Over 1000 smittet av koronavirus i Norge

Korona Rema 1000

«Det er bare influensa»-gjengen har fått passet påskrevet de siste ukene. Nå er ifølge VG over 1000 nordmenn smittet av koronaviruset.

Koronavirus antall smittede Norge VG

Og selv om dette ikke betyr at vi alle kommer til å dø, er det komisk å se på folk som ikke skjønner alvoret. Hvis vi hadde fulgt med på og tatt mer alvorlig det som skjedde i andre land (særlig Italia), kunne vi ha satt i gang tiltak tidligere og da fått begrenset spredningen betydelig. Jo flere som er smittet samtidig, jo mer sannsynlig er det at helsesystemet kollapser. Vi kunne lært av andre lands feil, men velger altså å gjøre de samme tabbene selv istedenfor. Inkompetansen og mangelen på handlekraft er på et helt skremmende nivå. Ikke at det kommer som en stor overraskelse.

Vi kunne vært mer som Sør-Korea eller Japan (som har få nye tilfeller den siste tiden). Istedet får vi dette.

Bussjåfør smittet av korona Oslo

I klovne-Norge kan man ikke engang få vite noe om hvor man kan ha blitt mer utsatt for smitte på grunn av «personvern». Fantastisk. Tidligere anslo disse idiotene at kun 100 nordmenn kom til å bli smittet innen påske. Dette er menneskene som styrer oss.

USA har også de siste dagene hatt en betydelig økning i antall smittede.

Corona virus United States

Trumps sene tiltak og amerikanernes slående inkompetanse – antageligvis enda verre enn Norges – har ført til at de sannsynligvis har mange flere med sykdommen enn det de har oversikt over. Ifølge The Atlantic har USA frem til 13. mars kun testet 16 471 mennesker, mens Sør-Korea har til sammenligning testet hele 100 000. Enkelte har spekulert i om antallet smittede kan være så høyt som 100 000 i Ohio alene. Uansett er det sikkert at antallet er betydelig høyere enn de litt over 2000 bekreftede tilfellene. USA har definitivt det verste foran seg.

Koronavirus i Italia Twitter-tråd

Koronavirus i Italia Twitter-tråd2

Koronavirus i Italia Twitter-tråd3
Link

Dette er definitivt ikke influensa.

Det kan skje spennende endringer i slike tider. Kanskje kan man håpe på en større skepsis mot fremmede fra andre deler av verden da dette selvfølgelig har et helt naturlig opphav.

Grenser er rasistisk koronavirus

Vi har utviklet oss til å bli skeptiske mot folk som er annerledes og som kommer fra helt andre steder i verden fordi det har hjulpet oss å overleve.

Uansett viser krisen hvor sårbar globaliseringen gjør verden. En sykdom som tidligere hadde blitt begrenser til et mye mindre område får muligheten til å spre seg over hele verden og ha en enorm effekt på folks hverdag.

corona chan

Spennende tider.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s