Trump i ferd med å starte krig mot Iran

Qassem Soleimani
Qassem Soleimani fortjente en bedre død

Jeg snakket nylig om at det er lettere å få til endringer ved å minne Trumps velgere om hva presidenten gikk til valg på enn det er å legge sine stemmer til hylekoret som alltid kritiserer ham. Men den oransje boomeren gjør det sannelig ikke lett å støtte ham når han på vegne av Jared Kushner, Benjamin Netanyahu og andre jødiske gangstere beordrer et angrep på en av Irans høyest rangerte generaler.

Takk skal du ha, Blompf!

CBS News:

President Trump’s decision to order the assassination of Iranian military commander Qassem Soleimani was a gamble that CBS News national security correspondent David Martin says marks the beginning of a dangerous new era in U.S.-Iran relations.

Vanskelig å være uenig med Martin her. Mediene lager som kjent alt mulig oppstyr over småsaker når det gjelder Trump, men det er ingen tvil om at dette er en farlig utvikling. Kanskje vil det ikke ende med en invasjon av Iran. Trump sier selv at angrepet var ment å «hindre en krig» (noe som er helt idiotisk).

Spectator Index - Soleimani killing an act of war

Men det er uansett en betydelig eskalering. I tilleg viser det en president som gjør det motsatte av det han lovet og som nok en gang gjør det som er til fordel for Israel, ikke for USA. Trumps tidligere angrep i Syria kan tyde på at han tror ett stort og spektakulært angrep gjør det som trengs for å sende et signal til motstanderen (eller til de som presser for krig i Midtøsten, altså Israel og amerikanske jøder) og at han deretter ikke trenger å sette i gang en lang og kostbar krig som for eksempel den i Irak. Men denne gangen har en av Irans øverste militære ledere blitt drept og det betyr at motangrep kommer til å finne sted. Det kan du være sikker på.

While few in the U.S. would dispute that Soleimani was a die-hard enemy of America, his unilateral killing on Iraqi soil has drawn a vow of revenge from Iran, and condemnation and a warning of a much wider war from Iraq.

While Soleimani was seen as a terrorist in the U.S., he was a towering and deeply respected figure in Iran. He was one of the key architects of the Iranian regime’s efforts to reshape the country’s influence in the region. In addition to directly commanding Iran’s most elite military unit, the Revolutionary Guards Quds Force, he was in charge of virtually all foreign military — and perhaps more importantly, quasi-military — operations conducted by the regime.

Soleimani hadde en høy stjerne i Iran og generelt blant sjia-muslimer i Midtøsten. Kanskje greide noen av Trumps rådgivere å overbevise ham om at man ved å bli kvitt en høytstående figur kunne unngå mer omfattende krigshandlinger, men dette er noe kun en løgner ville påstå og kun en idiot ville tro på. Er Trump virkelig så dum?

As Martin notes, Soleimani had the firm backing of Iran’s Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei, and his Quds Force, a U.S. designated terrorist organization, directly armed and trained Iraq’s powerful Shiite militias and other proxy groups in Lebanon, the Palestinian territories, Syria and Yemen.

Alle disse er fiender av Israel og derfor ønsker amerikanske neo-konservative (primært en jødisk bevegelse) å bruk sin innflytelse i USA til å ødelegge dem. Istedenfor å angripe selv er det bedre for Israel å bruke amerikanernes penger og deres liv til å føre krig i Midtøsten. Dette er hovedgrunnen til amerikansk tilstedeværelse i regionen.

Those militias, which vowed revenge on Friday in response to Soleimani’s assassination, were responsible for killing hundreds of U.S. troops during the American war in Iraq.

Soldater som var der for å forsvare Israels interesser og som aldri hadde vært der uten jødisk innflytelse i USA. Ikke overraskende visste Israel på forhånd at angrepet kom til å finne sted, selv om den amerikanske kongressen angivelig ikke hadde fått samme informasjon.

Israel advance notice of Soleimani killing

CBS-artikkelen påpeker videre at Soleimani kriget imot terrororganisasjonen IS, men later som at dette på en eller annen måte er overraskende.

But as CBS News correspondent Holly Williams reports, in more recent years he and his Shiite forces were ironically on the same side as the U.S.; fighting against the Sunni Muslim extremists of ISIS.

Dette er ikke ironisk, men helt naturlig da det er en pågående konflikt mellom sjia- og sunni-muslimer. Det meste av terror i vestlige land har dessuten blitt begått av sunni-muslimer.

In secret U.S. diplomatic cables released by WikiLeaks, U.S. officials openly discussed Iraqi efforts to reach out to Soleimani to stop rocket attacks on the highly secured Green Zone in Baghdad in 2009. Another cable in 2007 outlines then-Iraqi President Jalal Talabani offering a U.S. official a message from Soleimani acknowledging having «hundreds» of agents in the country while pledging, «I swear on the grave of (the late Ayatollah Ruhollah) Khomeini I haven’t authorized a bullet against the U.S.»

U.S. officials at the time dismissed Soleimani’s claim as they saw Iran as both an arsonist and a fireman in Iraq, controlling some Shiite militias while simultaneously stirring dissent and launching attacks.

Hvem er dumme nok til å ta amerikanernes ord for dette? Jeg vet hvem jeg ville trodd på i den sammenhengen.

Resett ser ut til å heie på Trumps handlinger som de dumme boomerne de er. Pinlig, Helge Lurås. Jeg forventet bedre av dere.

But his greatest notoriety would arise from the Syrian civil war and the rapid expansion of ISIS.

Iran, a major backer of Assad, sent Soleimani into Syria several times to lead attacks against ISIS and others opposing Assad’s rule. While a U.S.-led coalition focused on airstrikes, several ground victories for Iraqi forces came with photographs emerging of Soleimani leading, never wearing a flak jacket.

Jeg hater å høres ut som CNN, men ville Trump eller den feite grisen Mike Pompeo noen gang gjort noe slikt? Naturligvis ikke.

Mike Pompeo og Donald Trump
Så utrolig motbydelig Mike Pompeo er

Nå må vi bare vente og se om dette utvikler seg til en full krig. Som andre har påpekt, er det kanskje akkurat det vi trenger for å få slutt på amerikansk verdensdominans.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s