NRK er fullstendig inkompetente

kyrre nakkim
NRKs programredaktør Kyrre Nakkim

Overskriften er ikke akkurat det nyeste innen nyheter, men det kommer til å være verdt å gjenta det helt til hele Norges befolkning ser dette selvinnlysende faktum. Grunnen til at jeg sier det denne gangen er statskanalens skandaløse dekning av angrepet mot jøder i New York.

NRK beskriver gjerningsmannen som maskert og 37 år gammel, men glemmer å vise bildet av den som har utført angrepet, omtrent som om de mener å antyde at dette kan legges over på hvite. En slik «tabbe» hadde ikke funnet sted hvis gjerningsmannen hadde vært hvit og hvis han hadde vært på høyresiden politisk hadde vi fått høre om det de neste 80 årene.

Som Kjell Eirik Eilertsen påpeker:

Kjære NRK Nyheter og Kyrre Nakkim.

Et av innslagene deres i Dagsrevyen i dag handlet om angrepet på jøder i New York der en mann med machete brøt seg inn hos en rabbi hvor han hugget løs på folk.
– Hva vet vi om gjerningsmannen, spurte Dagsrevyens nyhetsanker.
– Han er 37 år og var maskert, fortalte NRKs korrespondent fra gaten i storbyen.

Hvis det er slik, kulturminister Trine Skei Grande, at NRKs budsjett på mer en seks milliarder kroner, nå som en del av statsbudsjettet, begrenser kvaliteten på selskapets nyhetsinnslag, strekker jeg herved ut en hjelpende hånd, helt gratis.

Gjerningsmannen heter Grafton Thomas. Her er han, uten maske.

Kall dette en dugnad i disse trange budsjettider.

grafton thomas
Grafton Thomas, den mistenkte gjerningsmannen i knivangrepet

La meg også benytte anledningen til å kritisere Resett og noe av det de sier i denne sammenhengen (selv om det meste i artikkelen deres er riktig).

Store internasjonale medier har vist bilde av mannen, som heter Grafton Thomas og er mørk i huden. Men i Norge er mediene unnlatt å identifisere mannen.

Noen av mediene (for eksempel New York Post) har vist bilde av gjerningsmannen, men mange av de største har ikke gjort det eller begravet det nederst i artikkelen. Dette er typisk når gjerningspersonen har en annen hudfarge enn hvit og det er ikke slik at NRK er noe verre enn for eksempel Washington Post eller New York Times. Tvert imot er det slik at norske medier ukritisk siterer de store amerikanske mediene og gjengir deres narrativ med nesten 100% nøyaktighet. Det eneste de egentlig gjør er å oversette til norsk. At Resett fremstiller det slik vitner om en dårlig forståelse av hvordan mediene opererer og hvor disse løgnene og unnlatelsene faktisk har opprinnelse fra (i.e. amerikanske medier).

CNN-Jews

jewish-media

For de av oss som er villige til å se på faktaene på egen hånd er heller ikke dette nyheter. Det er påfallende at mediene i et land hvor flertallet (så lenge det varer) er hvite og kristne er så anti-hvite og anti-kristne som det amerikanske medier er. Norske medier (inkludert NRK som skattebetalerne blir tvunget til å finansiere) kopierer det som blir sagt i amerikanske og er kanskje mer inkompetente enn uærlige. Det finnes mye uærlighet blant dem og en del journalister lyver nok for seg selv i tillegg til resten av befolkningen. Men hovedproblemet er de amerikanske propagandamaskinene som CNN, New York Times og lignende medier.

Men løgnene kan ikke vare evig. En dag må sannheten se dagens lys. La oss håpe på et mer ærlig tiår fra 2020.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s