NRK beklager seg over at landslagene i håndball er for hvite

Norske landslaget for hvitt sier NRK

Du kan alltid stole på at NRK bedriver god journalistikk og retter fokuset mot de sakene som virkelig betyr noe. De tar sitt samfunnsoppdrag svært alvorlig. Her er nok et eksempel. Statskanalen syns det er forferdelig hvordan både herre- og damelandslaget i håndball ikke «gjenspeiler befolkningen».

NRK:

Herrelandslaget i håndball har aldri hatt en spiller med minoritetsbakgrunn.

Grusomt. Hvorfor er herrelandslaget så ekstremt rasistiske?

Det norske fotballandslaget har spillernavn som Elyounoussi, Aleesami og Elabdellaoui. Men i håndballen, både for kvinner og menn, gjenspeiles ikke det norske samfunnet på samme måte – i hvert fall ikke på landslagsnivå.

Så hvorfor kvoteres det ikke inn noen innvandrere her? Når vi kan kvotere inn inkompetente kvinner i lederstillinger, kan vi vel også få inn noen på landslaget som ikke er så flinke til å spille håndball. Dette handler tross alt om fellesskap og inkludering. Om vi vinner er det ikke så nøye med. At brune mennesker fra den tredje verden følger seg velkomne er prioritet nummer én. Jeg håper landslaget i håndball kan forstå dette. Rasister!

De har aldri hatt en spiller med minoritetsbakgrunn. Synd, mener spillerne.

– Det er en liten utfordring håndballen har, og jeg har tenkt tanken mange ganger. Jeg er vokst opp på Stovner selv, og vi hadde flere på laget da jeg vokste opp, men det er aldri noen som helt har tatt skrittet. Vi burde klart å rekruttere flere, mener Bjarte Myrhol.

Stovner har en innvandrerandel godt over 50%.

Oslo bydeler - andel innvandrere

Er det ikke bra at vi har intellektuelle kjemper som Bjarte Myrhol til å sette navnet sitt ved siden av NRKs innvandringspropaganda? Han har tydeligvis ingen problemer med at resten av Norge begynner å ligne på de verste delene av Oslo.

Bjarte_Myrhol
Bjarte Myrhol, en ekte intellektuell

Jeg syns det er flott at vi hører på disse menneskene som løper rundt og kaster baller inn i et nett. De vet hva som er bra for Norges fremtid. Er det noen som kan politikk, så er det definitivt håndballspillere.

– Jeg vet ikke om det har vært et fokusområde, og hvis det ikke jobbes med så får man heller ikke betalt. Det må legges ned en innsats, og kanskje mange flere ressurser. Jeg kjenner håndball-Norge relativt godt, og det er masse potensial, med fantastiske barn som kunne spilt håndball, sier Myrhol.

Det er viktig at det ikke finnes rom der mangfold ikke er inkludert. Mangfold må være overalt.

Diversity buffet

Nå må det selvfølgelig legges inn masse ressurser slik at både herre- og damelandslaget i håndball kan begynne å se litt mer ut som Midtøsten og Afrika.

Resten av Europa sliter også med integrering i håndballen, og av samtlige bruttotropper i EM er det bare Frankrike som har flere spillere med flerkulturell bakgrunn.

FRANCE_995_team_photo

French_National_Team_2017_995

Dette er fremtiden. Norsk håndball kan ikke hvile før lagene våre ser ut som de franske.

Mangfold betyr færre hvite mennesker. Mangfold i Norge betyr en stadig synkende andel nordmenn og færre av oss i de viktige posisjonene i vårt eget land.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s