ueland har ikke lært noe som helst

Irene Ueland
Irene Ueland, moren til Maren Ueland.

Man skulle tro at det å miste sin datter til terrorister skulle få deg til å våkne opp til en ting eller to om hvordan virkeligheten fungerer. Da særlig om multikulturalisme og det å tro at det er ingen som helst forskjell på verdens folk og kulturer. Men, Irene Ueland, moren til den norske jenta som ble drept av terrorister i Marokko i fjor har tilsynelatende ikke lært noe som helst av det hun burde ha lært av denne hendelsen. I stedet ser hun ut til å fortsette å preke den samme «toleransen» som fikk hennes datter drept.

NRK:

– De fikk ikke ta hele Maren. Hennes visjoner skal alltid få leve videre i generasjoner fremover.

«Visjonene» som gjorde at hun befant seg i et land hun aldri burde ha vært i uten følge. Hvis disse visjonene videreføres til kommende generasjoner kan flere jenter se frem til samme skjebne som Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen.

Irene Ueland vil nå starte en stiftelse som skal sørge for at flere kan tro på kumbaya-løgnene om at alle mennesker er like lite (eller mye) tilbøyelige til å avslutte livet ditt på en bestialsk måte.

Hun vil at stiftelsen skal hedre datteren fordi hun ble tatt på en så bestialsk måte.

– Jeg tenker mye på hva Maren hadde tenkt om en slik stiftelse. Slik har vi kommet frem til hva den skal være, sier hun til NRK.

Din datters tanker (og åpenbart dine egne) var en stor del av årsaken til at hennes liv ble avsluttet så tidlig. Kanskje det ville være en idé å innrømme sine feil og å leve etter andre verdier etter en slik hendelse. Det var ikke tilfeldig at det skjedde.

– Stiftelsen skal fremme Marens økosofiske visjon om et samfunn preget av det å utvikle en hjemmefølelse i naturen.

Ikke det verste jeg har hørt, men så:

Bygge en naturnær, flerkulturell forståelse og bruke friluftsliv på en måte som fremhever verdier, holdninger, ferdigheter og kunnskap, leser Irene Ueland fra stiftelsens statutter.

Jeg hater å gni det inn, men hvordan løste det seg? Den «flerkulturelle forståelsen» er jo nettopp grunnen til at Maren Ueland ikke lenger er blant oss. Likevel vil hennes mor fortsette å spre hennes naive verdier videre. Hva skal man kalle det annet enn kriminell forsømmelse?

Hun sier at det innebærer å støtte kulturen til urbefolkninger og den innsikt og nærhet til naturen som de har.

Enda mer kumbaya-tull. Urbefolkningen i Marokko og deres kultur har nå blitt demonstrert tydelig for hele verden og etter min ydmyke mening er ikke det noe vi trenger å støtte. Vi har nok problemer allerede.

For stiftelsen skal kjempe mot det som tok livet av den norske kvinnen og reisekameraten hennes:

– Den skal fremme opplysning, kunnskap og mellommenneskelig kontakt som forebygger at ekstremisme, fanatisme og hatefulle holdninger skal klare å slå rot i et lokalsamfunn.

Mellommenneskelig kontakt er vel nettopp problemet da det finnes enkelte mennesker som man bare bør holde seg langt unna eller behandle som de barbarer og fiender som de er. Det er visst vanskelig for Irene Ueland å ta innover seg, men ikke alle mennesker er ment å leve sammen i fellesskap og harmoni. Dette gjelder grupper såvel som individer. Men dette er vel «hatefulle holdninger» ifølge Ueland.

– Jeg klandrer ingen, men jeg ønsker bare at det skal være normalt. Det er greit at de bekrefter at de vet, men så kan vi snakke om vær og vind.

Og der er problemet. Det er på tide å peke ut de ansvarlige for denne tragedien og dessverre er du en av dem. Du har bidratt til at din datter hadde et helt feil syn på verden og det er det som førte til hennes død. Det betyr ikke nødvendigvis at alt er tapt. Du kan gjøre det godt igjen, men ikke på denne måten. Først må du innrømme dine feil og deretter må du jobbe imot innflytelsen som sprer disse giftige løgnene. Når du gjør det motsatte viser det at du ikke har lært noen verdens ting. Det er synd.

2 kommentarer

  1. Man ser det igen og igen. Naive, døde vesterlændinge viser sig at være indoktrineret i multikultur fra deres egne mødre og fædre. Sygt at de ikke lærer noget som helst.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s