Fransk rabbiner mener at utfall av drap gir lisens til å drepe jøder

sarah halimi
Sarah Halimi, denjødiske kvinnen som ble drept av muslimen Kobili Traore

Det er jo sannelig dypt tragisk når de som tradisjonelt kjemper for multikulturalisme og å gjøre Europa ugjenkjennelig gjennom innvandring selv lider av det de har overbevist europeere om å ta inn.

En muslimsk mann ved navn Kobili Traore drepte den 65 år gamle jødiske kvinnen Sarah Halimi mens han ropte religiøse slagord. Men denne representanten for mangfoldet i Frankrike slipper straff for sin forbrytelse fordi sterk cannabisrus angivelig gjorde mannen utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Så mange herlige ting vi her har blandet sammen i en eksplosiv cocktail. Vi har den åpenbare problemstillingen med muslimsk innvandrer som tar livet av av en av portåpnerne i Europa fordi det samtidig er en like åpenbar misnøye fra muslimers side mot jøder. I tillegg har vi elementet av cannabis som igjen er noe mange fremtredende jøder ønsker å legalisere i vestlige land. Og sist, men ikke minst har vi at gjerningsmannen slipper unna med mildeste form for straff fordi han er innvandrer og «ikke visste hva han gjorde». Dette er det vi vanligvis må akseptere når slike ting skjer med europeere, men når det skjer med Shlomos egne, kan du være sikker på at pipa får en annen låt fra deres side. Samtidig er det vanskelig å være annet enn skadefro når de som taler varmest om mangfoldets berikelser for en gangs skyld får oppleve konsekvensene av det på kroppen.

I kjølvannet av beslutningen om den milde dommen har Frankrikes hovedrabbiner nylig uttalt at dette er som å gi en lisens til å drepe jøder i Frankrike.

Frankrikes hovedrabbiner, Haim Korsia, fordømmer vedtaket om å ikke straffeforfølge mannen som myrdet fransk-jødiske Sarah Halimi i Paris i april i år.

Korsia kom med de sterke ordene i et åpent brev til den franske justisministeren, Nicole Belloubet, i et innlegg som ble publisert i avisen Le Figaro på onsdag. Rabbineren kaller avgjørelsen «et alvorlig tillitsbrudd» for landets rettssystem.

Som man reder, så ligger man. Vi skulle selvfølgelig ønske at volden ikke skjedde med noen i Europa, inkludert de som heller burde befinne seg i andre land, men det meste av den skjer tross alt mot den europeiske majoriteten. Jeg ville bli svært overrasket hvis jeg fant ut at hovedrabbiner Haim Korsia hadde kommet med noen klager i disse tilfellene.

I innlegget spør Korsia Frankrikes justisminister om å forklare «hvordan det å bevisst å ta betydelige mengder narkotika kan frita et individ fra ansvar.»

Et rimelig spørsmål. Selvfølgelig burde en kriminell som begår en alvorlig forbrytelse straffes uavhengig av om han har inntatt narkotiske stoffer eller ikke.

Korsia spør også Belloubet retorisk om «avgjørelsen betyr at alle narkomane er lisensiert til å drepe jøder?»

Som om det er fordi offeret er jøde at denne avgjørelsen er tatt. Det er heller slik at dette hadde fått mye mindre oppmerksomhet hvis offeret ikke var jødisk. Det at det rammet en av «Guds utvalgte» gjør det mer sannsynlig at noe kommer til å endres i dette tilfellet.

Broren til offeret, William Attal, anklager det franske rettssystemet i et separat intervju for å «humanisere» drapsmannen, som har et tungt kriminelt rulleblad.

Enda en av «de nye legene» som viste seg å være tung kriminell. Humanisering av «den andre», inkludert kriminelle, er noe jøder har fremmet over den vestlige verden i lang tid. Svært ofte får det uheldige følger. Denne gangen tilfeldigvis for en av deres egne.

Attal sa videre at rettighetene til familien ikke hadde blitt respektert i løpet av etterforskningen, og mener at det franske rettssystemet ikke har gjort jobben sin.

– Det har vært et alvorlig brudd på rettferdighet, etterforskningen var ikke i nærheten av omfattende nok. Dommeren nektet alle forespørsler for å etterforske mordet – alle sammen, sa han fortvilet.

Alt dette kunne vært unngått, men vi hadde noen blant oss som åpnet porten til den tredje verden. Hvem kan ha stått bak noe så uansvarlig?

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s