Same krever fri på samenes «nasjonaldag»

Ida Emilie Lindseth

VI har tidligere omtalt samene og deres grenseløse frekkhet. De får herje fritt på finnmarksvidda, men vet sannelig å klage over hvor forferdelig det er å være same. Jeg vet ikke hvor de egentlig har opprinnelse fra, men tenker det kunne være flott hvis de vendte snuta i den retningen istedenfor å terrorisere det norske folk med sine mindreverdskomplekser.

Aftenposten:

6. februar er den samiske nasjonaldagen, og mange samer feirer denne dagen. Dagen minner oss blant annet om det aller første samiske landsmøtet som ble holdt i Trondheim i 1917. Her startet den samiske kvinnen Elsa Laula Renberg å fronte samenes saker.

Det finnes bare én nasjonaldag i Norge og det er 17. mai. Hvis samer mener at de tilhører Norge (noe som er høyst diskutabelt), bør de i likhet med nordmenn feire denne dagen som vår nasjonale festdag. Hvis de vil feire 6. februar i tillegg, får de gjøre det i lavoene sine uten å plage resten av befolkningen med sin «undertrykkede kultur».

I dag er denne dagen også en offisiell flaggdag i Norge, i tillegg til at dagen er veldig viktig for den samiske kulturen. Men hvorfor er ikke vår nasjonaldag, som er så viktig for kulturen vår, en offisiell fridag?

Fordi ingen nordmenn bryr seg om denne dagen. Å tvinge nordmenn til å rette seg etter denne minoriteten som ikke gjør annet enn å sutre høylytt er en forbrytelse som er nesten like stor som at pakistanere skal markere sin nasjonaldag på Karl Johan. Jeg sier nesten fordi samene har vært her lenge og er irriterende nok en del av vår historie, men de bør kjenne sin besøkelsestid og vise en viss respekt for nordmenn.

Da jeg startet på videregående skole for to år siden, ble jeg kjent med noe som kalles for «fraværssystemet». I reglementet står det ingenting om den samiske nasjonaldagen. Er ikke denne feiringen en rettighet? Hvorfor er den samiske nasjonaldagen ikke anerkjent som gyldig fravær i skolen?

Man får ikke fri til å drikke seg dritings og deretter fyllekjøre på en snøscooter tvers over villmarka. Kanskje vil samene ha særrettigheter til å drive kasinoer slik som indianerne i USA gjør. Å tjene penger på degenerert virksomhet ville sikkert passe mange av dem utmerket.

Alle skoler møter ikke utfordringer med den samiske nasjonaldagen, og på noen skoler har man til og med egne arrangementer for å feire den samiske nasjonaldagen. Dessverre er det ikke alle skoler som synliggjør denne dagen, og akkurat derfor trenger vi en rett som gir mulighet for alle til å feire denne dagen.

Så det er faktisk slik at det tilrettelegges, men siden det ikke skjer overalt må denne samen lage et stort nummer ut av det. Gi dem lillefingeren og de drar til seg hele armen.

Du finner en samisk versjon nederst i teksten.

Nei takk.

Jeg personlig føler det blir så feil å måtte «krangle seg til fri». Det er synd at dette går utover elever som ikke kan feire sin egen kultur. Det gjør vondt i hjertet.

Jeg føler mer med den delen av befolkningen som er nødt til å høre deg sutre over at ikke hele landet tilber samer på sine hender og knær. I likhet med alle andre minoriteter har samene blitt opplært til å tro at de har grusomt behandlet av den hvite mann og at de derfor fortjener oppreisning. Faktum er at de har ingenting å klage over. Dette er nordmenns land og samer er i beste fall en irriterende gjest som har blitt værende altfor lenge.

Uansett hvilke løsninger politikerne ville ha funnet, er det rettferdig at urbefolkningen også skal ha rett til å feire sin dag.

Nordmenn er urbefolkningen i Norge. Og 17. mai er vår dag.

Uansett hvilke løsninger politikerne ville ha funnet, er det rettferdig at urbefolkningen også skal ha rett til å feire sin dag.

Nei, det er på tide at vi legger ned Sametinget, gjør slutt på samers særrettigheter i Finnmark og gjør denne typen offentlig sutring til en forbrytelse mot det norske folk. Nordmenn har nok å stri med uten at samene skal legge flere byrder på våre skuldre.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s